Connect with us

Ειδήσεις

Παραπάτησε ο Πάπας την ώρα που ανέβαινε στο αεροπλάνο

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:40

Παραπάτησε ο Πάπας την ώρα που ανέβαινε στο αεροπλάνο

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα και αποχώρησε, ωστόσο παραπάτησε την ώρα που επέβαινε στο αεροπλάνο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ο Ποντίφικας, λόγω του ισχυρού ανέμου που έπνεε, έχασε για λίγο την ισορροπία του καθώς ανέβαινε τη σκάλα. Άμεσα ένας άνθρωπος της ασφάλειας, έσπευσε να τον βοηθήσει και ο ίδιος κατάφερε και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με ασφάλεια για να συνεχίσει το ταξίδι του για τη Ρώμη.

Παρά το συμβάν, ο πάπας Φραγκίσκος χαμογελαστός χαιρέτισε τους παριστάμενους.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:45

Continue Reading

Ειδήσεις

Αυξάνονται και πληθύνονται οι προσφυγές για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Published

on

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Κατά 13% αυξήθηκε ο αριθμός των εκκρεμών προσφυγών, για προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου το 2021, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Robert Spano, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το 2021 το Δικαστήριο αποφάσισε για περισσότερες από 36.000 αιτήσεις. Ο αριθμός του Μεγάλου Επιμελητηρίου ή Οι δικαστικές αποφάσεις του Επιμελητηρίου αυξήθηκαν σε 428 (σχετικά με 1.037 αιτήσεις), σημειώνοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με 2020.

Στο τέλος του 2020 εκκρεμούσαν 62.000 αιτήσεις. Στο τέλος του 2021 ο αριθμός αυτός είχε αυξήθηκε κατά 13%, σε 70.150 αιτήσεις.

Το 70% των εκκρεμών υποθέσεων αφορούσε ακόμη τέσσερις χώρες: η Ρωσική Ομοσπονδία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Ρουμανία.

Μια νέα στρατηγική για τη διεκπεραίωση των «υποθέσεων αντίκτυπου» εισήχθη το 2021, επιπλέον της πολιτική ιεράρχησης προτεραιοτήτων που λειτουργεί από το 2009 για την επιτάχυνση της επεξεργασίας και επίλυση των πιο σημαντικών, σοβαρών και επειγουσών υποθέσεων.

Αυτές οι «υποθέσεις επιπτώσεων» έθεσαν ζητήματα μεγάλης σημασία για τον αιτούντα και το εναγόμενο κράτος.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, περισσότερες από 500 περιπτώσεις ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία και αφορούσαν την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, τις υποκλοπές και τη μυστική παρακολούθηση δημοσιογράφων, κρούσματα πανδημίας, διακρίσεις κατά των σεξουαλικών μειονοτήτων, το δικαίωμα στην ενημέρωση και περιβαλλοντική ενόχληση.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός το 2021 ήταν η έναρξη ισχύος του Πρωτοκόλλου αριθ. 15, το οποίο πρόσθεσε μια αναφορά στις αρχές της επικουρικότητας και του περιθωρίου εκτίμησης του Προοιμίου της Σύμβασης. Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατεβαίνει στου τέσσερις μήνες.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι λίγοι τομείς της ζωής έχουν μείνει ανέγγιχτοι από την πανδημία του κορωνοϊού 2021. Το Δικαστήριο είχε επεξεργαστεί 80 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε υποβληθεί από κρατούμενους.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος τόνισε ότι, παρά τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Δικαστήριο, το οποίο ήταν εμβληματικά γεγονότα στον ευρύτερο ευρωπαϊκό νομικό χώρο και στον κόσμο γενικότερα, «η Ο βασικός σκοπός της Συνέλευσης είναι και ήταν πάντα να ανταποκρίνεται ακριβώς στη δοκιμασία επισφαλών καιρών Η διατήρηση πάση θυσία των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του κράτους δικαίου έχει πλέον γίνει πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ. Ας μην ξεχνάμε ποτέ: Ένας κόσμος χωρίς αυτές τις θεμελιώδεις αρχές είναι α κόσμος που δεν είναι πια ελεύθερος».

Πηγή zougla.gr

Continue Reading

Ειδήσεις

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο ουκρανικό κοινοβούλιο

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 04:25

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο Κίεβο, καθώς εκπρόσωποι διαφόρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πλήθος κόσμου να κυματίζει τις εθνικές σημαίες της Ουκρανίας και διάφορα άλλα πανό.

Η αστυνομία χρειάστηκε να κλείσει ορισμένους δρόμους και να εκτρέψει την κυκλοφορία για την ώρα της διαμαρτυρίας. Καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, ξέσπασε ένταση μεταξύ αυτών και των αρχών επιβολής του νόμου.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν φαίνονται επίσης πολλοί διαδηλωτές στη συγκέντρωση να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τους στυνομικούς να τους απωθούν από την είσοδο του κοινοβουλίου.

Υπήρξαν αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι νομοθέτες εκκενώθηκαν μέσω μιας υπόγειας σήραγγας και ότι μόνο οι αστυνομικοί και εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο κτίριο, καθώς η διαμαρτυρία συνεχιζόταν έξω.

Τρεις διαδηλωτές και 18 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα επεισόδια, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ενώ τουλάχιστον 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινικές έρευνες για βία κατά των αξιωματικών επιβολής του νόμου, ενώ διέψευσε προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ένα άτομο που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σημειώνοντας ότι ένας άνδρας που αρρώστησε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους αστυνομικούς.

Υπήρξαν συνεχείς διαμαρτυρίες επιχειρηματιών κατά των αλλαγών στο ουκρανικό φορολογικό σύστημα από τα τέλη του 2020. Οι πολέμιοι της πολιτικής του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαιτούν να καταργηθεί ο νόμος που καθιστούσε τη χρήση ταμειακών μηχανών υποχρεωτική για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις και να απλοποιηθεί το σύστημα φορολογίας, λογιστικής και αναφοράς. Οι διαδηλωτές έχουν επίσης διαφωνήσει με τους περιορισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης για τον Covid-19.

Ο νόμος, ο οποίος υπογράφηκε αρχικά από τον Ζελένσκι το 2020, αλλά δεν τέθηκε πλήρως σε ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, επιβάλλει τη χρήση ειδικών ταμειακών μηχανών που θα καταγράφουν κάθε συναλλαγή για φορολογία, απειλώντας με υψηλά πρόστιμα όλους όσους δεν συμμορφώνονται. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έχουν διαμαρτυρηθεί από τότε κατά του νόμου, αλλά τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου όπως είχε προγραμματιστεί.Πηγή zougla.gr

Continue Reading

Ειδήσεις

Γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας στη Χαριλάου

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 08:53

Εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, σε είσοδο πολυκατοικίας, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Από την έκρηξη που προκλήθηκε ξέσπασε φωτιά, η οποία σβήστηκε από περίοικους, ενώ αναφέρθηκαν μικροφθορές στην είσοδο. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, αλλά δεν χρειάστηκε η συνδρομή της.

Η υπόθεση ερευνάται από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 08:53

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

flashstars.gr