Connect with us

Πάτρα NEWS

Πέτρος Ψωμάς: Σταθερή η υποβάθμιση του Πατρινού Καρναβαλιού επί Πελετίδη

Published

on

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία μετά από τρία χρόνια ακυρώσεων

«Το Πατρινό Καρναβάλι ατύχησε να διοικείται για εννέα συνεχόμενα χρόνια από μία δημοτική αρχή που το εχθρεύεται, ιδεοληπτικά». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την σχετική συνέντευξη τύπου για το Καρναβάλι ο επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Πέτρος Ψωμάς. Στη συνέχεια, αφού διευκρίνισε πως «βγάζει το καπέλο τού καρναβαλιστή, για να μιλήσει αυστηρά αυτοδιοικητικά» μίλησε για την τεράστια χαμένη ευκαιρία της πόλης να ζήσει μια καρναβαλική επανεκκίνηση μετά από τρία χρόνια πανδημίας και ακυρώσεων. Ακολούθησε η απαρίθμηση των λόγων για τους οποίους η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αγαπά το Καρναβάλι και η διατύπωση του οράματος του σπιράλ για ένα Πατρινό Καρναβάλι «ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή».

Τοπική οικονομία: Πως μπορεί να κινηθεί αν δεν εισρεύσει χρήμα από αλλού; Και ποια καλύτερη ευκαιρία από το Καρναβάλι; Επί 40 ημέρες η πόλη θα έπρεπε να προσφέρει ευκαιρίες για τουρισμό: εκδηλώσεις, εκθέσεις, καρναβαλικό χωριό, χρώμα καρναβαλιού παντού, πλήρες και έγκαιρα ανακοινωμένο πρόγραμμα, εξωστρέφεια, ανταλλαγές, διεθνή και εθνική προβολή. Τίποτα δεν σχεδιάστηκε και πάλι -ας είχαμε τρία διαθέσιμα χρόνια για προετοιμασία.

Καρναβαλική κοινότητα: Επειδή δεν μπορεί να την ελέγξει, η δημοτική αρχή προσπαθεί να την απαξιώσει. Λειτουργεί διασπαστικά, στέρησε τον χώρο κατασκευής των αρμάτων των πληρωμάτων, δεν συνομιλεί με τους καρναβαλιστές, αντιτίθεται σε πρωτοβουλίες. Το σπιράλ θα δώσει τον πρώτο λόγο στους έμπειρους καρναβαλιστές της πόλης, γιατί, απλούστατα, αυτοί ξέρουν και αυτοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Καρναβαλιού μας.

Ιδιωτική πρωτοβουλία: Χωρίς αυτή, Καρναβάλι δεν γίνεται. Κι όμως η Λαϊκή Συσπείρωση δεν την αποδέχεται και επιλέγει να την πολεμά. Στο πρόγραμμα του σπιράλ τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) θα έχουν κυρίαρχη θέση.

Marketing – Διαφήμιση: Πόσους χορηγούς θα έχει φέτος το Πατρινό Καρναβάλι; Κανέναν! Μόνο στην Πάτρα απορρίπτουμε την παγκόσμια δοκιμασμένη και από την αρχαιότητα προερχόμενη πρακτική, λόγω… ιδεολογικής αντίθεσης. Το σπιράλ θα αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα αντλεί κεφάλαια, θα συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα, θα αξιοποιεί διαθέσιμες χορηγίες. Για να ευεργετηθεί το Πατρινό Καρναβάλι, άρα η Πάτρα και οι πατρινοί.

Εθελοντισμός: Δεν τον πιστεύουν, δεν τον αξιοποιούν. Κι όμως είναι κινητήριος μοχλός για το Καρναβάλι και η πόλη διαθέτει τεράστιο δυναμικό. Επί σπιράλ θα αξιοποιηθεί το εθελοντικό κίνημα της Πάτρας και θα οργανωθούν δράσεις σε συνεργασία με τους εθελοντές.

Ψυχαγωγία – γιορτή: Δυστυχώς ακόμα και με αυτό το στοιχείο του Καρναβαλιού η δημοτική αρχή δεν… συγγενεύει. Προτιμά την γκρίνια, τη συντήρηση της μιζέριας, το αρνητικό λεξιλόγιο, την απαισιοδοξία. Ακόμα και ως χαραμάδα χαμόγελου μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα και περιβάλλον, το Πατρινό Καρναβάλι είναι απαραίτητο. Έτσι θα αντιμετωπίζεται από το σπιράλ όταν θα διοικεί την πόλη και τον θεσμό.

«Για εμάς στο σπιράλ το Πατρινό Καρναβάλι χρειάζεται στρατηγική, δουλειά ολοχρονίς, πολυ-συνεργασίες, χρονική διεύρυνση (με επέκταση και σε ένα θερινό γεγονός-καθρέφτη), τουριστική προβολή, μεγάλη επισκεψιμότητα, ποιοτική αναβάθμιση, «πρεσβευτές» εκτός Πατρών, έγκαιρη και έντονη διακόσμηση πόλης, εξωστρεφείς πρωτοβουλίες, εμπλουτισμό με πρωτότυπες εκδηλώσεις, εμπιστοσύνη στους «ειδικούς», ανάδειξη του σε ισχυρό στοιχείο της τοπικής μας ταυτότητας, αναπτυξιακή προοπτική. Θέλουμε, μπορούμε και θα το καταστήσουμε από τα κυρίαρχα πολιτιστικά προϊόντα – brand names της Ευρώπης».

«Δεν σας καλέσαμε για να σας μιλήσουμε για το Πατρινό Καρναβάλι του 2023» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης. «Το φετινό Πατρινό Καρναβάλι δεν αντέχει σε κριτική, είναι –από πλευράς δήμου- μια διεκπεραιωτική διαδικασία με παλιά υλικά, χωρίς έμπνευση, χωρίς την παραμικρή πίστη στις ασύλληπτες δυνατότητές του. Εμείς θα σας μιλάμε πλέον για το Πατρινό Καρναβάλι του μέλλοντος, για το Πατρινό Καρναβάλι της νέας εποχής, για την μετεξέλιξή του σε κορυφαίο θεσμό, με χρονολογία-σταθμό στην πορεία ανόρθωσής του, το 2029, χρονιά εορτασμού των 200 χρόνων του».

Στη συνέντευξη τύπου τον Πέτρο Ψωμά συνόδευαν οι: Θάνος Δούρος – Δημοτικός Σύμβουλος, Ομάδα Εργασίας #Τουρισμός, Εύα Αθανασοπούλου – Γραμματέας, Ομάδα Εργασίας #Υποδομές, Άκια Σταμάτη – Μέλος Πολιτικής Γραμματείας, παρατηρήτρια του ΔΣ της ΚΟΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ομάδα Εργασίας #Πολιτισμός, Άρης Μαμασιούλας – Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου, Ομάδα Εργασίας #Οικονομία-Ανάπτυξη, Γιώργο  Γεωργόπουλος – Μέλος, Ομάδα Εργασίας #Πολιτισμός, Θανάσης Μανθόπουλος – Μέλος, καρναβαλιστής, Ομάδα Εργασίας #Διοίκηση.

 

skaipatras.gr

#Πέτρος #Ψωμάς #Σταθερή #υποβάθμιση #του #Πατρινού #Καρναβαλιού #επί #Πελετίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle51 δευτερόλεπτα ago

Τρόποι να εντάξετε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας σαν οικογένεια

Ειδήσεις3 λεπτά ago

Εθνικό Θέατρο: Επιστρέφουν στην έδρα οι καθηγητές της δραματικής σχολής

Ειδήσεις4 λεπτά ago

Συνελήφθησαν δύο αδέλφια στο Κορωπί με δέκα κιλά ηρωίνης στην κατοχή τους

Ειδήσεις25 λεπτά ago

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Άμεση προτεραιότητα η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο»

Ειδήσεις26 λεπτά ago

Μαθητές από Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Πολωνία επισκέφθηκαν τον Πελετίδη ΦΩΤΟ

Ειδήσεις29 λεπτά ago

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης από τον σταθμό της Λάρισας

Lifestyle39 λεπτά ago

Λίτσα Γιαγκούση: «Με τον Χρήστο Δάντη δεν μιλούσαμε για δέκα χρόνια»

Πάτρα NEWS39 λεπτά ago

Ακόμα δελεαστική εκδρομή με οικονομικό πακέτο απο την AndMarian Travel

Πολιτιστικά42 λεπτά ago

Σήμερα : Η Ημερίδα με θέμα: «Το αυτεξούσιο της νηστείας, μια βιολογική και μια θεολογική προσέγγιση»

Ειδήσεις45 λεπτά ago

Λαγονήσι: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από το δυστύχημα με τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου