Connect with us

Πάτρα NEWS

Πύργος: Δύο δικηγόροι σταμάτησαν την αποβολή οικογένειας από το σπίτι της, που “χάθηκε” σε πλειστηριασμό || Πάτρα

Published

on

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στο κράτος δικαίου και στην αλληλεγγύη, θα παραμένει ζωντανή η ελπίδα για όλους εκείνους, που η ζωή δεν τα έφερε όπως θα επιθυμούσαν, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και κινδυνεύουν να χάσουν, την μοναδική τους περιουσία… το σπίτι τους.

Στον Πύργο, μια οικογένεια βρέθηκε μόλις ελάχιστα πριν, ο δικαστικός επιμελητής εκτελέσει την εντολή αποβολής από την πρώτη και μοναδική κατοικία της, καθώς στον πλειστηριασμό που προηγήθηκε για χρέος ύψους 50.000 ευρώ, το ακίνητο κατοχυρώθηκε σε ένα fund… μια επενδυτική εταιρία ή αλλιώς ένα κοράκι, που διαχειρίζεται απαιτήσεις που έχουν αγοραστεί από τράπεζα έναντι πινακίου φακής…

Και στα νέα τερτίπια που εφαρμόζουν τα κοράκια, είναι και η πρακτική της άρνησης ανανέωσης της ρύθμισης, ώστε να μη μπορεί ο οφειλέτης να δώσει την ύστατη μάχη να σώσει το ακίνητό του και να συνεχίζει να πληρώνει με ευνοϊκότερους όρους για το χρέος του με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του.

Στην περίπτωση του Πύργου λοιπόν, η τριμελής οικογένεια δεν θα έχανε μόνο το μοναδικό σπίτι της, αλλά και το χώρο της μικρής επιχείρησης που διατηρεί και δίνει τη μάχη της επιβίωσης, που στεγάζεται στο ίδιο ακίνητο.

Δηλαδή δύο γονείς με το παιδί τους θα έμεναν ολοκληρωτικά στο δρόμο για ένα χρέος 50.000 ευρώ που προέρχεται από το στεγαστικό δάνειο, το οποίο δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ρυθμίσουν ξανά και να συνεχίσουν να αποπληρώνουν με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουν, σε μια δύσκολη εποχή για όλους.

Δύο δικηγόροι από τον Πύργο, η Δώρα Καλάκου και η Θεοδώρα Βασιλακόπουλου, χθες το πρωί στα Δικαστήρια της πόλης, έδωσαν μια δύσκολη μάχη. Μια μάχη που βαραίνει την ψυχή, όταν γνωρίζεις πως αν χαθεί, μια οικογένεια θα βρεθεί στο δρόμο.

Η μάχη αυτή όμως δεν χάθηκε, η οικογένεια κέρδισε χρόνο για να παραμείνει στο σπίτι της και μαζί με τις δικηγόρους της να παλέψει για να κερδίσει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την επαναρύθμιση της οφειλής. Η κα Καλάκου και η κα Βασιλακόπουλου, ενώπιον του δικαστηρίου πέτυχαν την έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγορεύει την αποβολή των ανθρώπων από την κατοικία τους.

Και κατάφεραν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα να δώσουν και άλλες μάχες με στόχο να κερδίσουν τον πόλεμο κόντρα στα κοράκια και η οικογένεια να σώσει το σπίτι της…

Βασιλακόπουλου: “Δικαίωση και ηθική ικανοποίηση, που απετράπη η καταστροφή μιας οικογένειας”

Η δικηγόρος Θεοδώρα Βασιλακόπουλου, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε ότι “… το κράτος δικαίου και η συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας της κατοικίας υπαγορεύουν την προστασία των συμφερόντων των ατόμων από παράνομες πράξεις, οι οποίες απειλούν την ιδιοκτησία και την περιουσία τους.

Ο εφαρμοστής του δικαίου, σήμερα (σ.σ. χθες), έδειξε την πραγμάτωση του κράτους δικαίου, παρέχοντας προσωρινή αναστολή κατά την αποβολής οφειλετών από την κύρια και μοναδική κατοικία τους, έπειτα από την κατακύρωση του μοναδικού ακινήτου τους, η οποία επήλθε έπειτα από επίσπευση εταιρείας διαχείρισης οφειλών, η εξουσία της οποίας να προβεί σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αμφισβητείται.

