Connect with us

Ειδήσεις

Περιμένοντας καλο κόσμο, αλλά και βάρβαρους

Published

on

ΠΑΡΗΓΟΡΟ ότι οι τοπικές αρχές και φορείς ψυχανεμίστηκαν έγκαιρα ότι η διαγραφόμενη πολύ υψηλή επισκεψιμότητα που αναμένεται κατά την κορύφωση του Καρναβαλιού του 2023. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συνέβαλε η αρθρογραφία της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ώστε να ενισχυθεί ο σχετικός προβληματισμός.

ΚΑΛΩΣ να περάσουν οι επισκέπτες, ασφαλώς. Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από πόρους για να καλύψουν ζημιές προγενέστερων περιόδων αλλά και για να ανταποκριθούν στις αναδουλειές που εγκυμονεί η νέα κρίση.

ΔΕΝ ΜΑΣ προκαλεί αλλεργία η ευθυμία και η αταξία της μάζας. Οι μεγάλες, ανοιχτές λαϊκές γιορτές δεν προσαρμόζονται σε κανονισμούς και πειθαρχικά μέτρα. Οταν όμως τα μεγέθη είναι ασύμμετρα, οφείλουμε να έχουμε περίσκεψη.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ έγκειται πρωτίστως στους συνωστισμούς. Υπάρχει ακόμα και σχετικά πρόσφατη τραγική εμπειρία από ασφυκτικές καταστάσεις που προκλήθηκαν από άναρχη υπερσυγκέντρωση πλήθους σε σημεία όπου δίνεται άτυπα το ραντεβού της εξαλλοσύνης. Είναι διαπιστωμένο ότι η μάζα σπεύδει εκεί όπου θα κινδυνεύσει περισσότερο.

ΕΧΕΙ παρατηρηθεί στα προ κορονοϊού καρναβαλικά συναπαντήματα ότι οι πεζόδρομοι των πυκνών διασταυρώσεων είναι επίφοβοι. Δεν μπορούμε φυσικά να απαγορεύσουμε ή να περιορίσουμε την ελεύθερη κυκλοφορία, μπορούμε όμως να προκρίνουμε τους χώρους που ενδείκνυνται για πιο υποψιασμένη επαγρύπνηση. Ταυτόχρονα, ο κόσμος της εστίασης ξέρει πολύ καλά ότι τα ηχεία-κράχτες αυξάνουν τον παράγοντα κινδύνου στον ανοιχτό χώρο όπου δεν ελέγχονται ούτε συμπεριφορές ούτε οι υπερσυμπιέσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν προσφέρεται και φθηνό αλκοόλ κακής ποιότητας από πλανόδιους.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ κάποιες ενδεικτικές παράμετροι. Οι ειδικοί και αρμόδιοι θα εντοπίσουν περισσότερες και εξίσου κρίσιμες. Το βέβαιο είναι ότι χρειαζόμαστε λιγότερη αμεριμνησία και περισσότερο επαγγελματισμό από όλους.

ΚΑΙ ΤΙΣ τοπικές αρχές παρούσες τις ώρες αιχμής. Οχι να παραδίδεται η πόλη στη βούληση των μαζών, όταν αυτή μπορεί να μετατραπεί σε τυφλό, παρορμητικό χείμαρρο.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην Πηγή Θέματος PELOP.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS1 έτος ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS4 ημέρες ago

Αυτό είναι το νέο κατάστημα στα Βραχνέικα που τραβάει όλα τα βλέμματα

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS1 έτος ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις10 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση