ΝΙΚΟΣ ΑΛΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και στην Τουριστική Ανάπτυξη, η Δυτική Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ

Ζούμε σε έναν τόπο που πληροί σε μεγάλο βαθμό τις προϋποθέσεις για να αποτελεί τουριστικό προορισμό. Παρ’ όλα αυτά ποτέ μέχρι σήμερα δεν επετεύχθη ο στόχος, τουλάχιστον στον βαθμό που θα μας επέτρεπε να μιλάμε για μια ισχυρή «τοπική τουριστική βιομηχανία» που θα ήταν ικανή να αποτελεί αποτελεσματικό εφόδιο στη γενικότερη προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης.

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις αιρετών, τα κατά καιρούς προεκλογικά προγράμματα και τα μελετημένα σχεδιαγράμματα, η Δυτική Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στην απλή συντήρηση μιας τουριστικής μερίδας που είναι πολύ μικρή σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να έχει πετύχει, εάν είχε εφαρμοστεί μία στοχευμένη πολιτική στον συγκεκριμένο τομέα.

Δεν αρκεί μόνη της η τουριστική προβολή. Ούτε η παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Ούτε φυσικά η διοργάνωση εκθέσεων εντός των τειχών. Όλα αυτά αποτελούν αποσπασματικές δράσεις που δεν γίνονται με συντονισμένη ένταξή τους σε ένα γενικότερο πλαίσιο τουριστικής στρατηγικής.

Δεν αρκεί η διαφήμιση των όμορφων παραλιών ή του αρχαιολογικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή μας. Ακόμα και για αυτό, όμως, η προβολή θα έπρεπε να γίνεται συντονισμένα και συλλογικά αναδεικνύοντας όλες τους προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας, από το ένα άκρο της στο άλλο, σαν σύνολο. Ακόμα κι αυτό, όμως, αν συνέβαινε, θα ήταν ελλιπές. Διότι θα έπρεπε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να έχει ήδη διανύσει μεγάλη απόσταση στο επίπεδο της εξασφάλισης υποδομών για την κάλυψη του ενδιαφέροντος και εξειδικευμένων τουριστικών ομάδων (αναρριχητές, εναλλακτικός τουρισμός, καταδυτικά πάρκα, αγρο-τουρισμός, ναυ-ταθλητικός τουρισμός κ.λπ.).

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου όλη η Δυτική Ελλάδα έχει την ευκαιρία στα χέρια της να αλλάξει. Για να γίνουν όσα δεν έγιναν. Για να πετύχουμε στόχους που μπορούμε αλλά έχουμε εγκαταλείψει. Για να δώσουμε προοπτική στα παιδιά μας, αξιοποιώντας τις πολλές δυνατότητες του τόπου μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ, να πάμε Μπροστά. Η Δυτική Ελλάδα ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ».

Ο Νίκος Αλτανόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, (στη Π.Ε. Αιτωλ/νιας), με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ» του Κώστα Σπηλιόπουλου

Σύντομο βιογραφικό του Νίκου Αλτανόπουλου:

Γεννήθηκε στην Ασπριά του Δ. Ναυπακτίας, είναι παντρεμένος με την Α. Μίχου και έχει δύο παιδιά

Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος και Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Σχολής

Διετέλεσε:

Διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου

Πρόεδρος Κοινότητας Ασπριάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αποδοτίας

Μέλος ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας

Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ – ΟΦΙΟΝΙΕΑΣ

Πρόεδρος Αναπτυξιακής Εταιρίας “ΑΝΕΤΑΠΟ” (σημερινή “Αιτωλική”)

Πρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης ΕΤΕ

Διεκδίκησε – Οργάνωσε:

Διαχείριση προγράμματος LEADER

Προγράμματα ERASMUS

Αυτόνομο Υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο 9ο Επαγγελματικό Λύκειο