Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021
more

  Πανδημια Covid 19: Ρεκόρ θανάτων ανά ημέρα για τις ΗΠΑ


  Από το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρθηκαν 4.197 θάνατοι, σύμφωνα με την JHU. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πλήρες σύνολο για την Τρίτη, επειδή οι τελικοί αριθμοί έρχονται εν μία νυκτί. Η μόνη άλλη φορά που ο αριθμός των θανάτων έχει υπερβεί τους 4.000 έγινε στις 7 Ιανουαρίου όταν αναφέρθηκαν 4.194 συνολικοί θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία της JHU. Πριν από το ρεκόρ της Τρίτης, οι ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 3.223 θανάτους Covid-19 την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της JHU.

  Μετά από εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, η κυβέρνηση Τραμπ θα αποδεσμεύσει τώρα τις δεσμευμένες δεύτερες δόσεις αμέσως, δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Alex Azar. Ένα τέτοιο σχέδιο είχε ήδη ανακοινωθεί από τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden. Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού και έχουν διανεμηθεί περισσότερες από 27 εκατομμύρια δόσεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι το ένα τρίτο των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί έχει δοθεί σε άτομα. Έξι πολιτείες Βόρεια Ντακότα, Δυτική Βιρτζίνια, Κονέκτικατ, Νότια Ντακότα, Μοντάνα και Τενεσί έχουν χορηγήσει αρκετές πρώτες δόσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερες από τις μισές δόσεις που έχουν λάβει.

  Εν τω μεταξύ, επτά πολιτείες το Αρκάνσας, η Γεωργία, η Αλαμπάμα, η Χαβάη, η Βιρτζίνια, το Αϊντάχο και η Καλιφόρνια έχουν χορηγήσει λιγότερο από το ένα τέταρτο των δόσεων που έχουν λάβει. Αξιωματούχοι με την Επιχείρηση Warp Speed ​​υπερασπίστηκαν την αργή διάθεση εμβολίων την Τρίτη, λέγοντας ότι οι πολιτείες προσκολλώνται πολύ αυστηρά στην καθοδήγηση που ορίζει τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους κατοίκους των γηροκομείων για να εμβολιαστούν πρώτα. Είπαν ότι η διάθεση θα επιταχυνθεί σύντομα και ζήτησαν από τις πολιτείες να ανοίξουν τον εμβολιασμό σε όλους τους 65 και άνω και σε νεότερους με χρόνιες παθήσεις.

  Κατά την τελευταία εβδομάδα, κατά μέσο όρο 248.650 νέες μολύνσεις Covid-19 έχουν αναφερθεί καθημερινά. Η τεράστια αύξηση του Covid-19 σε εθνικό επίπεδο τροφοδοτήθηκε από ταξίδια διακοπών και περιστασιακές συγκεντρώσεις στο σπίτι που οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συγκρατεί περίπου τις μισές διαθέσιμες δόσεις από τους κατασκευαστές εμβολίων Moderna και Pfizer για να βεβαιωθεί ότι όλοι όσοι λαμβάνουν την πρώτη δόση λαμβάνουν την δεύτερη απαραίτητη δόση τους εγκαίρως. Οι δόσεις εμβολίου Pfizer πρέπει να απέχουν 21 ημέρες και οι δόσεις Moderna πρέπει να απέχουν 28 ημέρες. Αλλά την Τρίτη, ο Αζάρ είπε, “Δεν χρειάζεται πλέον να συγκρατήσουμε τις εφεδρικές δόσεις”.

  Εάν συμβούν τυχόν δυσλειτουργίες με την παραγωγή εμβολίων, τυχόν νέες δόσεις θα χαρακτηρίζονται ως δεύτερες δόσεις. Εκτός από την άμεση απελευθέρωση δεσμευμένων δόσεων, το HHS ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια θα διανεμηθούν σε πολιτείες βάσει των οποίων οι δικαιοδοσίες λαμβάνουν τις περισσότερες δόσεις στα χέρια και όπου ζουν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ενήλικες. Αυτή η νέα στρατηγική θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες, δήλωσε την Τρίτη ο Αζάρ. “Θα τα κατανεμήσουμε με βάση το ρυθμό της διοίκησης όπως αναφέρεται από τα κράτη και από το μέγεθος του πληθυσμού των 65 και άνω σε κάθε πολιτεία. Δίνουμε στις πολιτείες δύο εβδομάδες ειδοποίηση για αυτή τη μετατόπιση για να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να βελτιώσουν τις αναφορές τους εάν πιστεύουν ότι τα δεδομένα τους είναι ελαττωματικά “, δήλωσε ο Azar.

   

  ΠΗΓΗ

  Latest Posts

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

  ΧΡΗΣΙΜΑ