Connect with us

Πάτρα NEWS

«Χριστούγεννα είναι…»: Ανάβει το δέντρο στην πλατεία Γεωργίου την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου – Αναλυτικά οι εκδηλώσεις || Πάτρα

Published

on

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το πλέγμα των εργασιών που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται για το στολισμό της πόλης, παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Τρίτης 6 Οκτωβρίου, από την πρόεδρο Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τη διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου, τη διεύθυνση Πρασίνου και εκπροσώπους όλων των τμημάτων που εμπλέκονται στη διακόσμηση.

Η συνέντευξη δόθηκε παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη ο οποίος ανέφερε, ότι «μέσα σε δύσκολες συνθήκες η πόλη μας πρέπει να νιώσει χαρά. Οι άνθρωποι της βιοπάλης έχουν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ανάγκη για ψυχική ανάταση και αυτό ακριβώς κάνει ο δήμος.
Για όσα δημιούργησαν και θα προσφέρουν αυτές τις ημέρες όλες οι υπηρεσίες πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο. Τόσο για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί όσο και για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που αγκαλιάζει όλη την πόλη, δημιουργώντας αίσθημα χαράς σε μία περίοδο που ο λαός αντί να ζει ευχάριστα, με ευθύνη όσων κατέχουν τον πλούτο, βιώνει δυσκολίες.
Πιστεύουμε ότι ο πατραϊκός λαός θα χαρεί όλα όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν την περίοδο των εορτών σε επίπεδο εκδηλώσεων. Περιμένουμε να συμμετάσχουν όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά και ενωμένοι να ανοίξουμε δρόμους ,ώστε μέσα από αυτό που χτίζουμε, το χαμόγελο και η χαρά να είναι μόνιμα στους ανθρώπους της πόλης μας».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού παρουσιάζοντας το πρόγραμμα τόνισε ότι «Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Γεωργίου και τη συμμετοχή χορωδιακών συνόλων και φιλαρμονικών που θα στείλουν σε κάθε γωνιά της πόλης το γιορτινό μήνυμα.
Ξεχωριστή είναι η συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, τα Ψηλαλώνια θα γίνουν ένα ακόμα σημείο αναφοράς. Ποδηλάτες ντυμένοι Αι Βασίληδες θα πλημμυρίσουν την πλατεία και στη συνέχεια θα κάνουν ποδηλατάδα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δίνοντας ένα χαρμόσυνο τόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων».
Πρόσθεσε δε, πως «Μουσικές συναυλίες, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, φώτα, χρώμα και χορός αποτελούν το φετινό περίγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ο Πολιτιστικός Οργανισμός μετατρέποντας σε πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους.


Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με πρωταγωνιστές τα σχήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, συγκεκριμένα:

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης».
Την Παρασκευή 16/12 στην πλατεία Γεωργίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.
Δημοτικό Ωδείο

Την Παρασκευή 23/12 στις 8.00 το βράδυ η συναυλία «Christmas surprise» με τον Αναστάσιο Πάππας (πιάνο), το Σωτήρη Ντούβα (κρουστά), τον Βιλέν Καραπετιάν (μπάσο), τον Δημήτρη Σουκαρά (κιθάρα) και την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, στον κινηματοθέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Σχήματα του Δημοτικού Ωδείου σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα δίνουν συναυλίες στο χώρο του Ωδείου και στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Ιχθυόσκαλα.

Δημοτική Βιβλιοθήκη
Την Πέμπτη 29/12 και Παρασκευή 30/12, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών θα γίνει αφήγηση παραμυθιών και δημιουργίες παιδιών.

Δημοτική Μουσική
Από την Τετάρτη 14/12 η Δημοτική Μουσική θα παιανίζει στους δρόμους και τις συνοικίες της πόλης.
Χορευτικό Τμήμα και Λαϊκή Ορχήστρα.

Το Χορευτικό Τμήμα και η Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού την Τετάρτη 21/12, επιμελούνται Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα.


΄΄Το Σπίτι των Χριστουγέννων΄΄ στην Ιχθυόσκαλα

*Φέτος για πρώτη χρονιά, ο Πολυχώρος Πολιτισμού στην Ιχθυόσκαλα διαμορφώθηκε ανάλογα και μετατράπηκε σε κύτταρο δημιουργίας και δράσεων για τα παιδιά, φιλοξενώντας προβολές παιδικών ταινιών, θεατρικά δρώμενα, ανάγνωση παραμυθιών και εικαστικά εργαστήρια. Ήδη ο χώρος σε συνεργασία με το Καρναβαλικό Συνεργείο έχει διακοσμηθεί ανάλογα.
Εκεί από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, θα πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά.

Το αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο
Η καλλιτεχνική υπόσταση και το έργο του οποίου τρία χρόνια μετά την απώλειά του είναι και θα μείνουν επίκαιρα. Στη συναυλία συμμετέχουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίμης Ντούτσουλης, Γιώργος Κατσίκας και Γιώργος Τσατσούλης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/12 στις 8.00 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «ΠΑΝΘΕΟΝ».


ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

Στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας», θα συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τον Κοινωνικό Οργανισμό, στις προνοιακές Δομές της πόλης μας και γραφική ύλη για το Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου».
Από τη διεύθυνση αρχιτεκτονικού έργου του δήμου η αρχιτέκτων Σωτηρία Κουκουλιώτη ως υπεύθυνη για το στολισμό αναφέρθηκε στις κατασκευές που πρόκειται να γίνουν στη πλατεία Γεωργίου και την προσθήκη νέων στοιχείων όπως το αερόστατο και τις αλλαγές που έχουν γίνει στη φάτνη καθώς και στις παρεμβάσεις και τα νέα στοιχεία που έχουν μπει στην πλατεία Τριών Συμμάχων με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο «συνδέεται» αρμονικά με το σύνολο της Αγίου Νικολάου. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης καθώς και κατά μήκος των δρόμων σε συνδυασμό με αλλαγές στο φωτισμό, όπως αυτές που έγιναν στις οδούς Κορίνθου και Μαιζώνος. Στόχος και φέτος ήταν να δοθεί η λάμψη που αρμόζει στη πόλη. Όλες οι δημιουργίες και παρεμβάσεις έχουν γίνει από τους εργαζόμενους στο δήμο της Πάτρας και είναι προϊόν συνεργασίας με το καρναβαλικό εργαστήρι, το πράσινο, την αυτεπιστασία και τον ηλεκτροφωτισμό.
Ο διευθυντής στη διεύθυνση πρασίνου Παναγιώτης Κωστόπουλος και η υπεύθυνη πρασίνου Κατερίνα Γιαννοπούλου αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβλήθηκε και φέτος για το στολισμό της πόλης, την τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων και το στολισμό της πλατείας Γεωργίου, όπου οι εργασίες για την τοποθέτηση του κεντρικού χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη διακόσμηση της φάτνης είναι στη τελική ευθεία.
Ο αντιπρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου της Πάτρας Κώστας Ραχανιώτης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο για την αγάπη με την οποία περιβάλουν και φέτος τον Ποδηλατικό Όμιλο της Πάτρας και κάλεσε όλους την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου να πάρουν μέρος ντυμένοι Αϊ Βασίληδες στην ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων και θα διασχίσει σχεδόν όλη την πόλη.

πηγή DETE.GR

#Χριστούγεννα #είναι #Ανάβει #το #δέντρο #στην #πλατεία #Γεωργίου #την #Τρίτη #Δεκεμβρίου #Αναλυτικά #οι #εκδηλώσεις #Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ . .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις39 λεπτά ago

Ο διευθυντής της CIA ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στο Κίεβο

Ειδήσεις56 λεπτά ago

Συναγερμός στη Γλυφάδα: Έκρηξη σε πλυντήριο αυτοκινήτων

Ειδήσεις2 ώρες ago

Ανακαλύφθηκε απολιθωμένο κρανίο φάλαινας 12 εκατομμυρίων ετών στο Μέριλαντ

Ειδήσεις3 ώρες ago

Η Ιρλανδία εντείνει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση του Φελάν από το Ιράν

Lifestyle3 ώρες ago

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για το διαζύγιο

Lifestyle4 ώρες ago

Αναστασία Παντούση-Ιωάννης Παπαζήσης: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού για το 2023

Ειδήσεις4 ώρες ago

Ακυρώθηκαν 1.316 πτήσεις λόγω της επταήμερης απεργίας

Lifestyle4 ώρες ago

Νίκος Μουτσινάς για Βαλαβάνη – Βασάλο: «Γιατί έκαναν λες και χώρισαν προχθές;»

Lifestyle5 ώρες ago

Μπέττυ Μαγγίρα: Η εξομολόγηση για τις κόρες της – «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να είναι έτοιμες για την κοινωνία»

Ειδήσεις5 ώρες ago

Η Σαγκάη η πρώτη κινεζική πόλη που χρησιμοποιεί στοιχεία δεδομένων ρομποτικής πυκνότητας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις5 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις6 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου