Connect with us

Ειδήσεις

Νατάσα Ράγιου: Το «αντίο» στη Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

To δικό της αντίο μέσα από το λογαριασμό της στο Facebook θέλησε να πει Νατάσα Ράγιου για την Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου. Με μια φωτογραφία της δημοσιογράφου την αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό και μακροσκελές κείμενο.

«Αντίο…
Χριστίνα μου.. Όταν αντίκρισα την μεγάλη πόρτα της δημοσιογραφίας ήσουν εκεί. Μου την άνοιξες. Όταν με φλέρταρε η τηλεόραση ήσουν εκεί. Βράχος κι ανάχωμα . Στις χαρές και στις στεναχώριες μου ήσουν εκεί. Με ισορροπούσες. Στους ενθουσιασμούς μου ήσουν εκεί. Με προσγείωνες. Όταν πληγώθηκα ήσουν εκεί. Με κράτησες όρθια. Στα άγχη και στις φρίκες μου ήσουν εκεί. Με καθησύχαζες. Στα προβλήματα ήσουν εκεί. Μου τα έλυνες μαγικά. Στον γάμο μου ήσουν εκεί. Άλλαξες τα στέφανα. Στις δυσκολίες ήσουν εκεί. Με ενθάρρυνες. Στην πολιτική μου καριέρα ήσουν εκεί. Με στήριζες. Στην γέννηση του παιδιού μου ήσουν εκεί. Σου μελάνιασα τα μπράτσα ενώ πονούσα και μετά το κράτησες πρώτη στα χέρια σου και το έπλυνες. Και ύστερα έγινες η νονά του. Σε όλη μου την ζωή, από 20 χρόνων κορίτσι, με πρόσεχες. Ήσουν εκεί.
Τώρα είμαι εγώ εδώ για σένα. Όπως οφείλω.
Η μοίρα ήθελε να είμαι εκεί για σένα, το τελευταίο σου βράδυ σ αυτήν τη ζωή, να είμαι εκείνη που σε βρήκε την επόμενη μέρα, τρέχοντας απο αγωνία και κακό προαίσθημα, να είμαι εκείνη που σ αγκάλιασε για τελευταία φορά..Έμελλε να είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που είδες, που μίλησες, για τον οποίο μαγείρεψες. Θλιβερό προνόμιο. Και παράλληλα ευλογία.
Είμαι εδώ για να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους όλων, να πω δυο λόγια, από καρδιάς, για μια Κυρία, με όλες τις έννοιες και αποχρώσεις της λέξης. Για την ακρίβεια, το όνομά σου θα έπρεπε να είναι δίπλα στο λήμμα “κυρία”στο λεξικό.
Φάρος φωτεινός ευγένειας, καλοσύνης γενναιοδωρίας.
Σε έναν επαγγελματικό χώρο και σε έναν κόσμο που βγαίνουν μαχαίρια, κυριαρχούν ίντριγκες, κακίες κι ο ένας την στήνει στον άλλον, αρνητικό για σένα δεν είχε να πει κανείς. Ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε..
Συσπείρωνες γύρω σου διαφορετικούς ανθρώπους σαν μαγνήτης θετικής αύρας. Ακόμα και στους κακόβουλους, τους άδικους, έβρισκες πάντα ελαφρυντικά.
Σου οφείλουμε όλοι πολλά. Συγγενείς φίλοι , φίλοι φίλων, συνάδελφοι. Σου οφείλουν οι εφημερίδες, η τηλεόραση και οι άνθρωποί τους.
Απο την ώρα που σε συνάντησα και μου γνώρισες τον, μαγικό για μένα τότε, χώρο της δημοσιογραφίας, ήσουν η μια από τις τρεις, στην χρυσή, κατά γενικη ομολογία, τριάδα των γυναικών που η πένα τους και το ήθος τους ξεχώριζαν: Μαίρη Πρωτογήρου, Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου, Ρένα Θεολογίδου.
Εσάς είχαμε πρότυπα και οδηγούς, οι νεοεισερχόμενοι στον χώρο.
Εκτίμηση και σεβασμός.

Lykiardopoulou

Τα τελευταία σου λόγια: “Δεν πάει τίποτα κάτω.. γειά σου κορίτσι μου… Θα τα πούμε αύριο”. Αυτή ήταν η τελευταία λέξη: Αύριο. Δεν ήρθε για σένα το αύριο. Ήρθε για όλους εμάς. Κι ήταν μαύρο και σκοτεινό.
Έφυγες και μας άφησες πολύτιμη παρακαταθήκη: Την καταλυτική και μαγική παρουσία σου. Την υποδειγματική ζωή σου. Τον χρυσό συνδυασμό των “πρέπει” και των “θέλω”, που ήξερες τόσο αριστοτεχνικά να ταιριάζεις.
Δεν πρέπει να στεναχωριέμαι επειδή έφυγες . Πρέπει να με γαληνεύει το ότι πήγες εκεί που ήθελες. Άλλωστε δεν έφυγες τώρα. Είχες “φύγει” εδώ και 6 χρόνια, από τότε που ταξίδεψε ο Μέμος για εκεί ψηλά..
Συγχώρεσε με όμως για τελευταία φορά που είμαι εγωίστρια. Γιατί σ’ αυτή την αναχώρηση, πονάω πολύ επειδή σε χάνω. Σε χάνουμε όλοι . Όλοι όσοι σε αγαπήσαμε κι όσοι αγκάλιασες με τα φτερά σου με τέτοια στοργή μάνας, απο κείνες που μπορεί να μην γεννάνε , ξέρουν όμως να αγαπάνε δίχως όρια και όρους.
Γυναίκα σπουδαία. Μοναδική. Δοτική. Γενναιόδωρη. Αξιοπρεπής. Δασκάλα στην δημοσιογραφία και στην ζωή. Ευγενική παρουσία και ευγενική ψυχή. Κριτικός, με την ορθή σημασία του όρου. Όχι για να σε τσακίσει. Για να γίνεις καλύτερος. Εσύ με έμαθες να είμαι αντικειμενική και ψύχραιμη. Σήμερα όμως δεν είμαι. Ψύχραιμη.
Δεν είναι τυχαίος ο πόνος και ο σπαραγμός που σκόρπισε το φευγιό σου. Με συγχωρείς που δεν θα πω πολλά για τον καθένα που περιέβαλες με την στοργή σου.. Άλλωστε είναι πάρα πολλοί και αρκετοί, απόντες.
Ο Γιάννης ο πατέρας σου, τα αδέλφια σου ο Κωνσταντίνος και η Ρόζα , η Μαριλένα και ο Γιώργος, η Ρούλα και ο Χρήστος, η Αλίκη και ο Θόδωρος , η Μαρία ο Σάκης και ο Γιάννης, η Γιούλη και ο Βύρωνας, η Λίτσα, η Λιάνα, η Ρίκα, η θεία μου η Μαίρη-ο κρίκος που μας ένωσε τότε.. και τόσοι πολλοί ακόμα που έτυχαν της αγάπης και της αγκαλιάς σου..
Για κάποιους η κυρία Λυκιαρδοπούλου, για άλλους η κυρία Χριστίνα, για τους πολλούς η Χριστίνα και για τους πολύ κοντινούς η Τατά. Η Τατά του Μάριου, του Σέργιου και της Σόφης, η υπέροχη νονά του Φάνη μου, η τρυφερή και πολύτιμη θεία της Άμυς και της Χριστίνας. Ήσουν εκεί πάντα για όλους. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Με ό,τι είχε ανάγκη ο καθένας.
Θα μπορούσα να μιλήσω για ώρες γι’ αυτούς που αγάπησες και σ’ αγάπησαν.
Όμως θα σταθώ στον έναν. Τον μόνο που χαμογελάει σήμερα, από μια άλλη διάσταση. Εκείνον που έγινε ο λόγος της ύπαρξής σου και που η απερίγραπτη αγάπη και αφοσίωσή σου γι αυτόν, θα μείνει κληρονομιά και παράδειγμα για τα παιδιά μας. Τον Μέμο.
Τον Μεμούλη. Που ζούσες για κείνον και έσπευσες να φύγεις να τον βρεις κάπου αλλού..
Από την μέρα που έφυγε ο άντρας που σημάδεψε την ύπαρξη σου, ήθελες να πας κοντά του. Δεν ζούσες. Επιβίωνες επίπονα. Απο τον πόνο του χαμού του άλλου σου μισού. Με κόπο και απροθυμία, παρέτεινες την παραμονή σου εδώ, σα ζωντανή φευγάτη. . Τώρα είσαι εκεί που επέλεξες να ανήκεις. Με τον Μέμο.
Εύχομαι όταν έρθει η σειρά μου , να φύγω για τον ίδιο λόγο και με την ίδια προσδοκία…
Γιατί τίποτα δεν μετράει τελικά. Μόνο η αγάπη.
Η δική σου η αγάπη, η στοργή , το νοιάξιμο, θα λείψει από πολλούς. Κι από μένα σε υπερθετικό βαθμό, μετά από όλα όσα ζήσαμε επί 30 χρόνια.
Δεν ήσουν μόνο δασκάλα, συνάδελφος, φίλη, κουμπάρα, η πιο τρυφερή νονά για το παιδί μου.. Ήσουν μάνα μου , τόσο ουσιαστικά και δυνατά, που ακόμα και η φυσική μου μάνα, το είχε αποδεχτεί και το χαιρόταν..
Δεν σου αξίζει θάνατος και λήθη. Σου αξίζει μνήμη αιώνια, νοσταλγία και ευγνωμοσύνη . Απ’ όλους μας.
Δεν θα είναι εύκολο να ζω, να ζούμε κάποιοι άνθρωποι από δω και στο εξής χωρίς εσένα.
Όμως με ησυχάζει μια μεγάλη αλήθεια.
Η αγάπη και η μνήμη δεν πεθαίνουν.. Η Χριστίνα έφυγε, δεν πέθανε.
Ανήκει δικαιωματικά στην κατηγορία της γυναίκας του Καρυωτάκη : Δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει γιατί αγαπιέται.
Αποχαιρετίσαμε τον Μέμο με το τραγούδι της ερήμου.
Τα ήσυχα βράδια… που για σένα πια θα είναι ήσυχα. Για μας πάλι, όχι.
Το τραγούδι που επίσης λάτρευες ήταν το “My way” , αντιπροσωπευτικό της ζωής που έζησες με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο..
Σε αποχαιρετώ με το τραγούδι που μου έλεγες ότι ήταν ο ο μουσικός κρίκος σου με τον Μέμο..
As Time Goes By
You must remember this:
Woman needs man, and man must have his mate
That no one can deny
It’s still the same old story
A fight for love and glory
A case of do or die
The world will always welcome lovers
As time goes by
Άφησα για το τέλος το γράμμα που σου έγραψε ο Φάνης μου:
“Νονά μου Χριστίνα, Αντίο. Μπορεί να μην μέναμε στην ίδια πόλη, μπορεί να μην σε έβλεπα συχνά αλλά ξέρω πόσο με αγαπούσες και πόσο σε αγαπούσα κι εγώ. Μιλούσαμε σπάνια αλλά πάντα μου έλεγε η μαμά τα νέα σου και ξέρω πως σου έλεγε και τα δικά μου. Από τότε που χάσαμε τον Μέμο, ήξερα πως αργά η γρήγορα θα έρθει και αυτή η μέρα αλλά τελικά δεν ήμουν προετοιμασμένος, έγινε τόσο ξαφνικά, πριν μερικές ημέρες μιλούσαμε στο τηλέφωνο και δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα γίνει κάτι τέτοιο. Έπαιζες ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου, από εσένα μάλλον κατάλαβα τι πάει να πει αληθινή αγάπη αλλά, δυστυχώς δεν πρόλαβα να σου το πω ποτέ αυτό, στο λέω τώρα λοιπόν γιατί ξέρω ότι με ακούς από εκεί πάνω. Η αγάπη που είχες για τον Μέμο είναι κάτι που νομίζω πως δεν το έχω ξαναδεί, κάτι το οποίο σπανίζει στις μέρες μας, κάτι το οποίο ελπίζω να το βρω και εγώ κάποτε. Από εσένα είδα πως αν ένας δεσμός είναι πραγματικά ισχυρός, δεν σπάει ούτε με τον θάνατο . Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι στην Κηδεία να σε αποχαιρετήσω για μια τελευταία φορά αλλά θα σε επισκέπτομαι. Ελπίζω εσύ και ο Μέμος να είστε καλά εκεί ψηλά και χαίρομαι γιατί ξέρω πως τώρα που είστε ξανά μαζί, θα είσαι και πάλι ευτυχισμένη».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10221308656442981&set=a.10201357512356848&type=3&theater

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδήσεις

Ο στρατός αποκαλύπτει υπόγεια βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε το Σάββατο για πρώτη φορά εικόνες από μια υπόγεια βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ανήκει στην πολεμική αεροπορία και βρίσκεται στα όρη Ζάγκρος του δυτικού Ιράν.

Το Ιράν κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, τους ορκισμένους εχθρούς του, ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους για να επιτίθεται στις αμερικανικές δυνάμεις και τα πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στον Κόλπο, προκειμένου να αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Τον Οκτώβριο του 2021, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του προγράμματος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν, το οποίο κατηγορείται ότι προμηθεύει αυτά τα όπλα σε συμμάχους του στη Μέση Ανατολή, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, οι Χούθι στην Υεμένη και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στη Γάζα.

«Περισσότερα από εκατό drone μάχης, αναγνώρισης και καταστροφής υπάρχουν στη βάση που βρίσκεται στην καρδιά των βουνών Ζάγκρος», είπε ο δημοσιογράφος στην τηλεόραση.

Δεν διευκρίνισε την ακριβή τοποθεσία της βάσης, αλλά δήλωσε ότι πέταξε με ελικόπτερο για σχεδόν 40 λεπτά από τη δυτική πόλη Κερμανσάχ για να φτάσει εκεί.

Η τηλεόραση έδειξε τον στρατηγό Μοχαμάντ Μπαγερί, αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, και τον διοικητή του στρατού Αμπντολραχίμ Μουσαβί να επισκέπτονται τη βάση.

Ο στρατηγός Μουσαβί δήλωσε ότι η βάση βρισκόταν «εκατοντάδες μέτρα κάτω από τη γη».

Σύμφωνα με την τηλεόραση, το στρατηγικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kaman-22 με εμβέλεια τουλάχιστον 2.000 χλμ. και εξοπλισμένο με πύραυλο κρουζ βεληνεκούς 200 χλμ. συγκαταλέγεται σε αυτά που υπάρχουν στη συγκεκριμένη βάση.

Το Ιράν άρχισε να αναπτύσσει προγράμματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη δεκαετία του 1980 κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988).

«Ο στρατός αναπτύσσει γρήγορα τις ικανότητές του στον τομέα των μη επανδρωμένων και εργάζεται για να κατασκευάσει νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για διάφορες αποστολές», δήλωσε ο στρατηγός Μπαγερί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι η πρώτη δύναμη στην περιοχή όσον αφορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεδομένων των δυνατοτήτων τους», δήλωσε ο Μουσαβί.

Πηγή zougla.gr

#στρατός #αποκαλύπτει #υπόγεια #βάση #μη #επανδρωμένων #αεροσκαφών

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδήσεις

Ρωμιοσύνη σημαίνει ανοχή, κατανόηση, υπομονή και ατελείωτη αγάπη

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

Να εντρυφήσουν «εις το ανοιχτόν πνεύμα της Ρωμιοσύνης», αποβάλλοντας «τας αγκυλώσεις και ακαμψίας της εθνικιστικής θεωρήσεως των εκκλησιαστικών πραγμάτων» κάλεσε τους μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη χθεσινοβραδινή (28/5) επίσκεψη του στη σχολή, στις Καρυές Αγίου Όρους.

 «Η Κωνσταντινούπολις αποτελεί την μήτραν και γενεσιουργόν αιτίαν όλων των Ορθοδόξων λαών» υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε:

 «Και καθώς και εις το σχολείο σας τούτον συνυπάρχετε εκ διαφόρων τόπων και διαφόρων εθνοτήτων, εντρυφήσατε εις το ανοιχτόν πνεύμα της Ρωμιοσύνης. Από της ηλικίας αυτής να αποβάλλετε τας αγκυλώσεις και ακαμψίας της εθνικιστικής θεωρήσεως των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Ρωμιοσύνη σημαίνει ανοχή, κατανόηση, αλληλοπεριθώρηση, υπομονή, διάθεση καταλλαγής και ατελείωτη αγάπη. Δηλαδή, παιδεία, γεμάτη από Χριστόν. Αυτά να αγαπήσετε, αγαπητά μας παιδιά. Εις αυτά να εθιστείτε. Αυτά να βάλετε εις το εσώτατο είναι της υπάρξεως σας».

Ο κ. Βαρθολομαίος εξήγησε στα παιδιά ότι πολλές φορές η λέξη «ρωμιός» στην Ελλάδα παρεξηγείται, υποτιμώμενη για το ελληνικό της φορτίο και νόημα, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

 «Η λέξις «ρωμιός» είναι από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία… Κι εμείς είμαστε συνεχιστές και απόγονοι της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Βυζαντίου. Μπορώ να πω ότι είμαστε περισσότερο Έλληνες, όχι ολιγότερο».

Ο κ. Βαρθολομαίος επεσήμανε ότι στις προσπάθειες τους οι μαθητές της Αθωνιάδας έχουν «αρωγό» όλη την αγιορείτικη κοινότητα, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον «διαπρύσιους πρέσβεις» του Άθωνος και εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση του μαζί τους, ενθυμούμενος και τις δικές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Η χαρά είναι μεγάλη, διότι κατ’ αναλογία ενθυμούμεθα τους ευλογημένους εκείνους χρόνους κατά τους οποίους κι εμείς έφηβοι, πλήρους ζωής και οραματισμών, εφοιτούσαμε εις την Ιεράν Θεολογικήν Σχολήν της Χάλκης» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε στους μαθητές ότι τώρα χτίζονται τα θεμέλια της όλης ύπαρξης τους και σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία τους διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους, ενώ «ο εύπλαστος ψυχικός κόσμος» τους αξιοποιεί τα ποικίλα ερεθίσματα, που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον τους.

 «Προφανώς, η παιδεία που λαμβάνετε εδώ έχει πρωτεύουσα θέση δια την μελλοντική εξέλιξη σας» είπε ο κ. Βαρθολομαίος. Πρόσθεσε ότι το επίπεδο σπουδών της Αθωνιάδας Ακαδημίας ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα υψηλό, αλλά επεσήμανε ως «ακόμη σπουδαιότερη» τη «σύζευξη» των παρεχόμενων γνώσεων με την αλληλεπίδραση με την αγιορείτικη φύση και το περιβάλλον και με την λατρευτική και μοναστική ζωή, της οποίας γίνονται «μέτοχοι» στο Άγιο Όρος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άκουσε τους μαθητές να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ίμβρου, και συγκινημένος αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’60 για το νησί, όταν το τότε «συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας» πήρε, όπως είπε, αποφάσεις «σκληρές, τραγικές», με σκοπό την «αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού» του νησιού, που ήταν εξολοκλήρου ελληνικός. Υπενθύμισε ότι εκείνη την εποχή τα σχολεία έκλεισαν, γόνιμα χωράφια άλλαξαν χέρια, κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους και εξαναγκάζοντας τους τελικά στη συντριπτική πλειοψηφία τους να εγκαταλείψουν το νησί.

«Έτσι το νησί άδειασε, από επτά χιλιάδες μείναμε τριακόσια πρόσωπα. Ρήμαξε το νησί, εγώ ήμουν τότε φοιτητής στη Ρώμη και μου έγραφαν οι γονείς μου και οι αδελφοί μου, πως άρχισε το ξήλωμα της ρωμιοσύνης, δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:

 «Πέρασαν πολλές δεκαετίες, με πολλές προσπάθειες, πολλών προσώπων και πολλών παραγόντων, ευδόκησε η κυβέρνηση της χώρας μας, όπου εδρεύει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο να επιτρέψει την επαναλειτουργία των ρωμαίικων σχολείων, να έχουμε και πάλι ελληνική παιδεία στο νησί μας, για την Τένεδο δεν γίνεται λόγος είναι ελάχιστοι ρωμιοί… Και όχι μόνο επαναλειτούργησαν τα δημοτικά σχολεία στην Ίμβρο, αλλά έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας κι ένα λύκειο…. έχουμε περίπου εξήντα παιδιά, είναι μεγάλος αριθμός για την Ίμβρο, η οποία τώρα έχει εξακοσίους ρωμιούς χριστιανούς».

 «Υπάρχει μια αισιοδοξία για το μέλλον, μια ευοίωνος προοπτική. Δεν θα φτάσουμε ποτέ τις επτά χιλιάδες, που ήταν κάποτε, αλλά θα ζήσουμε πιο ανθρώπινα» πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους και πρόεδρος των αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αθανάσιος Μαρτίνος ευχήθηκε να έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρι της αποφοίτησης των σημερινών μαθητών Αθωνιάδας Ακαδημίας, ως απόφοιτοι, να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μια ανοιχτή, ως τότε, Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέδωσε στον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, το συμβολικό ποσό των χιλίων ευρώ, ώστε, είτε να μοιραστούν ισόποσα στους μαθητές είτε να προμηθευτεί η Αθωνιάδα Ακαδημία ό,τι θεωρείται ότι της χρειάζεται για τη λειτουργία της.

Νωρίτερα, χθες το απόγευμα ο κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη μονή Μεγίστης Λαύρας.

Το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.#Ρωμιοσύνη #σημαίνει #ανοχή #κατανόηση #υπομονή #και #ατελείωτη #αγάπη

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ειδήσεις

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μαγούλα

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, 00:23

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στη Μαγούλα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα κοντά στην περιοχή Μπαρδαιϊκα στη Μαγούλα και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα καθώς και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, 00:28

#Υπό #μερικό #έλεγχο #πυρκαγιά #στη #Μαγούλα

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ειδήσεις2 έτη ago

Όροι Χρήσης – Flashstars.gr

Ειδήσεις2 μήνες ago

Ραγδαίες εξελίξεις | Βίντεο : Ετσι έδεσε η υπόθεση με την Πισπιρίγκου . Ακούστε αναλυτικά πώς έχει όλη η υπόθεση

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Ειδήσεις2 μήνες ago

Δείτε γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα . Τι εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ?

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Trending