Connect with us

Ειδήσεις

Στο έλεος του… Θεού το Αεροδρόμιο Αράξου! – Τα τρωτά σημεία που κατέγραψε η έρευνα της «Π»

Published

on

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, απόρροια της εγκληματικής αμέλειας της Πολιτείας, εδώ και χρόνια, να εξασφαλίσει στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αρχίζουν σιγά-σιγά να βγαίνουν στη φόρα κι άλλα παρεμφερή «άπλυτα», σε άλλες κρατικές μονάδες μεταφορών και συγκοινωνιών!

Η «Π» επαναφέρει σήμερα στο προσκήνιο, με συγκεκριμένα στοιχεία, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου. Και κρούει καμπανάκι κινδύνου έγκαιρα…

Πριν λίγους μήνες, σε ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου είχε γίνει καταγραφή των προβλημάτων. Και σήμερα η «Π» επανέρχεται με πολύ πιο αναλυτικά στοιχεία.

Σημειωτέον, οι υπεύθυνοι του Αερολιμένα δεν θέλησαν να πουν το παραμικρό, παρά τις οχλήσεις μας.

Η έρευνα, όμως, της «Π» και τα στοιχεία που παρουσιάζει, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Είναι τσεκαρισμένα και επιβεβαιωμένα.

 • * Πυλώνες φωτισμού στην πίστα του αεροδρομίου: Εχουν χαλάσει οι μηχανισμοί και δεν μπορεί ν’ ανάψει όλος ο φωτισμός αλλά ο μισός στην πίστα όπου παρκάρουν τα αεροπλάνα!

Ο μηχανισμός των πυλώνων έχει βλάβη, έχει μπλοκάρει, όπως εξηγούν άνθρωποι που γνωρίζουν, είτε από τον πολύχρονη χρήση είτε από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να κατέβει (ο μηχανισμός) για να αλλαχτεί. Υπάρχει ανησυχία, λοιπόν, να σπάσει κάποια δικλείδα ασφαλείας, να καταρρεύσει ένα μέρος των φωτιστικών και να τραυματίσει σοβαρά εργαζόμενο στο αεροδρόμιο! Σε ακραία περίπτωση, τυχόν κατάρρευση ενός τέτοιου φωτιστικού θα μπορούσε να προκαλέσει και ζημιά σε αεροσκάφος!
Αυτό, όπως, που προκαλεί ανησυχία, δεν είναι μια ζημιά σε ένα αεροσκάφος αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου, κάτι που συζητείται και μεταξύ του προσωπικού του Αεροδρομίου και η αλήθεια είναι πως τρέμει το φυλλοκάρδι τους ώρες-ώρες…

 •  Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη δεν λειτουργούν γιατί έχουν βγει οφ οι διακόπτες μεταγωγής. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα γίνει μπλακ άουτ, γιατί δεν θα μπορέσουν οι διακόπτες μεταγωγής να δώσουν παροχή στις γεννήτριες.

 

 •  Ο περιβάλλον χώρος έχει χορταριάσει σε επίπεδο…ζούγκλας! Ζημιές που έχουν προκληθεί τα τελευταία χρόνια από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, έμειναν χωρίς καμία παρέμβαση, κι έτσι η έκταση πέριξ του Αεροδρομίου είναι και αντιαισθητική και επικίνδυνη.
  Την υπευθυνότητα έχει η Διεύθυνση Τεχνικής Συντήρησης και η Διεύθυνση Οικονομικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
  Το Υπουργείο έχει κόψει τις επιχορηγήσεις και το Αεροδρομίου εξακολουθεί να έχει στα συγκεκριμένα σημεία, ένα μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας!

Από το 2016 οι υπεύθυνοι του Αεροδρομίου στέλνουν έγγραφα και ζητούν επιδιόρθωση συγκεκριμένων βλαβών αλλά ακόμα να γίνει κάτι!!!

 •  Κλιματιστικά! Απίστευτο κι όμως αληθινό και…ελληνικό! Στα γραφεία του Αεροδρομίου δεν υπήρχε κλιματισμός, δεν υπήρχε κεντρική θέρμανση. Και μιλάμε για μια περιοχή όπου το χειμώνα η υγρασία περονιάζει και το καλοκαίρι η ζέστη τρελάνει! Και ευτυχώς που ευαισθητοποιήθηκαν παρακείμενα ξενοδοχεία!!! Το Robinson Club, όπως επιβεβαίωσε στην «Π» στέλεχος του ξενοδοχείου, πρόσφερε δωρεάν δύο κλιματιστικά σώματα στο Αεροδρόμιο Αράξου, όταν το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα αποφάσισε ν’ αλλάξει τα δικά του κλιματιστικά και να βάλει πιο σύγχρονα! Επίσης, πληροφορία από πρώτο χέρι της «Π»: Το Aldemar Resort είναι σε διαδικασία αλλαγής κλιματιστικών ενόψει του καλοκαιριού και η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει υποσχεθεί να δώσει 4-5 σώματα στο Αεροδρόμιο, για να μπουν στα γραφεία!
  Και να μπει κανείς πως το Αεροδρόμιο είναι ζημιογόνο; Απεναντίας. Βγάζει ένα σωρό λεφτά. Εχει μεγάλη κέρδη, ειδικά το καλοκαίρι.

 

 • * Υπάρχει μία έξτρα έκταση πάνω από 200 στρέμματα, απέναντι από το χώρο του Αεροδρομίου, η οποία ανήκει πλέον στην Πολιτική Υπηρεσία, αλλά η οποία παραμένει παντελώς αναξιοποίητη και παρατημένη! Είναι μια έκταση που γειτνιάζει με την περίφραξη της 116πμ του Αράξου, πλάι στον διάδρομο προσγείωσης των μαχητικών αεροσκαφών! Επειδή κανείς δεν παρεμβαίνει όταν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, η έξτρα έκταση του Αεροδρομίου πλημμυρίζει κι αυτή, κανείς δεν φροντίζει να δημιουργηθούν αυλάκια απορροής υδάτων, η πλημμύρα μεταφέρεται στα γειτονικά οικόπεδα, με αποτέλεσμα οι οικοπεδούχοι των διπλανών οικοπέδων να έχουν εξαγριωθεί, να κινδυνεύουν με καταστροφή των περιουσιών τους και να απειλούν με μηνύσεις το Αεροδρόμιο!

 

 • Και επίσης πολύ σοβαρό θέμα, με απρόβλεπτες συνέπειες αν γίνει μια φορά η στραβή, είναι σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς σε αυτή την έξτρα χορταριασμένη έκταση των 200 στρεμμάτων! «Αν πιάσει εδώ πυρκαγιά, και πάρει διαστάσεις, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Η φωτιά θ’ απειλήσει και την 116ΠΜ και τη Βίδοβα», έλεγαν στην «Π» άνθρωποι που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες.
  Δεν έχουν δημιουργηθεί ποτέ ούτε καν αντιπυρικές ζώνες σε αυτή την επικίνδυνη έκταση, που είναι γεμάτη χόρτα, θάμνους, δέντρα!
  Πριν λίγα χρόνια, έπιασε φωτιά και για τρεις μέρες έγινε πανικός! Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έτρεχαν και δεν έφταναν για μέρες μέχρι να ελεγχθεί η πυρκαγιά. Ανθρωπος από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στη Δυτική Αχαϊα, εκμυστηρεύτηκε στην έρευνα της «Π» ότι…«θα σας πω μόνο αυτό: τα λεφτά που δαπανήθηκαν τότε στα καύσιμα των αεροσκαφών για να σβήσει η φωτιά, πρέπει να ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια απ’ ό,τι αν είχε δοθεί σ’ έναν εργολάβο η εργολαβία να καθαρίσει την επίμαχη έκταση!

 

 • Το μόνο…παρήγορο για την πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου είναι ότι την ευθύνη για την πυρασφάλεια την έχει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που είναι μέσα στην 116ΠΜ. Και επίσης, τα αεροπλάνα, και τα πολιτικά, τα ανεβοκατεβάζει στους αεροδιαδρόμους η 116ΠΜ. Όμως, την ευθύνη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τους πυλώνες και τα γραφεία την έχουν οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Υπηρεσίας.

⦁ Ξέρετε, όπως μας ενημέρωσε κορυφαίος αυτοδιοικητικός παράγοντας της περιοχής, σε τι σημείο έχουν φτάσει στελέχη και του Πολιτικού Αεροδρομίου και της 116ΠΜ; Να λένε, σε ιδιωτικές συζητήσεις τους, ότι «έτσι όπως έχει καταντήσει το κράτος, χίλιες φορές να γίνει σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα μήπως και φτιαχτούν τα έργα που πρέπει, ώστε να γλιτώσουμε είτε από ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα είτε από ένα σοβαρό φυσικό φαινόμενο.

⦁ Κι ακόμα: Κάποιες από τις μαγνητικές πύλες εξόδου στο Αεροδρόμιο είναι χαλασμένες εδώ και καιρό.

 

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην Πηγή Θέματος PELOP.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle4 λεπτά ago

Παγκόσμια Ημέρα του Νερού: Πρροειδοποίηση ΟΗΕ – «Η ανθρωπότητα ρουφάει σαν “βαμπίρ” τους υδάτινους πόρους του πλανήτη»

Lifestyle10 λεπτά ago

Έλενα Παπαρίζου: «Στα 13 μου είχα αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου»

Ειδήσεις13 λεπτά ago

Πάτρα: Οι «Μωραΐτες» ετοιμάζονται για την Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών της πόλης

Ειδήσεις15 λεπτά ago

Σοβαρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών

Πάτρα NEWS24 λεπτά ago

(ΗΧΗΤΙΚΟ): Χωρίς τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των γεωπονικών σχολών το νομοσχέδιο Γεωργαντά

Πάτρα NEWS28 λεπτά ago

Σε όλη την Πάτρα σημεία για να πετύχεις τον στόχο σου . Ορμή Άριστα

Πολιτιστικά30 λεπτά ago

1o Aigio Music Festival | 14-23 Ιουλίου

Ειδήσεις33 λεπτά ago

Επίκεντρο+: Συνεχίζονται οι εγγραφές για το Εργαστήριο Χοροθεατρικής Αφύπνισης & Έκφρασης Σώματος

Ειδήσεις34 λεπτά ago

Κούγιας για πρόεδρος της Super League 2;

Πολιτιστικά38 λεπτά ago

“Across Generations” | Τρίτη Ηλικία & Εφηβεία

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις7 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου