Connect with us

Πολιτισμός

Το μεγάλο ευχαριστώ του σωματείου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα για την επιτυχημένη εκδήλωση

Published

on

Το Πρωτοβάθμιο Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα αποτελεί μέλος της ΕΣΑμεΑ, της ΕΟΣ ΣΠΑ.ΝΟ.ΠΑ. και της ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις παθήσεις αυτές, καθώς και την ύπαρξη του Σωματείου, το οποίο στηρίζει ασθενείς, γονείς και κηδεμόνες ασθενών με ΙΦΝΕ.

Το Σωματείο μας διοργάνωσε Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα με Διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, στις 20Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6:00μ.μ.-8:00μ.μ.Με τίτλο:
«Η ζωή μας με τα ΙΦΝΕ
Ποιες είναι οι επιπλοκές;
Ποιές είναι οι μετεγχειρητικές επιπλοκές ;
Τι γνωρίζεις για το Βραχύ Έντερο ;
Στην Αγορά Αργύρη Πάτρας.
Το Σωματείο μας θερμά ευχαριστεί:
Την ευγενική χορηγία της Φαρμακευτικής Εταιρείας TAKEDA
Την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος-Πελλοπονήσου (ΙΕΔΕΠ),διότι η Εκδήλωση μας πραγματοποιήθηκε Υπό την Αιγίδα της .
Θερμά ευχαριστούμε για την Στήριξη του Σωματείου μας :
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Τον Δήμο Πατρέων
Την Περιφερειακή Ομοσπονδία Δυτικής Ελλάδας Νοτίων και Ιονίων Νήσων
Την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος- HFD
Ευχαριστούμε δε τις κυρίες-κυρίους οι οποίοι παρευρέθηκαν-εκπροσώπησαν και άνοιξαν την Εκδήλωση μας με Χαιρετισμό οι:
Πρωτοπρεσβύτερος:Κωστόπουλος Θεόδωρος
Κος Δουζδαμπάνης Περικλής :
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πατρών Νεφρολόγος- Πρόεδρος της ΙΕΔΕΠ
Κος Χρήστος Βαββας :Σύμβουλος στην Ομοσπονδία Κωφών Αντιμετ- HFD
Κα Βασιλική Γούλα :Αν. Γενική Γραμματέας της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας Νοτίων και Ιονίων Νήσων-Πρόεδρος Ζωής Γλυκιάς Πάτρας.
Κα Αγγελική Στεφανάκη:Πρόεδρος του Δ.Σ. Άλμα Ζωής Πάτρας
Κα Νατάσσα Τσακιρίδου:Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Άγκυρα Σωματείο Φίλων και Ατόμων με ΙΦΝΕ και Παθήσεις Πεπτικού Συστήματος, η οποία με βίντεο απεύθυνε χαιρετισμό.
Όπως επίσης ευχαριστούμε δε την Κα Λαμπρινή Παπαπροκοπειου:Διερμηνέας της
Νοηματικής Γλώσσας Η οποία μετέφερε στην Νοηματική όλη την Εκδήλωση μας.
Τα ποιο θερμά μας Ευχαριστήρια στους Αρωγούς Καταξιωμένους Επιστήμονες οι οποίοι μας πρόσφεραν τις γνώσεις τους :
Θωμόπουλος Κωνσταντόπουλος: Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Καθηγητής Διευθυντής Γαστρεντερολογικης Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π. Ρίον Πάτρας
Θεοχάρης Γεώργιος :Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επιμελητής Α Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ Ρίο Πάτρας
Τσολιάς Χρυσόστομος: Γαστρεντερολόγος Ηπατολόγος Επιμελητής Β στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου
Λαρεντζάκης Ανδρέας:Γενικός Χειρουργός Ειδικός Ογκολόγος Περιτοναίου.
Ευχαριστούμε θερμά τις Επιχειρήσεις-Ζαχαροπλαστεία οι οποίοι μας πρόσφεραν σφραγισμένα γλυκίσματα για να προσφέρουμε στο κοινό:
Λοτσάρης ,Χωριάτικο Πλατεία Γεωργίου, Χωριάτικο Πατρών Κλάους, Σκλαβενίτης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας πάντα θα είναι εδώ, δίπλα, κοντά σας σε οτιδήποτε μας χρειαστείτε, θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με αγάπη, δύναμη και με ενσυναίσθηση να προσφέρουμε στην κοινωνία. ΓΙΑ εμάς ο Εθελοντισμός είναι στάση ζωής.

Με εκτίμηση:
Πρόεδρος Καρακάση Νίκη
Γραμματέας:Τσιμά Κλεονίκη

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πολιτισμός

ΠΑΤΡΑ: Συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο στο τριήμερο Σύγχρονης Μουσικής

Published

on


 

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συμμετέχει στο τριήμερο εκδηλώσεων Σύγχρονης Μουσικής που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ), στο Ωδείο Αθηνών, στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2021.

