Connect with us

Πάτρα NEWS

Σταθερά πρώτο τηλεοπτικό κανάλι το ΙΟΝΙΑΝ TV στην ΠΖ6

Published

on

Μεγάλη έρευνα αξιολόγησης περιφερειακών καναλιών από την Data C

Τις προτιμήσεις των τηλεθεατών για τα περιφερειακά κανάλια σε Πελοπόννησο– Νότιο Ιόνιο – Νότια Στερεά Ελλάδα, αποτυπώνει η έρευνα αξιολόγησης  που διενήργησε από τις 9 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2022  η εταιρεία Data Consulants στο εντυπωσιακό δείγμα 1.438 κατοίκων.

Η έρευνα αφορά την Περιφερειακή Ζώνη 6, που αποτελείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και καλύπτει, άντρες- γυναίκες 18 – 74+ ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Η έρευνα πραγματοποιείται για δεύτερη φορά (πρώτη Μάρτιος 2019) και αφορά τους περιφερειακούς σταθμούς από την έναρξη της εκπομπής τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA.

Στην Περιφερειακή Ζώνη 6 (Πελοπόννησος – Νότιο Ιόνιο – Νότια Στερεά Ελλάδα – Κύθηρα), σήμερα εκπέμπουν συνολικά 14 τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο πολίτης παρακολουθεί τα θέματα περιφερειακά και τοπικά θέματα

Ο περιφερειακός πολίτης, δημιουργεί πολύ υψηλό δείκτη του τηλεοπτικού κοινού με το 91,3 % να ενδιαφέρεται από μέτρια έως πάρα πολύ, για το όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή του, ενώ το 85,8% για θέματα που αφορούν στο νομό του!

To IONIAN TV

Το ΙΟΝΙΑΝ TV με υποδειγματική παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου, με γερές βάσεις και με ταχύ βηματισμό στο δρόμο της σύγχρονης τηλεόρασης, εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες δημιουργώντας λύσεις και καινοτομία. Με παρουσία σε δώδεκα νομούς, το ΙΟΝΙΑΝ ΤV μένει στην κορυφή της περιφερειακής τηλεόρασης  στέλνοντας σε ακόμη  υψηλότερα επίπεδα την τηλεθέασή του, σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Μαρτίου 2019.

Η αξιολόγηση και τα ποσοστά

Στο βαθμό γνώσης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών το IONIAN TV αποτελεί τον νούμερο ένα σταθμό, με αυθόρμητη αναφορά των τηλεθεατών και συγκεντρώνει συνολική αναγνωρισιμότητα 78,7 %.

Κατέχοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, το IONIAN TV, αύξησε την πρωτιά της τηλεθέασης, σε σχέση με τους υπόλοιπους περιφερειακούς σταθμούς φθάνοντας στο 17,7%!

Στο ερώτημα ποιο κανάλι δίνει σφαιρική εικόνα για τα γεγονότα της επικαιρότητας, πρώτο έρχεται το Ionian TV 26,1% με δεύτερο το SuperB  14,5%.

Τις πιο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές έχει το Ionian TV  21,4% και ακολουθεί το Best TV 10,8%.

Το πιο αξιόπιστο δελτίο ειδήσεων είναι αυτό του Ionian TV 20,7% και ακολουθεί το Best TV επίσης 12,8%.

Ως πιο σοβαρό και αξιόλογο κανάλι οι ερωτώμενοι κατέταξαν πρώτο το Ionian TV 27,9% και ακολουθούν το με Best TV 15% και το  SuperB 13%

Το Ionian TV έρχεται πρώτο και στο ερώτημα ποιο κανάλι παρουσιάζει αντικειμενικά και ολοκληρωμένα και θέματα εθνικής εμβέλειας με 19%

Στην ερώτηση ποια κανάλια της περιφερειακής σας ζώνης παρακολουθείτε συνήθως, πρώτο στην προτίμηση του κοινού έρχεται το Ionian Channel με 17,7 %, με δεύτερο το Best TV με 11,6 %.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το Ionian TV υπερέχει έναντι των υπόλοιπων καναλιών σε όλες τις κατηγορίες προγραμμάτων (ενημερωτικές, ψυχαγωγικές και ως προς το δημοσιογραφικό επιτελείο), ενώ βρίσκεται και στην 1η θέση σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και τηλεθέασης στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη.

Τα μέσα στην περιφέρεια

Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν δομές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, μοχλεύουν την οικονομία, είναι οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας.

Το IONIAN TV αποτελεί προστιθέμενη αξία, με σεβασμό, προσήλωση, δημιουργία, κουλτούρα, τεχνογνωσία αλλά και τη φαντασία των ανθρώπων του.

Ταυτότητα της έρευνας

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.438 κατοίκων των Περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, ηλικίας άνω των 18 ετών.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.438 κατοίκων των Περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, ηλικίας άνω των 18 ετών.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω στρωματοποιημένης τυχαίας δειγματοληψίας, με στρώματα των έντεκα Περιφερειακών ενοτήτων. Ταυτόχρονα τηρήθηκαν quota ως προς το φύλο και την ηλικία.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 9-28/11/2022

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Η συλλογή των ερωτηματολογίων πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων CATI (Computer Aided Telephonic Interviewing) στους κατοίκους της ΠΖ6 μέσω δομημένου ερωτηματολογίου.

ΕΛΕΓΧΟΣ:  Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πεδίο (field) σε ποσοστό 21,7% της  έρευνας μέσω συνακρόασης κατά την διάρκεια της συνέντευξης ή επανάκλησης σε δεύτερο χρόνο ενώ πραγματοποιήθηκε και έλεγχος στο 100% της βάσης δεδομένων (editing).

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DATA R.C. [Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠ.-ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Ε.Σ.Ρ.2, Α.Μ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Αρχής προστ. Ατομ. Δεδ. Ν 472/1997:817]. H DATA RC είναι μέλος του ο ΣΕΔΕΑ και μέτοχος της Ελεγκτικής Εταιρείας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Κοινής Γνώμης.

skaipatras.gr

#Σταθερά #πρώτο #τηλεοπτικό #κανάλι #το #ΙΟΝΙΑΝ #στην #ΠΖ6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις14 δευτερόλεπτα ago

Εξοργισμένος ο Κούγιας με τον Ευαγγελάτο για το χαρακτηρισμό «αρσενικός Πισπιρίγκος»

Ειδήσεις1 λεπτό ago

Θεσσαλονίκη: 55χρονη παρίστανε τη διευθύντρια ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς – Μπήκε στη φυλακή

Ειδήσεις10 λεπτά ago

Στη φυλακή 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς στην Εφορία

Πάτρα NEWS12 λεπτά ago

Πάτρα: Πήγαν να διαρρήξουν τον πολυχώρο στην Ιχθυόσκαλα – Αγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο –

Ειδήσεις16 λεπτά ago

Επέστρεψε στη δομή η 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας – Καταθέτει στις Αρχές

Ειδήσεις17 λεπτά ago

Εψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο η Ρωσίδα κατάσκοπος

Lifestyle26 λεπτά ago

Οι σύμμαχοί μας για αποτελεσματικό αδυνάτισμα

Ειδήσεις34 λεπτά ago

Ρωσία – Πούτιν – Σι: Εποικοδομητικές συνομιλίες, διευρύνεται η συνεργασία με την Κίνα

Ειδήσεις35 λεπτά ago

Σημαντική άνοδος 2,16% στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ειδήσεις41 λεπτά ago

Φόβοι για ξέσπασμα βεντέτας στον οικισμό του Δροσερού μετά την άγρια δολοφονία

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις7 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου