Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ριζότο με πέστο και κοτόπουλο        

spot_imgspot_img

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. καλαμαράκια μέτριου μεγέθους, φρέσκα ή κατεψυγμένα

Για τη γέμιση

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μέτριο ξερό, σε πολύ ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή

2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το λαδολέμονο

150 ml ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 2 μικρά ακέρωτα λεμόνια

½ κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη

½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα ξεπλένετε καλά. Κρατάτε τα πλοκάμια τους. Τα αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι. Τα στεγνώνετε καλά ταμπονάροντάς τα, ένα-ένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλαμάρια και πλοκάμια σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Πριν το γέμισμα, τα αφήνετε να κρυώσουν για να μπορείτε να τα πιάνετε χωρίς να καίγεστε. Προθερμαίνετε το γκριλ στους 220οC. Βάζετε στο μπλέντερ μαϊντανό, άνηθο, κρεμμύδι, σκόρδο, μουστάρδα, φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να φτιάξετε ένα πυκνό μίγμα. Σε μπολ βάζετε λάδι, χυμό και ξύσμα λεμονιών, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε καλά με πιρούνι. Με μικρό κουτάλι γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα. Τα αραδιάζετε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 10 λεπτά στα ψηλά ράφια του φούρνου. Πριν τα βγάλετε, δοκιμάζετε αν έχουν μαλακώσει και, αν χρειαστεί, ψήνετε λίγα λεπτά ακόμα. Προσέχετε μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν σκληρά και λαστιχωτά. Μόλις ψηθούν, τα βάζετε σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια τα κόβετε σε μέτριες λωρίδες. Τα μεταφέρετε σε πιάτα, προσθέτετε τα πλοκάμια, τα περιχύνετε με το λαδολέμονο και σερβίρετε. Συνοδεύετε με τηγανητές ή βραστές πατάτες. Για να γίνουν τα καλαμάρια ζουμερά, μαλακά, τρυφερά και πιο μυρωδάτα, μπορείτε να τα αφήσετε γεμισμένα για 1 ώρα πριν τα ψήσετε.

gnomip.gr

Latest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news