Αυτή η απόφαση είναι μια μεγάλη δικαίωση και ηθική ικανοποίηση, καθώς όχι μόνο παρεμποδίστηκε η καταστροφή μιας οικογένειας, αλλά ταυτόχρονα απετράπη να περιβληθεί με το μανδύα της νομιμότητας μια πράξη αναγκαστικής κατάσχεσης, αυτή του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας οφειλετών, από μια εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, η νομιμοποίηση της οποίας προς διενέργεια τέτοιου είδους πράξεων είναι υπό αμφισβήτηση, όπως αποδεικνύεται με σειρά δικαστικών αποφάσεων, μεταξύ αυτών και τμήματος του Αρείου Πάγου.

Το ζήτημα, δε, αυτό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην νομική κοινότητα, η οποία αναμένει την οριστική επίλυση του καίριου αυτού θέματος από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Σήμερα, λοιπόν, για άλλη μία φορά συμπεράναμε ότι ο Νόμος είναι ένα καλό χαρτί, ωστόσο δεν αρκεί από μόνος του να γλυκάνει τις καρδιές των ανθρώπων”.

Καλάκου: “Η αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που θίγεται, είναι για μένα μονόδρομος”

Η δικηγόρος Δώρα Καλάκου με δήλωση της στο ilialive.gr ανέφερε ότι “… στην συγκεκριμένη περίπτωση, σκοπός μας είναι να ακυρωθεί όλη η διαδικασία της εκτέλεσης, δηλαδή να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και οι προηγούμενες από αυτόν πράξεις, καθώς τελέσθηκαν από μη δικαιούχο fund και να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος με σκοπό την ρύθμιση της οφειλής και την διατήρηση του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου των οφειλετών.

Η απόφαση της προσωρινής διαταγής που απαγορεύει την αποβολή των ανθρώπων από την κατοικία τους είναι πολύ σημαντική και δίνει τεράστια ανακούφιση τόσο στους ίδιους όσο και σε εμάς που χειριστήκαμε την υπόθεση. Οι εικόνες εξάλλου της σπασμένης πόρτας του σπιτιού της συνταξιούχου στην Αθήνα είναι ακόμα νωπές στην μνήμη μας. Δυστυχώς, ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει ήδη πολλά προβλήματα, η επιλογή νυν και πρώην κυβερνώντων να βάλουν στην ζωή μας και τα funds, επιβαρύνει την κατάσταση και απειλεί άπαντες τους οφειλέτες με εξώσεις και βίαιες αποβολές. Η νομική αντιμετώπιση, αλλά και η αλληλεγγύη σε κάθε άνθρωπο που θίγεται είναι για μένα μονόδρομος” κατέληξε η κα Καλάκου, που τα τελευταία χρόνια μαζί με τη συνεργάτη της, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πολλές παρόμοιες καταστάσεις όπου οι οφειλέτες προσπαθούν να ελαφρύνουν τα βάρη και να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

ilialive.

πηγή DETE.GR

#Πύργος #Δύο #δικηγόροι #σταμάτησαν #την #αποβολή #οικογένειας #από #το #σπίτι #της #που #χάθηκε #σε #πλειστηριασμό #Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS27 δευτερόλεπτα ago

Οι πρώτες εικόνες από τους μποναμαδες του Αγίου Ανδρέο

Ειδήσεις4 λεπτά ago

5 πράγματα που δεν ήξερες για την γάτα σου

Ειδήσεις5 λεπτά ago

Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Ειδήσεις23 λεπτά ago

Γερμανία: Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Μπρίκνερ – Κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε ακόμη πέντε παιδιά

Ειδήσεις31 λεπτά ago

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο

Ειδήσεις39 λεπτά ago

Μπλόκαρε το κέντρο της Πτολεμαΐδας από μια…νταλίκα (βίντεο)

Ειδήσεις54 λεπτά ago

Το λευκό χαρτί σύμβολο των διαδηλωτών

Ειδήσεις56 λεπτά ago

Κολωνός – Πατέρας 5χρονου: «Δεν μπορούσα να πάω στο δωμάτιο που κοιμόταν ο μικρός»

Ειδήσεις57 λεπτά ago

Πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Mundo Nuevo»

Ειδήσεις1 ώρα ago

 Κώστας Λούλης: Πούλησα στην «Κιβωτό» το ακίνητο στο Διμήνι για 1 εκατ. ευρώ

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Ειδήσεις3 έτη ago

Όροι Χρήσης – Flashstars.gr

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Ειδήσεις8 μήνες ago

Ραγδαίες εξελίξεις | Βίντεο : Ετσι έδεσε η υπόθεση με την Πισπιρίγκου . Ακούστε αναλυτικά πώς έχει όλη η υπόθεση

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Ειδήσεις8 μήνες ago

Δείτε γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα . Τι εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ?

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS8 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας