Connect with us

Ειδήσεις

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 11:43

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Οι τσιλιαδόροι στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, μια ανάσα από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, παρείχαν την κατάλληλη προστασία στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ώστε το εμπόριο να συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για την ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά από την πληροφορία που είχε φτάσει στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής. Ένας έμπαινε, ένας έβγαινε στο διαμέρισμα καθώς οι «πελάτες» ήξεραν ότι μπορούν να αγοράσουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Όμως κάποια στιγμή, οι ένοικοι του διαμερίσματος βγήκαν από την «καβάντζα τους». «Φαίνονταν εμφανώς ανήσυχοι, κοιτώντας συνεχώς γύρω τους. Θεωρώντας ότι ενδεχομένως να έχουμε γίνει αντιληπτοί, διαταχτήκαμε από τον επικεφαλής να ελέγξουμε τα άτομα, όπως και έγινε, δηλώνοντας τις ιδιότητές μας» περιγράφει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. 

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Λίγο αργότερα, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δυο αντρών και της νεαρής κοπέλας που ήταν το τρίτο άτομο της ομάδας η οποία διακινούσε από κάνναβη και κοκαΐνη μέχρι ναρκωτικά χάπια. Όμως το κύκλωμα είχε και τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και συγκεκριμένα δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές αλλά και μια ηλεκτρική πρέσα. Οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των ερευνών τους βρήκαν επίσης σε ένα από τα σπίτια και χειρόγραφες σημειώσεις. Ειδικότερα, βρήκαν επτά σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις όπου αναγράφονταν «ποσά από αποθεματικά ναρκωτικών σε χρηματικό κόστος «STUFF ΑΞΙΑΣ» και «ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ», ποικιλίες και είδη ναρκωτικών με τίτλους «ΚΟΚΑ» και «XEIZ» και κωδικά ονόματα. 

Τα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Αθηνά Χαρβαλάκου και Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσαν σχετικά με την εντολέα τους ότι «παρότι το διαβιβαστικό έγγραφο της απέδιδε μεγάλη συμμετοχή η εντολέας μας είχε περιορισμένη συμμετοχή στην υπόθεση και πολύ μακριά από τον πυρήνα της διακινητικής δράσης! Δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ούτε βέβαια προέβη σε οποιαδήποτε πώληση κοντά σε οποιοδήποτε σχολικό συγκρότημα! Σωστά και δίκαια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 11:43

Continue Reading

Ειδήσεις

Αυξάνονται και πληθύνονται οι προσφυγές για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Published

on

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Κατά 13% αυξήθηκε ο αριθμός των εκκρεμών προσφυγών, για προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου το 2021, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Robert Spano, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το 2021 το Δικαστήριο αποφάσισε για περισσότερες από 36.000 αιτήσεις. Ο αριθμός του Μεγάλου Επιμελητηρίου ή Οι δικαστικές αποφάσεις του Επιμελητηρίου αυξήθηκαν σε 428 (σχετικά με 1.037 αιτήσεις), σημειώνοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με 2020.

Στο τέλος του 2020 εκκρεμούσαν 62.000 αιτήσεις. Στο τέλος του 2021 ο αριθμός αυτός είχε αυξήθηκε κατά 13%, σε 70.150 αιτήσεις.

Το 70% των εκκρεμών υποθέσεων αφορούσε ακόμη τέσσερις χώρες: η Ρωσική Ομοσπονδία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Ρουμανία.

Μια νέα στρατηγική για τη διεκπεραίωση των «υποθέσεων αντίκτυπου» εισήχθη το 2021, επιπλέον της πολιτική ιεράρχησης προτεραιοτήτων που λειτουργεί από το 2009 για την επιτάχυνση της επεξεργασίας και επίλυση των πιο σημαντικών, σοβαρών και επειγουσών υποθέσεων.

Αυτές οι «υποθέσεις επιπτώσεων» έθεσαν ζητήματα μεγάλης σημασία για τον αιτούντα και το εναγόμενο κράτος.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, περισσότερες από 500 περιπτώσεις ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία και αφορούσαν την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, τις υποκλοπές και τη μυστική παρακολούθηση δημοσιογράφων, κρούσματα πανδημίας, διακρίσεις κατά των σεξουαλικών μειονοτήτων, το δικαίωμα στην ενημέρωση και περιβαλλοντική ενόχληση.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός το 2021 ήταν η έναρξη ισχύος του Πρωτοκόλλου αριθ. 15, το οποίο πρόσθεσε μια αναφορά στις αρχές της επικουρικότητας και του περιθωρίου εκτίμησης του Προοιμίου της Σύμβασης. Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατεβαίνει στου τέσσερις μήνες.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι λίγοι τομείς της ζωής έχουν μείνει ανέγγιχτοι από την πανδημία του κορωνοϊού 2021. Το Δικαστήριο είχε επεξεργαστεί 80 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε υποβληθεί από κρατούμενους.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος τόνισε ότι, παρά τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Δικαστήριο, το οποίο ήταν εμβληματικά γεγονότα στον ευρύτερο ευρωπαϊκό νομικό χώρο και στον κόσμο γενικότερα, «η Ο βασικός σκοπός της Συνέλευσης είναι και ήταν πάντα να ανταποκρίνεται ακριβώς στη δοκιμασία επισφαλών καιρών Η διατήρηση πάση θυσία των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του κράτους δικαίου έχει πλέον γίνει πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ. Ας μην ξεχνάμε ποτέ: Ένας κόσμος χωρίς αυτές τις θεμελιώδεις αρχές είναι α κόσμος που δεν είναι πια ελεύθερος».

Πηγή zougla.gr

Continue Reading

Ειδήσεις

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 04:25

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο Κίεβο, καθώς εκπρόσωποι διαφόρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθος κόσμου να κυματίζει τις εθνικές σημαίες της Ουκρανίας και διάφορα άλλα πανό.

Η αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει ορισμένους δρόμους και να εκτρέψει την κυκλοφορία για την ώρα της διαμαρτυρίας. Καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, ξέσπασε ένταση μεταξύ αυτών και των αρχών επιβολής του νόμου.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν φαίνονται επίσης πολλοί διαδηλωτές στη συγκέντρωση να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τους στυνομικούς να τους απωθούν από την είσοδο του κοινοβουλίου.

Υπήρξαν αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι νομοθέτες εκκενώθηκαν μέσω μιας υπόγειας σήραγγας και ότι μόνο οι αστυνομικοί και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο κτίριο, καθώς η διαμαρτυρία συνεχιζόταν έξω.

Τρεις διαδηλωτές και 18 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ενώ τουλάχιστον 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινικές έρευνες για βία κατά των αξιωματικών επιβολής του νόμου, ενώ διέψευσε προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ένα άτομο που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σημειώνοντας ότι ένας άνδρας που αρρώστησε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους αστυνομικούς.

Υπήρξαν συνεχείς διαμαρτυρίες επιχειρηματιών κατά των αλλαγών στο ουκρανικό φορολογικό σύστημα από τα τέλη του 2020. Οι πολέμιοι της πολιτικής του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαιτούν να καταργηθεί ο νόμος που καθιστούσε τη χρήση ταμειακών μηχανών υποχρεωτική για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις και να απλοποιηθεί το σύστημα φορολογίας, λογιστικής και αναφοράς. Οι διαδηλωτές έχουν επίσης διαφωνήσει με τους περιορισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης για τον Covid-19.

Ο νόμος, ο οποίος υπογράφηκε αρχικά από τον Ζελένσκι το 2020, αλλά δεν τέθηκε πλήρως σε ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, επιβάλλει τη χρήση ειδικών ταμειακών μηχανών που θα καταγράφουν κάθε συναλλαγή για φορολογία, απειλώντας με υψηλά πρόστιμα όλους όσους δεν συμμορφώνονται. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν διαμαρτυρηθεί από τότε κατά του νόμου, αλλά τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου όπως είχε προγραμματιστεί.Πηγή zougla.gr

Continue Reading

Ειδήσεις

Γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας στη Χαριλάου

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 08:53

Εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, σε είσοδο πολυκατοικίας, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Από την έκρηξη που προκλήθηκε ξέσπασε φωτιά, η οποία σβήστηκε από περίοικους, ενώ αναφέρθηκαν μικροφθορές στην είσοδο. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, αλλά δεν χρειάστηκε η συνδρομή της.

Η υπόθεση ερευνάται από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 08:53

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

flashstars.gr