Connect with us

Ειδήσεις

Πατρινό Καρναβάλι 2023: «Επανεκκίνηση» – Όλα όσα θα γίνουν στην τελετή έναρξης

Published

on

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και την Τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Τους δυο κεντρικούς ομιλητές πλαισίωσαν ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρης Δημησιάνος, ο υπεύθυνος του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Σπύρος Κρότσης, η συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Έφη Αναλυτή, ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού Γιάννης Φουτρής, οι παρουσιαστές της Τελετής Έναρξης Μαρία Αγουρίδη (τελάλισσα) και Μάριος Ζαφειρόπουλος και η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επισήμανε ότι «ξαναρχίζουμε» μετά από τρία χρόνια που το Καρναβάλι στερήθηκε τη χαρά και το κέφι. Χαρακτήρισε σημαντική μέρα τη σημερινή και υπογράμμισε ότι πίσω από αυτό που εμείς απολαμβάνουμε στο Καρναβάλι βρίσκονται φυσικά πρόσωπα. «Κάποιοι χτίζουν αυτό που εμείς βλέπουμε» είπε και ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου. «Όλο το προσωπικό του Δήμου κινείται συντονισμένα και εργάζεται για το Πατρινό Καρναβάλι. Ο Δήμος Πατρέων πληρώνει και η πόλη κερδίζει. Οι δράσεις της ΚΕΔΗΠ στηρίζονται στα οικονομικά του Δήμου. Ακόμα και τις χρονιές που προηγήθηκαν και υπήρχαν οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Πατρέων έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρηθεί ζωντανός ο θεσμός. Φέτος όπως όλα δείχνουν θα είναι μια χρονιά μεγάλης επισκεψιμότητας για το Καρναβάλι. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα. Η πόλη έχει ανέβει σε επίπεδο και η οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα θα είναι μεγαλύτερη από το 2019, την τελευταία χρονιά που έγινε Καρναβάλι», τόνισε. Και πάνω από όλα ευχαρίστησε τον λαό και τη νεολαία της Πάτρας που με τον ενθουσιασμό τους δίνουν αυτό που λέμε «Πατρινό Καρναβάλι».

Πατρινό Καρναβάλι 

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της που μετά την ταλαιπωρία των προηγούμενων χρόνων και τις απαγορεύσεις, το Πατρινό Καρναβάλι φέτος θα γίνει κανονικά.

Η Ήρα Κουρή υπογράμμισε: «Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας σκληρός και δύσκολος κύκλος έκλεισε. Η πανδημία και τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν είχαν σοβαρές και πολυεπίπεδες αρνητικές συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα για την Πάτρα οι συνέπειες ήταν πολλαπλάσιες καθώς μεγάλο πλήγμα δέχτηκε το Πατρινό Καρναβάλι.

Η κατάργηση των παρελάσεων, η ακύρωση εκδηλώσεων, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στέρησαν από την πόλη μας τη χαρά, την πολιτιστική δημιουργία, την οικονομική ανάταση, την καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Σήμερα λοιπόν, επανερχόμαστε στην καρναβαλική κανονικότητα και η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός δυναμικού, ζωντανού και δημιουργικού προγράμματος καρναβαλικών δράσεων.

Στόχος μας, να απλωθούν οι δράσεις σε όλη την πόλη, να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές της, να πλημμυρίσει το ιστορικό κέντρο από μουσικές, χορό, δρώμενα.

Η εικόνα που έχουμε για μεγάλη επισκεψιμότητα μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα μας ενεργοποιεί ακόμα πιο πολύ έτσι ώστε η εικόνα της πόλης μας και του Πατρινού Καρναβάλι να είναι αντάξια της μακροχρόνιας ιστορίας του. Οι καρναβαλιστές μας, τα μέλη των πληρωμάτων, ετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς να ξεχυθούν στην πόλη και να τη χρωματίσουν μοναδικά με τις στολές τους, τις κατασκευές τους και το αστείρευτο κέφι τους.

Η πόλη μας έχοντας το προνόμιο της εμπειρίας, της γνώσης, του κεφιού, της αυθεντικότητας, της καρναβαλικής φαντασίας για μια ακόμα φορά θα μετατραπεί στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού γιατί το Πατρινό Καρναβάλι παραμένει το “Καρναβάλι της Ελλάδας”.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων στην προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ παρουσίασε συνοπτικά δράσεις από το πρόγραμμα και είπε: «Αρχίζουμε δυναμικά. Έχοντας στη φαρέτρα μας τις προ της πανδημίας δράσεις που διατηρούμε, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα και με πολλές νέες εκδηλώσεις παντρεύοντας τον λαϊκό πολιτισμό και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Πατρινών καρναβαλιστών. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι πρότυπο για την Ελλάδα. Είναι αυθεντικό γνήσιο, μοναδικό στην προσωπικότητά του. Τα άλλα Καρναβάλια μας μιμούνται».

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Δημήτρης Δημησιάνος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους όλου του Δήμου που μοχθούν για να έχει το Πατρινό Καρναβάλι, το Καρναβάλι όλης της Ελλάδας τον σεβασμό που το αξίζει εντός και εκτός τοπικών συνόρων. Όπως επισήμανε: «Από προχτές, για πρώτη φορά τόσο νωρίς, ο καρναβαλικός στολισμός ξεκίνησε και ήδη σήμερα έχουμε βάλει σε όλη την πόλη 90 μπάστακες. Και θα προστεθούν και άλλοι από την Κόρινθο έως τα Καμίνια και μέχρι την τελετή έναρξης δεν θα υπάρχει μέρος στην πόλη να μην έχει στολιστεί».

Ο υπεύθυνος του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού

Ο υπεύθυνος του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Σπύρος Κρότσης αφού είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για αυτόν που είναι υπεύθυνος του ιστορικού παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, ανέφερε:

«Το Τριώδιο άνοιξε το παιχνίδι άρχισε. Ήδη από εχτές, από την ομάδα του 58ου παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, έχει σταλεί το πρώτο μήνυμα στα πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Και ήταν πολλοί οι παραλήπτες, πάρα πολλοί.  Με τις εγγραφές να κλείνουν αύριο τις 19 του μηνός, έχουμε ήδη ξεπεράσει τις συμμετοχές του 2022 και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και επιτέλους μπορούμε να παίξουμε ελεύθερα και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε.

Για τέσσερις βδομάδες ας σταματήσει ο χρόνος, ας ζήσουμε τη στιγμή. Γρίφοι, κοντρόλ, πλατεία, κυνήγι, δημιουργία και χορός. Θα κάνουμε την πόλη άνω κάτω, θα συγχρονιστούμε στους ρυθμούς του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Όσα φέρνει ο χρόνος, ήρθε η ώρα σου να τα ξαναζήσεις. Θα πάμε Ευρώπη, αλλά στην Πάτρα όλα γύρω σου θα γυρίζουν και πρέπει να τα βρεις. Πάρε το χρόνο σου γιατί θα ζήσεις μεγάλες στιγμές, θα γίνεις πρωτοσέλιδο. Όμως, όλα στην ώρα τους, όλα για πάρτυ σου, αλλά όχι μόνο. Σάββατο βράδυ πάρτυ στα Σφαγεία για όλους και όποιος προλάβει να κρυφτεί την Κυριακή, γιατί φτου και βγαίνω στην Πλατεία Γεωργίου.

Και αφού τα κάνουμε όλα, σε χρόνο ραδιοφωνικό, ας μην αφήσουμε καμιά στιγμή χαμένη γιατί το σήμερα είναι το χτες του αύριο και η πιο μεγάλη στιγμή είναι πάντα τώρα.

Πήρες το χρόνο σου;

“Τον κόσμο όλο η παρέα μας χωράει”

Μετράμε αντίστροφα για την 21 του Γενάρη!»

Πατρινό Καρναβάλι 

Η συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής του ΠΚ 2023

Η συντονίστρια της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Έφη Αναλυτή είπε ότι η επταμελής Κριτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των δράσεων του 58ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού και παράλληλα διοργανώνει δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, στο κέντρο και στις συνοικίες της πόλης με μουσικό και χορευτικό περιεχόμενο με στόχο να αποδείξει κι αυτή έμπρακτα ότι το Καρναβάλι δεν ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου και σταμάτησε αλλά συνεχίζει απτόητο μέχρι τη λήξη του. Φέτος η Κριτική Επιτροπή θα διοργανώσει και έναν χορό υπέρ των αδέσποτων ζώων.

Ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού

Ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού Γιάννης Φουτρής  τόνισε πως το παιχνίδι επιστρέφει μετά από αποχή 5 ετών και φέτος φτάνει στη 12η διοργάνωσή του. Ο τίτλος του φετινού παιχνιδιού που ήδη άρχισε την περασμένη Τρίτη και θα ολοκληρωθεί στις 23 Φεβρουαρίου είναι «  επηρεασμένος από την κλασική ταινία «Ghostbusters». Φέτος η φιλοσοφία άλλαξε αφού μπήκε ιστορία στα φαντάσματα και πρωταγωνιστεί ο παίκτης που παίζει, αλλά και η δομή αφού στόχος είναι να προσεγγιστούν και άλλοι παίκτες εκτός από τους κλασικούς που παίζουν. Όπως υπογράμμισε ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις συμμετοχές του 11ου Παιχνιδιού πριν πέντε χρόνια. Ο Γοάννης Φουτρής ευχαρίστησε θερμά και τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής ομάδας του παιχνιδιού.

Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη

Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού και παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Μαρία Αγουρίδη είπε πως από την Τρίτη το μουσικό άρμα διαλαλεί στους δρόμους το μήνυμα της έναρξης, κάτι που η ίδια με φυσική παρουσία θα κάνει την Παρασκευή και το Σάββατο οργώνοντας με το μουσικό άρμα την πόλη από άκρη σε άκρη. «Το Καρναβάλι είναι αυθεντικό και πηγαίο γιατί βγαίνει από μέσα μας», είπε χαρακτηριστικά. Ευχήθηκε από την καρδιά της καλό Καρναβάλι και ανανέωσε το ραντεβού της με τον κόσμο, αυτή τη φορά εκτός μουσικού άρματος, αλλά στη σκηνή για την τελετή έναρξης, καθώς και σε ένα πλήθος εκδηλώσεων στο δρόμο όπου θα επαναφέρουμε όλοι μας τα χαμόγελα που στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στα πρόσωπά μας.

Ο παρουσιαστής της Τελετής Έναρξης

Ο παρουσιαστής της Τελετής Έναρξης Μάριος Ζαφειρόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα πλούσιο το πρόγραμμα της φετινής τελετής έναρξης, με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, λέγοντας πως στη σκηνή θα προσπαθήσει να το αναδείξει. Μετά από τρία χρόνια η τελετή επιστρέφει και ο κόσμος θα την απολαύσει και πιστεύει ότι αυτή η τελετή θα έχει κάτι που θα μείνει και για τα επόμενα χρόνια.

Η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

Η διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου είπε ότι από την πρώτη μέρα προετοιμασίας στην ΚΕΔΗΠ χτίζεται το φετινό πρόγραμμα που έχει έμφαση στον καλλιτεχνικό χαρακτήρα που συνδυάζεται με τη λαϊκή του φυσιογνωμία. «Στόχος ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου των εκδηλώσεων εκτός της ξέφρενης διασκέδασης που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο Καρναβάλι. Ωστόσο πρωταρχικός στόχος ήταν να ανακουφίσουμε συναισθηματικά όσους περισσότερους συμπολίτες και επισκέπτες μπορούμε μετά την δοκιμασία των δυο προηγούμενων ετών», υπογράμμισε η Σοφία Χρυσοπούλου. Παρουσίασε μέρος των εκδηλώσεων του προγράμματος που περιλαμβάνει 5 μεγάλες συναυλίες, 4 χορευτικές παραστάσεις, 9 μουσικά προγράμματα, 14 παραστάσεις θεάτρου σκιών, 10 παραστάσεις-δρώμενα στην πόλη, 2 πάρτυ, 15 μέρες παρουσίας των δυο μουσικών αρμάτων. Αναφέρθηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι λέγοντας ότι υπάρχουν μόνο 5 δημιουργοί -κατασκευαστές, που ενισχύθηκαν με υπαλληλικό προσωπικό από εικαστικούς, κατασκευαστές κ.α. οι οποίοι ασχολήθηκαν με την επιζωγράφιση και άλλες εργασίες και ανήκουν στη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης τόνισε την όψη που πήρε η πλατεία Τριών Συμμάχων με τους νέους μπάστακες που τοποθετήθηκαν σε σχέδια της εικαστικής δημιουργού Άννα Καρατζά και υλοποιήθηκαν κατασκευαστικά από τους κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου. Για τη φετινή χρονιά, όπως είπε, ετοιμάζονται 6 νέα καρναβαλικά άρματα, ενώ τοποθετούνται 40 νέοι μπάστακες στην πόλη.

Σχετικά με την περίπτωση βροχής στην Τελετή Έναρξης

«Η τελετή έναρξης θα γίνει βρέχει χιονίσει, αφού έχει προβλεφτεί ειδικό roof (οροφή) που θα προστατεύει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη βροχή. Η ίδια πρόβλεψη έχει γίνει και για τη συναυλία του Goran Bregovic», είπε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή λύνοντας τις απορίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην Πηγή Θέματος PELOP.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις5 λεπτά ago

Παρέμβαση Ντογιάκου έπειτα από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού στο μετρό του Πειραιά

Ειδήσεις18 λεπτά ago

Στην Αθήνα ο Έντι Ράμα: Δείπνο το βράδυ στου Μαξίμου – Συνάντηση την Τρίτη με Σακελλαροπούλου

Ειδήσεις22 λεπτά ago

Πάτρα – Συμβασιούχοι: Κάθοδος μυρίων 8μηνιτών στην Κρήτη

Ειδήσεις32 λεπτά ago

Άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» τα γραφεία Αγροτικού Συνεταιρισμού

Ειδήσεις35 λεπτά ago

Αίγιο: Τροχαίο μπροστά από το «αεροπλάνο» στην είσοδο της πόλης

Πάτρα NEWS36 λεπτά ago

(ΒΙΝΤΕΟ) Ν. Φαρμάκης: «Νέα σελίδα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» – Υπογράφτηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού, ύψους 22.630.000 ευρώ

Lifestyle38 λεπτά ago

Τι να προσέξετε για την στοματική υγιεινή στα παιδιά

Ειδήσεις39 λεπτά ago

Στυλίδα: Θρίλερ με 68χρονο που βρέθηκε κρεμασμένος με ταινία στο στόμα – Τι εξετάζει η αστυνομία

Ειδήσεις54 λεπτά ago

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ειδήσεις55 λεπτά ago

Η …ερωτική σχέση Παναχαϊκής – Διαιτητικού συνεχίζεται!

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις7 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου