Connect with us

Πολιτιστικά

Αίγιο – Πάρκο Χριστουγέννων: Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας το Σάββατο

Published

on

Το Σάββατο στις 21 Δεκεμβρίου στη 13:00, μια ξεχωριστή συναυλία θα δώσουν μια ομάδα μουσικών από την σπουδαία Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων υπό την διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Το πάρκο των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει με μελωδίες και ήχους από ορχηστρικά έργα Piovani, Χατζιδάκη, Λάγιου, κ.α.

Σύντομο βιογραφικό Ορχήστρας

¨Μια ορχήστρα δωματίου με μαντολίνα πρώτα και δεύτερα, μαντόλες, κλασσικές κιθάρες και κόντρα μπάσο…¨

H Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1985 από τον Θανάση Τσιπινάκη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Μαέστρο της Ορχήστρας έως το 2012 που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Από τότε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας έχει η Βάγια Ζεππάτου, Μουσικολόγος & μέλος της Ορχήστρας από το 1996.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας κινείται μεταξύ Κλασικής μουσικής, μουσικής Μπαρόκ, συνθέσεων του 20ου αιώνα και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής.

“Επί σκηνής” κατά τη διάρκεια των 34 χρόνων παρουσίας της, συνεργάστηκε με την πλειοψηφία των πιο σημαντικών Ελλήνων ερμηνευτών. Η δισκογραφική της παρουσία είναι έντονη και πολυδιάστατη, με εκδόσεις έργων, ειδικά γραμμένων για την Ο.Ν.Ε, με μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς συνθέτες, διασκευές μουσικών έργων και προσαρμογές στον ήχο των οργάνων της Ορχήστρας, καθώς επίσης και πρωτότυπες εκτελέσεις τραγουδιών και έργων ορχηστρικής μουσικής από αξιόλογους συνθέτες και μουσουργούς. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις, δισκογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.Έχει ηχογραφήσει 16 δίσκους. Έχει εκδώσει μελέτη με θέμα το Mαντολίνο και τις Oρχήστρες Nυκτών Eγχόρδων.

Για την δραστηριότητα της έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη ευμενή σχόλια τόσο στον Eλληνικό τύπο, όσο και σε ξένα μουσικά περιοδικά. Eίναι ιδρυτικό μέλος της European Mandolin and Guitar Association – E.G.M.A.

Η ορχήστρα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους όπως τους: Keith Harris, Αντώνη Κοντογεωργίου, Μίλτο Λογιάδη, Αναστάσιο Συμεωνίδη, κ.α.

Από τις κορυφαίες στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον διάσημο τενόρο Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, το 2006.

Η Ορχήστρα έχει εμφανισθεί κατ´ επανάληψη στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίου Επιδαύρου καθώς και σε πολλούς άλλους σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα (Αρχαιολογικός χώρος Δήλου). Στο εξωτερικό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, Γερμανία, Aυστρία, Ισπανία, Iταλία, Bουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Kύπρο, Τουρκία (Θεολογική Σχολή της Χάλκης) και στην Ιαπωνία.

Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις15 λεπτά ago

Ελληνικό: Τι λέει ο φίλος του 17χρονου για την επίθεση – «Του τράβηξαν μαχαιριά στην κοιλιά» ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις45 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: «Να ακυρώσουμε το πλαίσιο της ΝΔ και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην στέγη και στην κατοικία»

Lifestyle1 ώρα ago

Ο Ηλίας Ψινάκης αποχαιρετά τη Νόνικα Γαληνέα: Μου λείπεις ήδη

Πολιτιστικά2 ώρες ago

Φρέντι Μέρκιουρι: Στο σφυρί το χειρόγραφο που αποκαλύπτει τον αρχικό τίτλο του «Bohemian Rhapsody»

Πάτρα NEWS2 ώρες ago

Η ΟΙΚΙΠΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πάτρα NEWS3 ώρες ago

Μια αγκαλιά τραγούδια στην συναυλία – αφιέρωμα στον Τώνη Μαρούδα

Πάτρα NEWS5 ώρες ago

Στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας η Άννα Μαστοράκου –

Πολιτιστικά5 ώρες ago

Πάτρα: Θερινό ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Lifestyle6 ώρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Νόνικα Γαληνέα

Lifestyle6 ώρες ago

Η Λάνα Ντελ Ρέι κυκλοφορεί νέο τραγούδι με τον πατέρα της

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS5 ημέρες ago

Αυτό είναι το νέο κατάστημα στα Βραχνέικα που τραβάει όλα τα βλέμματα

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις10 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση