Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Προειδοποίηση φαρμακοβιομηχανιών για το εμβόλιο: «Μην παραβιάζετε τις δόσεις των εμβολίων» |

Αυστηρή προειδοποίηση των ενώσεων των φαρμακοβιομηχανιών κατά της παραβίασης δόσεων και χρόνων, προς την οποία τείνουν ορισμένες κυβερνήσεις αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Οι μεγάλες
ενώσεις των ομίλων της φαρμακοβιομηχανίας
ζητούν η στρατηγική του εμβολιασμού
κατά του κορωνοϊού «να βασιστεί στην
επιστήμη», την ώρα που πολλές κυβερνήσεις
δείχνουν τάσεις να ισοφαρίσουν την
έλλειψη δόσεων με την παραβίαση των
αρχικών ενδείξεων.

«Κάθε μεταβολή στη δοσολογία των εμβολίων που έχουν δοκιμασθεί και εγκριθεί και κάθε τροποποίηση του χρονικού διαστήματος του εμβολιασμού με τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και σε μία διαφανή ερμηνεία των δεδομένων», αναφέρεται εμφατικά στην κοινή ανακοίνωση των μεγαλύτερων επαγγελματικών ενώσεων του τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες (IFPMA, PhRMA, EFPIA, Vaccines Europe, BIO, ICBA).

Οι στρατηγικές
εμβολιασμού πρέπει να βασίζονται στις
κλινικές μελέτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πούτιν: Το ρωσικό εμβόλιο είναι το καλύτερο στον κόσμο -Εδωσε εντολή για μαζικούς εμβολιασμούς

Εφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna

Οι ενώσεις
αυτές «θεωρούν ότι οι στρατηγικές
εφαρμογής των εμβολίων πρέπει να
βασίζονται στα αποτελέσματα των κλινικών
εξετάσεων και την εξέλιξη των γνώσεων»
και κατά συνέπεια να υποστηρίζουν «την
παραδοχή των δοσολογιών που καθορίσθηκαν
κατά τις κλινικές δοκιμές».

Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη δοσολογία των εμβολίων ή να μεγαλώσουν το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δόσεις, πέραν των ορίων που έχει καθορίσει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Θέλουν να δοκιμάσουν με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την ένδεια εμβολίων αποκτώντας τη δυνατότητα να εμβολιάσουν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να έχει καταστροφικές διαστάσεις, κυρίως στις ΗΠΑ, όπου έχει εμφανισθεί νέο μολυσματικότερο στέλεχος του ιού.

Κίνδυνος να
δημιουργηθεί σκεπτικισμός για τα εμβόλια

Για τις ενώσεις της φαρμακοβιομηχανίας υπάρχει ο κίνδυνος, αν οι στρατηγικές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, να τροφοδοτήσουν περαιτέρω έναν ήδη ισχυρό σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19, συνεχίζοντας να λαμβάνουμε αποφάσεις στηριζόμενες σε στέρεες επιστημονικές βάσεις», «καθώς μόνον εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος στην πανδημία», προειδοποιεί η ανακοίνωση.Πηγή

Latest Posts

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΧΡΗΣΙΜΑ