Με μεγάλη επιτυχία έγινε και εφέτος η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα χορού στην Μεσσάτιδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας, ‘’ο Φίλερης’’
Παγκόσμια ημέρα χορού

Με μεγάλη επιτυχία έγινε και εφέτος, στις 11 Μαίου, η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα χορού στην Μεσσάτιδα, που για τέταρτη χρονιά οργάνωσε ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας ‘’ο Φίλερης’’. Η εκδήλωση μεταφέρθηκε ημερολογιακά, λόγω του ότι η 29η Απριλίου ήταν μέσα στις ημέρες του Πάσχα και ήταν αφιερωμένη κυρίως στον χοροδιδάσκαλο των παραδοσιακών χορών. Η κεντρική πλατεία της Οβρυάς, γέμισε με την πολυχρωμία των παραδοσιακών φορεσιών, και το ηχόχρωμα των παραδοσιακών τραγουδιών, από διάφορες περιοχές.
Ο υπεύθυνος του Ομίλου κος Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ανέπτυξε στον χαιρετισμό του την σημασία της εκδήλωσης και ευχαρίστησε όλες τις χορευτικές ομάδες για την συμμετοχή τους. Ευχαρίστησε επίσης, τους τοπικούς παράγοντες και τις υπηρεσίες του Δήμου για την βοήθεια που παρείχαν.
Φέτος συμμετείχαν : Η Χ.Ο Σύναξης Νέων του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, Οβρυάς Πατρών, με χορούς από τα Κύθηρα. Η Χ.Ο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλίου Πατρών ‘’Η ΠΡΟΟΔΟΣ’’, με χορούς από την Αν. Ρωμυλία. Η Χ.Ο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας ‘’ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗ’’, με χορούς Πελοποννήσου. Η Χ.Ο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ‘’ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ’’ Πατρών, με χορούς από την Κεφαλλονιά. Η Χ.Ο. Ψυχαγωγίας του Φίλερη με λαϊκό χορό, καθώς και οι τρείς Χ.Ο Παραστάσεων του Φίλερη, με χορούς Ηπείρου, Δυτ. Θράκης και Πόντου.
Όλες οι χορευτικές ομάδες είχαν άριστη συμμετοχή, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμά τους και δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε την πλατεία.
Ακολούθησε απονομή των αναμνηστικών και ένα πλούσιο κέρασμα για τους εκατό και πλέον χορευτές που είχαν ετοιμάσει τα μέλη των ομάδων του Φίλερη που συμμετείχαν. Όλοι δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο κος Παναγιωτόπουλος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και ευχήθηκε να ανταμώσουν πάλι όλοι στην επόμενη αντίστοιχή εκδήλωση, στις 29 Απριλίου του 2020.

Φωτογραφίες εδώ :

Για υπολογιστή : https://www.facebook.com/pg/flashstarsgrs/photos/?tab=album&album_id=2131268667001088

Για κινητά : https://m.facebook.com/pg/flashstarsgrs/photos/?tab=album&album_id=2131268667001088