Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ταλιολίνι με ψητά τοματίνια και τηγανητό βασιλικό       

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια

2 βάζα τόνου σε φιλέτο, όχι σε τρίμμα

3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 αβγό

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ή αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κονσέρβα τοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Τον τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και τον ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθετε το μίγμα σε κεφτεδάκια. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα με το χυμό της, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Καρυκεύετε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με λίγο ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά.

gnomip.gr