Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα   

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 400γρ. μοσχαρίσιο και 400γρ. αρνίσιο

3 φέτες λούντζα καπνιστή, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αβγά χτυπημένα

3 φέτες χοντρές από ψίχα ψωμιού

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

500γρ. χυμό τομάτας συμπυκνωμένο

125γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

100γρ. κεφαλογραβιέρα, σε λεπτά μπαστουνάκια

80γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε λεπτά μπαστουνάκια

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 φύλλα δάφνης

1 κουτ. σούπας κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού στο κρασί και προσθέτετε νερό να σκεπαστεί. Αφήνετε να φουσκώσει και στραγγίζετε καλά με τα χέρια. Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τα αβγά, την ψίχα του ψωμιού, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο και απλώνετε το μίγμα να γίνει ένα τετράγωνο κομμάτι 35×35εκ. περίπου. Σκορπάτε από πάνω τα μανιτάρια, τα τυριά και τη λούντζα. Τυλίγετε σε ρολό, πιέζοντας τις άκρες έτσι ώστε να κλείσουν μέσα τη γέμιση. Τυλίγετε στη λαδόκολλα διπλώνοντας τις άκρες από κάτω και το τοποθετείτε σε μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος. Ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε προσεκτικά τη λαδόκολλα αφήνοντας το ζωμό να πέσει στο ταψί. Σπάτε το ξυλάκι της κανέλας σε κομμάτια και τα καρφώνετε στο ρολό σε διάφορα σημεία, πιέζοντας και τα φύλλα της δάφνης ενδιάμεσα. Περιχύνετε με το λάδι και με το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Χαμηλώνετε στους 180οC και το βάζετε να ψηθεί για 35 λεπτά ακόμη. Αν η σάλτσα πήξει πολύ, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό στο ταψί. Περιχύνετε την επιφάνεια με τη σάλτσα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε. Σερβίρετε με πατάτες πουρέ ή πιλάφι.

gnomip.gr

Latest Posts

Κουζίνα

Τελευταια news