Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Ολοκληρώθηκαν στην Δυτική Ελλάδα οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας.

Περισσότεροι από (370) συμπολίτες μας σε Πάτρα και Ναύπακτο,  παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες παρουσιάστηκαν οι τελευταίες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης,  ενώ αναλύθηκε και η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.

Παράλληλα, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους, ενώ στο τέλος κάθε ενημέρωσης αναπτύχθηκε διάλογος με τους πολίτες και τους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας, διότι μεταφέρθηκε στους πολίτες το πλούσιο εμπειρικό κεφάλαιο που φέρουν τα μέλη του, μέσα από την πολυετή προσφορά τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομιλητές στις ενημερωτικές διαλέξεις ήταν :
1) Ο Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΣΤΑΘΟΥΛΙΑΣ Ιωάννης,
2) Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος,
3) Ο Αστυνόμος Β΄ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,
4) Οι Αστυνόμοι Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγοι Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ και Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ,
5)       Ο Αντιστράτηγος ε.α. και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων κ. Θεόδωρος ΡΕΓΚΛΗΣ,
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών και του Δήμου Ναυπακτίας.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