Connect with us

Πάτρα NEWS

Πάτρα: Σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς οι Φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου

Published

on

Την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό INTERNATIONAL STUDENT DESIGN COMPETITION 2021, #PCBeTheChange, του οποίου η τελική φάση διεξήχθη στις 17/12/2021 κατέκτησαν οι φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο διαγωνισμός Innovation for Environmental Change #PCBeTheChange είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Altium (Upverter Education), IPC Education Foundation και Arduino για τη συμμετοχή, την εκπαίδευση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στον σχεδιασμό PCB, με σκοπό την επίλυση των πιο απαιτητικών περιβαλλοντικών προκλήσεων στον κόσμο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 88 ομάδες από 17 χώρες, ενώ στην τελική 5-άδα η Λέσχη Ρομποτικής είχε να συναγωνισθεί με ομάδες από πανεπιστήμια όπως: Curtin University (Perth Australia), University of San Diego (CA), Triton College (Illinois).Επίσης, η Λέσχη Ρομποτικής κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία Comodule Linefollowing του διαγωνισμού́ Robotex International με τo ρομπότ “Dromeas XIII”. Ο διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής Robotex International διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 5-7 Νοεμβρίου 2021. Φέτος συγκέντρωσε σε όλες τις κατηγορίες 600 συμμετέχοντες από 21 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας και

Continue Reading

Πάτρα NEWS

ΑΧΑΪΑ: Η 6η ΥΠΕ και ο ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα δωρεάν rapid test – Πού θα γίνουν αύριο Πέμπτη 27/1

Published

on

Δωρεάν δειγματοληψίες σε Αχαΐα θα γίνουν αύριο Πέμπτη, στα εξής σημεία:

 

Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:30 έως 20:30)

Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (09:00 έως 15:00)

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ανοιχτή Δειγματοληψία στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μελίνα Μερκούρη στη Κάτω Αχαΐα (09:00 έως 16:00)

Το άρθρο ΑΧΑΪΑ: Η 6η ΥΠΕ και ο ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα δωρεάν rapid test – Πού θα γίνουν αύριο Πέμπτη 27/1 εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

Αίγιο: Συνελήφθη άνδρας – Έκλεψε από γυναίκα κινητό και τραπεζική κάρτα

Published

on

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι προχθές το βράδυ, προσέγγισε ημεδαπή γυναίκα και της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και μία τραπεζική κάρτα.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

 

Το άρθρο Αίγιο: Συνελήφθη άνδρας – Έκλεψε από γυναίκα κινητό και τραπεζική κάρτα εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

Ανοικτά τα σχολεία αύριο Πέμπτη στην Αχαΐα Με τηλεκπαίδευση στα Καλάβρυτα λόγω παγετού

Published

on

Με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου τα Σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καλαβρύτων θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28  Ιανουαρίου 2022, λόγω  του παγετού που επικρατεί. 

Η απόφαση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 94, παρ. 4 του ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87 Α’/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», με το οποίο συμπληρώθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 75, παρ. Ι, υπό τον τομέα ΣΤ’ «Αρμοδιότητες – Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού» του ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. 114 Α’/08.06.2006) «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας».

2. Τις διατάξεις του άρθρου 4, παρ. 4 του π.δ. 79/2017 (Φ.Ε.Κ. 109 Α’/01.08.2017) «Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων».

3. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο Δήμο μας από τις 21.01.2022, τα οποία θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ολικός παγετός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που δυσχεραίνουν την μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, κάτω του μηδενός, καθιστούν αδύνατη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών (ανοικτά παράθυρα κλπ.).

4. Τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Καλαβρύτων, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων και των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Τη διακοπή των μαθημάτων, για τις 27 και 28 Ιανουαρίου 2022, σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και την διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ολικός παγετός, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας), που επικρατούν στην περιφέρεια του Δήμου μας, από τις 21.01.2022, τα οποία θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες, που δυσχεραίνουν την μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων, ενώ οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, κάτω του μηδενός, καθιστούν αδύνατη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών (ανοικτά παράθυρα κλπ.).

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Σε κανονικούς  ρυθμούς επανέρχεται η σχολική κοινότητα της Αχαΐας, από την Πέμπτη.

Οπως δήλωσε στο Tempo24.news, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος τα σχολεία θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά, λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο στους ορεινούς Δήμους, οι Δήμαρχοι έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν ή όχι οι σχολικές μονάδες, στην περίπτωση που οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές στις περιοχές τους.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά από την Δευτέρα μέχρι σήμερα

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που προκάλεσε συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ  εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ήταν αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες.

The post Ανοικτά τα σχολεία αύριο Πέμπτη στην Αχαΐα – Με τηλεκπαίδευση στα Καλάβρυτα λόγω παγετού appeared first on – Δίκτυο Ενημέρωσης Δυτικής Αχαϊας.

Continue Reading

Trending

flashstars.gr