Στις εκδηλώσεις θα ακουστούν δύο έργα της Βασιλικής Φιλιππαίου, διευθύντριας του Ωδείου και θα προβληθεί συναυλία σπουδαστών, καθηγητών και συνόλων του Ωδείου:

  1. Σχολή Κιθάρας καθηγητή Ανδρόνικου Καραμπέρη. Η σπουδάστρια, Κωνσταντίνα Νικολακοπούλου, ερμηνεύει: “Prelude, Gigue – Double” (BWV 997) του J.S. Bach.
  2. Σχολή Κιθάρας καθηγητή Χρήστου Τσαρούχη. Η σπουδάστρια Ιωάννα Λάζαρη, ερμηνεύει τις “Σπουδές” Νο1 και 11 του H. Villa Lobos
  3. Σχολή Κιθάρας καθηγητή Παναγιώτη Κυδωνιάτη. Οι σπουδαστές Γιώργος Νικολάου, Γιώργος Ανδρικογιαννόπουλος, Βασιλική Κυδωνιάτη και Παναγιώτης Τζανής, ερμηνεύουν το “Cuban Landscape With Rain” του Leo Brower.
  4. Σχολή Πιάνου καθηγήτριας Γιάννας Ζωγράφου. Η Παναγιώτα Ντινοπούλου ερμηνεύει το “Claire de Lune” του C. Debussy και “Nocturne”, Nο1, o9 του F. Chopin.
  5. Σχολή Φλάουτου καθηγήτριας Ράνιας Καββαδία. Ο σπουδαστής Σταύρος Πήττας ερμηνεύει το “Piece pour flute seule” του Jacques Ibert.
  6. Σχολή Πιάνου καθηγήτριας Μαρίας Τρακαδά. Η σπουδάστρια Αφροδίτη Κορογιάννου ερμηνεύει την “1ηArabesque” του C. Debussy.
  7. Σχολή Κρουστών καθηγητή Πάνου Θωΐδη. Ο Πάνος Θωΐδης ερμηνεύει το “Glamour” του Casey Cangelosi.
  8. “Orchestra De Salon Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών”. Ερμηνεύουν το Α΄ μέρος της 1ηςσυμφωνίας του L.v. Beethoven και την πόλκα “Feuerfest” op.269 του J. Strauss.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Σουρμελή – φλάουτο, Βασίλης Σιώζος – 1ο κλαρινέτο, Αλεξάνδρα Πέττα – 2ο κλαρινέτο, Παναγιώτης Τσαγκρώνης – όμποε, Φαίη Ταράκα – φαγγότο, Φίλιππος Παπαδόπουλος – κόρνο, Ιάσων Βάκρινος – τρομπέτα, Παναγιώτης Θωΐδης – κρουστά, Κωνσταντίνος Ποταμιάνος – κρουστά και Μαρία Τρακαδά – πιάνο. Διεύθυνση: Σταμάτης Λέκκας.

 

 

 

 skaipatras.gr

Continue Reading

Πολιτισμός

AIΓΙΟ: Πλούσιο πολιτιστικό διήμερο για τον Χορευτικό Όμιλο

Published

on


 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας / τμ. Αγωγής Υγείας και η Χορολογική Εταιρεία, μέλη της οποίας και οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δράσεις για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821», διοργάνωσαν Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών με θέμα: «Ας κρατήσουν οι χοροί…» – Μουσικοί ήχοι, στίχοι και χοροί την εποχή της Επανάστασης του ’21 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η επιμόρφωση αφορούσε στην παρουσίαση και διδασκαλία παραδοσιακών χορών καθώς και στην ανάδειξη δημώδους ποίησης και μουσικής στα χρόνια της Επανάστασης του ’21, όπως μας έχει κληροδοτηθεί από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες  – Αχαϊας, Ηλείας, και Αιτωλοακαρνανίας  – της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η διάρκεια της έρευνας ήταν 6 μήνες  και για την περιοχή της Αιγιάλειας την επιμέλεια είχαν οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στον ελληνικό παραδοσιακό χορό  του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου και Γιώργος Κατσίβελος. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στην Πάτρα παρουσία του κ. Φίλια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Γιώργος Νικολόπουλος και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα  παραδοσιακούς χορούς Αθηνά Κωνσταντινίδου μετέβησαν στην Καρδίτσα και έλαβαν μέρος στην Γενική Συνέλευση της CIOFFΕλλάδας (Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και των Παραδοσιακών Τεχνών)  της οποίας είναι μέλος ο ΧΟΑ. Μάλιστα ο ΧΟΑ ανέβηκε στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης δια του προέδρου του. Εκεί συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία σε όλα τα πολιτιστικά σωματεία και έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στους τρόπους συμμετοχής και διοργάνωσης τόσο τοπικών εκδηλώσεων όσο και Διεθνών Φεστιβάλ με πρόσκληση χορευτικών τμημάτων χωρών από όλο τον κόσμο.  Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων από όλα τα πολιτιστικά σωματεία για τους τρόπους οικονομικής βοήθειας και παντός είδους υποστήριξης από τους κατά τόπους Δήμους τα προηγούμενα και τα επόμενα χρόνια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες συνθήκες και ανάγκες της εποχής.

Τέλος η μέρα έκλεισε με προτάσεις στον ΧΟΑ για συμμετοχή σε παιδικό και εφηβικό Φεστιβάλ το 2022 από πολιτιστικά σωματεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς επίσης και πρόταση για να φιλοξενηθεί η Γενική Συνέλευση μία από τις επόμενες χρονιές στην πόλη του Αιγίου.skaipatras.gr

Continue Reading

Πολιτισμός

ΦΩΤΟΣ : Εντυπωσιακή εκδήλωση του δήμου: Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, με το έργο «Ρωμιοσύνη»

Published

on

*Σάββατο 4 Δεκεμβρίου – Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Παναγίας Αλεξιώτισσας

20.30 Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, με το έργο «Ρωμιοσύνη».

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending