Connect with us

Πολιτιστικά

Πάτρα: Η Κινηματογραφική Λέσχη κόβει πίτα

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

Μετά την αγάπη (2020)

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ – AFTER LOVE
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Aleem Khan
Ηθοποιοί: Joanna Scanlan, Nathalie Richad, Nasser Memarzia, Talid Ariss.
Φωτογραφία: Alexander Dynan
Μοντάζ: Gareth C. Scales
Μουσική: Chris Roe
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (Έγχρωμη)
Διάρκεια: 89΄

Διακρίσεις: 11 Βραβεία και 6 Υποψηφιότητες
British Independent Film Awards 2021 6 Βραβεία (Σκηνοθεσία, Α! Γυναικείου ρόλου, Β! Ανδρικού ρόλου, Σεναρίου, Καλύτερης Βρετανικής Ανεξάρτητης ταινίας, Douglas Hickox στον σκηνοθέτη) και 3 Υποψηφιότητες
Cannes Film Festival 2020, Βραβεείο Διανομής στους Aleem Khan και Rezo Films.
Dublin International Film Festival 2021, Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στην Joanna Scanlan.
Les Arcs European Film Festival 2020, Βραβείο Καλύτερου πρωτότυπου Score.
Molodist International Film Festival 2021, Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στον σκηνοθέτη.
Thessaloniki Film Festival 2020, Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού Joanna Scanlan.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Aleem Khan Αfter Love, είχε την υποστήριξη του BBC Films και του BFI.
Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η βρετανίδα Mary Hussain ανακαλύπτει το μεγάλο μυστικό του άντρα της στην άλλη άκρη του αγγλικού καναλιού, στο Καλαί της Γαλλίας.
Η Μέρι Χουσέιν, μια εξηντάχρονη γυναίκα που ζει στο Ντόβερ, είχε ασπαστεί το Ισλάμ όταν παντρεύτηκε τον Αχμέντ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της είχε μια άλλη, κρυφή ζωή, στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Κλονισμένη, σπεύδει στο Καλαί της Γαλλίας, αγωνιώντας να βρει το νήμα της αλήθειας.
Τί κοινό έχει η ζωή δύο γυναικών που μέχρι χθες ήταν ξένες;
Το ‘’After Love’’ είναι ένα ψυχολογικό, κοινωνικό δράμα που με ευαισθησία αγγίζει θέματα διαπροσωπικών σχέσεων όπως αυτό της απώλειας και της αποκάλυψης μιας δεύτερης κρυφής ζωής. Δευτερευόντως θίγεται η σχέση ενός πατέρα (απόντα) με τον γιό του, οι ομοφυλόφιλες σχέσεις και το ‘’coming out’’ τους, η αντιζηλία μεταξύ γυναικών και οι διαφορετικές θρησκείες σε ένα ζευγάρι.
Το πρώτο μισό της ταινίας εστιάζει περισσότερο στην πρωταγωνίστρια τονίζοντας  την εσωτερική βίωση των συναισθημάτων της και κυλάει αργά, μερικές φορές απελπιστικά αργά. Από την άλλη, στο δεύτερο μισό εμφανίζονται και άλλοι βασικοί χαρακτήρες στο προσκήνιο και με την αναπάντεχη τροπή των γεγονότων εντείνεται η δράση, παρουσιάζονται εντάσεις και κορυφώνεται το δράμα. Η πρωταγωνίστρια ενσαρκώνει άψογα τον ρόλο της, ενισχύει την ενσυναίσθηση των θεατών που συμπάσχουν με τις δυσκολίες και τις ανατροπές που βιώνει καθ’όλη  την διάρκεια της ταινίας. Τα άλλα δύο βασικά πρόσωπα της ταινίας επισκιάζονται από την καθηλωτική παρουσία της πρωταγωνίστριας.
Αν και το casting της ταινίας είναι ‘’φτωχό’’,  η ταινία καταφέρνει να σε κερδίσει με τις ανατροπές της και την κάθαρση που έρχεται στο τέλος. Βέβαια, όλη δράση περιορίζεται στο εσωτερικό δύο σπιτιών, αλλά επειδή δίνει έμφαση ο σκηνοθέτης στην βίωση των συναισθημάτων και στις σχέσεις δικαιολογείται το υποτυπώδες σκηνικό περιβάλλον.
Για αυτό το λόγο είναι μια αξιόλογη ταινία που έχει πολλά να πει και να περάσει στον θεατή μέσα από την απλότητα της.
Παρότι ο τίτλος της ταινίας είναι “μετά την αγάπη”, μετά την θέαση της θα δικαιολογούνταν κάλλιστα και ο τίτλος “με αγάπη” καθώς οι σκέψεις και πράξεις της πρωταγωνίστριας καθοδηγούνται από την δυναμική της αγάπης.
Mαρία Πλουμάκη
Η εφιαλτικών διαστάσεων αθέατη πλευρά της πραγματικότητας αποκαλύπτεται σε μια ανύποπτη γυναίκα με την αφοπλιστική ειλικρίνεια ενός στεγνού, σκληρού δράματος.
Ένας ναυτικός που ζει παράλληλες ζωές. Δεν είναι ένας κινηματογραφικός ήρωας που δεν έχουμε ξανασυναντήσει, αλλά δεν είναι και ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Αλίμ Καν. Ο 36χρονος Βρετανοπακιστανός επιστρατεύει το εύρημα του ταξιδευτή και συχνά απόντα αρσενικού για να φέρει μια ανύποπτη γυναίκα μετωπικά αντιμέτωπη με την εφιαλτικών διαστάσεων αθέατη πλευρά της πραγματικότητας.
Γιατί η Μέρι, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ για να παντρευτεί τον Χουσεΐν, νιώθει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ανακαλύπτει, αμέσως μετά τον αιφνίδιο θάνατο του άντρα της, ότι αυτός πιθανότατα διατηρούσε παράλληλα μια κρυφή οικογένεια. Κι όχι σε κάποιο μακρινό, εξωτικό λιμάνι, αλλά στο γαλλικό Καλέ – στην απέναντι όχθη του καναλιού της Μάγχης από την πόλη τους, το βρετανικό Ντόβερ.
Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Αλίμ Καν στέλνει τη Μέρι στην ηπειρωτική Ευρώπη και μπροστά από το σπίτι της Ζενεβιέβ και του έφηβου γιου της Σολομόν, όπου ένα καπρίτσιο της τύχης θα γεμίσει τη συνάντηση των τριών τους με θριλερικό σασπένς. Για λίγες ημέρες, η άναυδη χήρα θα γίνει εντελώς απροσδόκητα “μέλος” της οικογένειας, η οποία ετοιμάζεται να μετακομίσει περιμένοντας νέα από τον Χουσεΐν, και θα αρχίσει να συνθέτει κομμάτι κομμάτι το παζλ μιας άγνωστης ζωής που ένα μεγάλο μέρος της είναι και δικό της. Όμως ένα μέρος της βρετανικής ζωής του Χουσεΐν δεν ανήκει δικαιωματικά στους Ζενεβιέβ και Σολομόν;
Η δυναμική του τριγώνου αλλάζει διαρκώς τις ισορροπίες, καθώς ένα κωμικοτραγικό παιχνίδι εναλλαγής ρόλων και συναισθημάτων εκτυλίσσεται. Και το “Μετά την Αγάπη”, με την αφοπλιστική ειλικρίνεια ενός στεγνού, σκληρού δράματος του οποίου κάθε αθόρυβη εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, σπρώχνει τη Μέρι στα ακόμα βαθύτερα νερά μιας τρικυμιώδους πραγματικότητας. Η πορεία της προς την ακτή, όμως, θα αποδειχθεί τελικά συγκινητικά λυτρωτική, οδηγημένη από μια τρυφερή κινηματογραφική απλότητα και μια συναρπαστικά μελαγχολική ερμηνεία από την Τζοάνα Σκάνλαν.
Χρήστος Μήτσης

Aleem Khan
Γεννήθηκε στο Kent, Αγγλία, το 1985. Είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Η ταινία του μικρού μήκους Three Brothers, ήταν υποψήφια για BAFTA to 2014 ενώ ο ίδιος ονομάστηκε «Αστέρι του Μέλλοντος» το 2015.
Φιλμογραφία: 2020 Μετά την αγάπη, 2014 Three Brothers (Short), 2011 The Wayfaring Stranger (Short), 2009 Diana (Short

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 skaipatras.gr

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτιστικά

Σήμερα η παρουσίαση του τρίτου μυθιστορήματος του Αντώνη Μπουλούτζα «Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας»

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

Σήμερα Σάββατο, 28 Μαΐου, στις 20:00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Mediterranee, στην Πάτρα, το τρίτο μυθιστόρημα του πατρινού συγγραφέα, και δημοσιογράφου, Αντώνη Μπουλούτζα, «Το Ξύπνημα της Πατρινέλλας», από τις εκδόσεις Νίκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η Κρίστυ Κουνινιώτη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και ο Γιώργος Καραχάλιος, ποιητής, ομότιμος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένας δυνατός σεισμός τραντάζει μια νύχτα την Πάτρα. Και με το ξημέρωμα, αποκαλύπτεται κενή η εσοχή ψηλά στο νότιο τείχος του Κάστρου όπου έστεκε η εμβληματική προτομή του Πατρέα, ιδρυτή της πόλης.

Για τους πολλούς, ο μαρμάρινος μισός κορμός με κεφάλι γενειοφόρου άνδρα είναι η Πατρινέλλα, το στοιχειό, που προστατεύει την πόλη και προειδοποιεί βγάζοντας ανατριχιαστικά κρωξίματα όποτε έρχεται κάποιο κακό. Η αρπαγή της, λένε, πρόκειται να φέρει δυστυχία και δεινά.

Ο εφιάλτης αρχίζει: ένας ύποπτος πέφτει νεκρός έξω από το Φρούριο με μια σχίζα από σπασμένο κλαδί δένδρου καρφωμένη στο κεφάλι. Κάποιος άλλος βρίσκει φρικτό τέλος σε τροχαίο δυστύχημα, και ένα ζευγάρι παράνομων αλληλοσκοτώνεται, ενώ σημειώνονται εμφανίσεις φαντασμάτων που μεταφέρουν μηνύματα και ζοφερές προειδοποιήσεις. Ο τρόμος σκιάζει την Πάτρα.

Οι σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε πρωί την ίδια πάντα ώρα και η περιοχή μέσα και γύρω από το Φρούριο μετατρέπεται σε ένα τρομακτικό πεδίο όπου αναβιώνουν φονικές σκηνές του παρελθόντος και εκδηλώνονται παραφυσικά φαινόμενα. Η κατάσταση χειροτερεύει, όταν μια γυναίκα πεθαμένη πριν από τριακόσια χρόνια εμφανίζεται ανάμεσα στους ζωντανούς! Και δείχνει πολύ θυμωμένη…

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτιστικά

Χαμός στην Τσαλιγοπούλου που έφερε ο Δήμος για τα εγκαίνια της γλυπτικής. Εικόνες

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

Χαμός στην Τσαλιγοπούλου που έφερε ο Δήμος για τα εγκαίνια της γλυπτικής. Εικόνες κ βίντεο

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτιστικά

Πάτρα: H Παυλίνα Βουλγαράκη έρχεται την Δευτέρα 30 Μαΐου στον πολυχώρο Ban Yan

Published

on

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟

H Παυλίνα Βουλγαράκη στο πλαίσιο της ανοιξιάτικής της περιοδείας την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 θα βρεθεί στον πολυχώρο Ban Yan , στην Πάτρα,  σε μία μεγάλη γιορτή, για να χαρίσει στους ακροατές μια μοναδική συναυλία παρασύροντας τους με τη γοητευτική παρουσία, την ατμοσφαιρική φωνή της, την ενέργεια και τις επιρροές της απ’ όλα όσα έχει αγαπήσει.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός της εναλλακτικής ποπ και ροκ μουσικής θα παρουσιάσει στην Πάτρα,  ένα πέρασμα στο φως.

Μια σειρά τραγουδιών που αντανακλούν τον βαθύτερο ψυχισμό του καθενός μας.

Μια γιορτή της ζωής δίχως όρους, που τα συναισθήματα ρέουν αβίαστα, πλημμυρίζουν και ξεκλειδώνουν την υπόσταση του αληθινού μας εαυτού μιας κι όπως η ίδια έχει γράψει : «είμαστε θαύματα φτιαγμένα από τραύματα»

Οι φετινές συναυλίες της Παυλίνας Βουλγαράκη μας υπόσχονται  όχι μόνο ένα μουσικό ταξίδι, αλλά κι ένα ταξίδι της ψυχής με όλους μας συνταξιδιώτες.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

‘Ωρα έναρξης 21.00

Πάροδος Ηρώων Πολυτεχνείου & Αιγύπτου

Τιμές εισιτηρίων 12

Τηλ. κρατήσεων 2613.025.937

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr 

 #Πάτρα #Παυλίνα #Βουλγαράκη #έρχεται #την #Δευτέρα #Μαΐου #στον #πολυχώρο #Ban #Yan

🌟🌟Κάνε την Αλλαγή στο σώμα σου με || ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ || SMART LIPO, ΠΡΟΣΦΟΡΑ -50% | Κάνε κλικ εδώ στα V.F LASER CLINICS🌟🌟
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS56 δευτερόλεπτα ago

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι απαντά η 33χρονη για το σημείωμα της Τζωρτζίνας που την λέει “κακιά μαμά” ||

Ειδήσεις2 λεπτά ago

Στα δικαστήρια την 1η Ιουνίου για την εκδίκαση της συλλογικής αγωγής για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ειδήσεις5 λεπτά ago

Ρωσία: Επιτυχής δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon

Lifestyle10 λεπτά ago

Συγκλονίζει ο Φώτης Σπύρου: «Έχω βιώσει ρατσισμό για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις»

Lifestyle11 λεπτά ago

Κατερίνα Θάνου: «Άφησα πίσω την προσωπική μου ζωή για να φτάσω το στόχο μου»

Πάτρα NEWS12 λεπτά ago

ΠΑΤΡΑ: Μήνυση της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικηγόρο της σπιτονοικοκυράς – «Πήρε πράγματα της Τζωρτζίνας»

Ειδήσεις18 λεπτά ago

Συγκλονίζει η δράση παιδόφιλου μέσω Instagram με θύμα μια 8χρονη

Πάτρα NEWS19 λεπτά ago

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Πάτρα NEWS25 λεπτά ago

(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εμπρησμός η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στα ΤΕΙ – Ποιον αναζητούν οι Αρχές

Ειδήσεις32 λεπτά ago

Καμία εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ειδήσεις2 έτη ago

Όροι Χρήσης – Flashstars.gr

Ειδήσεις2 μήνες ago

Ραγδαίες εξελίξεις | Βίντεο : Ετσι έδεσε η υπόθεση με την Πισπιρίγκου . Ακούστε αναλυτικά πώς έχει όλη η υπόθεση

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Ειδήσεις2 μήνες ago

Δείτε γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα . Τι εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ?

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Trending