Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σεξουαλική κακοποίηση Ανάδειξη της προσφοράς προς την πατρίδα του Ιάκωβου Τσούνη

spot_imgspot_img

Στις 26-02-2021 απέστειλα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος πρόταση για την εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη

1ου του θέματος που αφορά την σεξουαλική κακοποίηση.

Και 2ου την ανάδειξη της προσφοράς προς την πατρίδα μας του Ιάκωβου Τσούνη που έλκει την καταγωγή του από την Περιφέρειά μας.

Η πρότασή μου πρωτοκολλήθηκε με τον αριθμό 53250/101.26-02-2021.

Για το πρώτο θέμα, αφού έκανα μια σύντομη περιγραφή των όσων διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό και τη μεγάλη δημοσιότητα που πήραν οι καταγγελίες για βιασμό ή απόπειρα βιασμού, καταναγκασμός σε ασέλγεια, σεξουαλική κακοποίηση και άλλα εγκλήματα που προκάλεσαν μεγάλη απέχθεια, διότι αφορούσαν και ανήλικα παιδιά.

Ζήτησα λοιπόν η συζήτηση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο να επικεντρωθεί στο τι μπορούμε να πράξουμε ως θεσμικό όργανο, για τη στήριξη των θυμάτων. Πως θα ενθαρρύνουμε όσους και όσες υφίστανται τέτοια βία, ώστε να το καταγγέλλουν στις Αρχές.

Πως θα βοηθήσουμε έμπρακτα τα άτομα αυτά ώστε να λάβουν ψυχοθεραπεία. Το τραύμα είναι βαθύ και οδυνηρό. Η υγεία τους κλονίζεται και η ζωή τους αλλάζει. Η έγκαιρη παρέμβαση και στήριξη των παιδιών θυμάτων, θα τα βοηθήσει να επουλώσουν  τα ψυχικά τους τραύματα και να έχουν μια φυσιολογική ζωή στο μέλλον.

Για δε τον Ιάκωβο Τσούνη, αυτόν τον λαμπρό Έλληνα δωρητή, απόγονο των αγωνιστών του 1821 Λονταίων και Πετμεζαίων πρότεινα να τιμηθεί από την περιφέρειά μας με όποιον τρόπο αποφασιστεί, τώρα που βρίσκεται εν ζωή, για τις πράξεις του που είναι βαθύτατα πατριωτικές, εμπνέουν και συνάμα παραδειγματίζουν όλους τους Έλληνες.

Παρότι έκτοτε έγιναν 3 συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα θέματα δεν ήρθαν προς συζήτηση. Το έργο που επιτέλεσε ο Ιάκωβος Τσούνης δεν ήταν φαίνεται αρκετό για να διεγείρει τα εθνικά αντανακλαστικά της περιφερειακής αρχής ώστε να καταστεί δυνατόν να τιμήσουμε τον συμπατριώτη μας όσο ήταν εν ζωή, αφού ο Κύριος «τον εκάλεσε κοντά του» στις 10 Απριλίου ενεστώτος έτους.

Ας προσεγγίσουμε περισσότερο τους ανθρώπους αποδεικνύοντας εν τη πράξει ότι στις δοκιμασίες τους θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Οφείλουμε να τιμούμε όσους με τις πράξεις τους εξυψώνουν το εθνικό φρόνιμα, διδάσκουν ήθος και αναδεικνύουν τις αρετές που μας έκαναν να μεγαλουργήσουμε 200 χρόνια μετά την απελευθέρωσή μας.

Πάτρα 12-04-2021

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος

Περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. ΑχαΐαςLatest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news