Connect with us

Ειδήσεις

Πάτρα – Δημοτικές εκλογές: Κοινές στρατηγικές αντιπάλων με αντικρουόμενες εκτιμήσεις – Οι ζυμώσεις σε 4 συνδυασμούς

Published

on

Με βήμα «σημειωτόν» κινούνται οι εξελίξεις στον Δήμο Πατρέων, ενόψει των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου, αφού σε κάθε σχεδιασμό του οι παρατάξεις, που επιθυμούν να παίξουν σοβαρό ρόλο σε αυτές, «σκοντάφτουν» πάνω στις προσεχείς εθνικές κάλπες.

Ακόμα και η δημοτική αρχή, περιμένει να κατασταλάξουν τα πράγματα, μετά τις βουλευτικές εκλογές και αφού πρώτα βγει κάποια  κυβέρνηση, θεωρώντας πως – εν πολλοίς – αυτές θα κρίνουν τους βασικούς αντιπάλους της, που σήμερα δεν γνωρίζει.

Κώστας Πελετίδης

Κλίμα υπεραισιόδοξο στον ΚώσταΠελετίδη, αλλά χωρίς επανάπαυση

Η πλευρά του Κώστα Πελετίδη, εν αναμονή των εκλογών της άνοιξης, επικεντρώνεται στην καθημερινότητα και το έργο της. Δεν κρύβει, όμως, πως επουδενί κινδυνεύει από κάποιον να χάσει στην αναμέτρηση του φθινοπώρου, αφού 8 χρόνια μετά την ανάληψη των δημαρχιακών του καθηκόντων του ο Κ.Πελετίδης έχει μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία, αλλά και δημοσκοπικά  – όσες μετρήσεις γνωρίζει – αυτές συγκλίνουν σε άνετη επικράτησή σου!

Αν και δεν χαρακτηρίζεται, ως  «κυρίαρχο», στην Μαιζώνος δεν αποκλείουν νίκη από την α’ Κυριακή…με αέρα ακόμα και 52%, όταν το απαιτούμενο για την επανεκλογή Πελετίδη είναι λίγο πάνω από 40%!

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που ήδη έχουν διαφανεί ότι θα είναι  υποψήφιοι δήμαρχοι, στην παράταξη του ΚΚΕ τους «διαβάζουν» αλλιώς πολιτικά, και μόνο εκλογικό φόβο δεν τους προκαλούν. Για παράδειγμα, στον Βασίλη Αϊβαλή βλέπουν, χαμηλή αναγνωρισιμότητα και «γκρίνιες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σε σημείο τέτοιο που δεν αποκλείουν τελικά να κάνει πίσω…και στη θέση του να δουν, τελικά,  τον πρ. περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα!

Για τον Κώστα Σβόλη, η επιλογή του από τη ΝΔ θεωρείται η πιο αξιοπρεπή,  αφού δεν έχει δείξει στοιχεία «πολιτικής εξαλλωσύνης»  όπως ο προκάτοχός του Νίκος Παπαδημάτος, ενώ για τον Πέτρο Ψωμά, πιστεύεται ότι δεν θα βρει τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων (κυρίως σε κοινότητες) για να κατέβει, οπότε δεν θα φτάσει στις κάλπες, εκτός κι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος…όπως και αναμένουν.

Για την πιθανότητα, στο τέλος να δημιουργηθεί μέτωπο αντίπαλων παρατάξεων απέναντι στον ισχυρό Πελετίδη, από τη δημοτική αρχή απαντούν πως …«αυτό επιχειρήθηκε – μεσούσης της θητείας – και τους γύρισε πολιτικά μπούμερανγκ»!

Όσο, όμως, κι αν στη δημοτική αρχή το κλίμα είναι υπεραισιόδοξο, μόνο προεκλογική επανάπαυση δεν υπάρχει, το αντίθετο επιχειρεί διαβούλευση με υποψήφιους από άλλα  κόμματα, πέραν του ΚΚΕ, είτε αυτοί δείχνουν να το θέλουν, είτε αυτή τους έχει πλησιάσει.

ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΪΒΑΛΗ

Κώστας Πελετίδης

Ο Βασίλης Αϊβαλής

Στη νέα δημοτική παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή, πνέει ήδη ισχυρός άνεμος αισιοδοξίας, αφού μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, καταγράφεται ιδιαιτέρως καλό άκουσμα, αν και η αναγνωρισιμότητά του, παραδέχονται πως θέλει πολύ δουλειά για να φτάσει στα επίπεδα εκλογής του ως δήμαρχος.

Αυτή την περίοδο ο ίδιος προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες με «παράγοντες» των κομματικών χώρων που κυρίως ακουμπά (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), ώστε να μην συναντήσει προβλήματα μπροστά του.

Την περίπτωση δε Κατσιφάρα – που θα ήθελε να είναι αντ’ αυτού υποψήφιος δήμαρχος – δεν την βλέπουν καν, ούτε όμως και αυτός τους έχει πει ποτέ, έως σήμερα, να κάνουν πίσω!

Το στοιχείο, που δείχνει ως άκρως ενθαρρυντικό, είναι πως υπάρχει αθρόα προσέλευση προσώπων που ζητούν να είναι υποψήφιοι σύμβουλοι, σε σημείο τέτοιο που χαρακτηρίζεται ως «συγκινητικό»!.

Σημαντική είναι και η πληροφορία της «Π», ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρεμούρα για επίσημη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφού διαβλέπει παρά πολλούς και από τη ΝΔ να θέλουν να τον ακολουθήσουν, και μπορεί έτσι να προσβλέπει σε ένα διακομματικό συνδυασμό, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να χαλάσει.

Ο φόβος αυτός εντείνεται από το ότι, οι εθνικές εκλογές θα πολώσουν το κλίμα και οι κομματικές αντιπαραθέσεις ίσως μπουν εμπόδιο σε μια πολύπλευρη – πολιτικά – προσπάθεια, για το καλό της πόλης.

«Δεν ήμουν ποτέ κομματικός, για να έχω κάπου υποχρεώσεις…» φαίνεται να λέει ο ίδιος ο κ.Αϊβαλής σε πληθώρα συνομιλητών του.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συζητήσει – στη βάση στήριξής του – με τους σημερινούς δημοτικούς αρχηγούς Γρηγόρη. Αλεξοπουλο, Γιώργο Ρώρο, Θεόδωρο Ντρίνια, Νίκο Τζανάκο ή και άλλους.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ «ΓΑΛΑΖΙA» ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Κώστας Πελετίδης

Ο Κώστας Σβόλης

Στην δημοτική παράταξη της ΝΔ, πια, υπό τον Κώστα Σβόλη, το κλίμα από τις περιοδείες που συνεχώς κάνει, εκτιμάται ως «πολύ θετικό» και πιστεύεται ότι υπάρχει τάση επαναπατρισμού γαλάζιων στελεχών, τα οποία το 2019 είχαν επιλέξει άλλες παρατάξεις. Με το κόμμα της ΝΔ, ο Κ. Σβόλης έχει μια κάποια επικοινωνία, αλλά δεν μιλά επίσημα, αφού υπάρχει απόφαση καμία σχετική συζήτηση να μην ανοίξει πριν τις εθνικές εκλογές. Σημαντική είναι και η άποψη – που κατά πληροφορίες της «Π» – πλέον υπάρχει στο νέο επικεφαλής. Ότι δηλαδή, είναι προτιμότερο να μην του δώσει χρίσμα η ΝΔ,

καθότι, το παρών του κόσμου είναι πιο ουσιαστικό και με όσους έχουν πυκνώσει γύρω του δεν υπάρχει λόγος να κοπεί ο ομφάλιος λώρος. Επί της ουσίας, η δημοτική παράταξη ετοιμάζει να δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμά της για την κοινωνική πολιτική, τον τουρισμό κ.α.

Κώστας Πελετίδης

Ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο δημοτικός αρχηγός Νίκος Νικολόπουλος, μπαίνει σφήνα στις δημοτικές εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στη σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας θα δηλώσει και πάλι υποψήφιος δήμαρχος το 2023. Κατά πληροφορίες της «Π» – θα παρουσιάσει δημόσια 100 υποψηφίους συμβούλους και θα ζητήσει οποίοι άλλοι το επιθυμούν να συμπληρώσουν αιτήσεις. Έτσι, θα στείλει μήνυμα στη ΝΔ ότι θέλει να στηριχθεί από αυτήν – παρότι έχει τεθεί εκτός κόμματος – αφού μπορεί να είναι ο επικεφαλής της «απελευθέρωσης της Πάτρας από τον Πελετίδη», όπως ενδεικτικά θα πει. Μάλιστα, το πολιτικό του σκεπτικό είναι η ΝΔ να περάσει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά να υπάρξει η μεταξύ τους μάχη! Ο Ν. Νικολόπουλος πιστεύει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η ΝΔ να μην περιφρουρεί την ανθρώπινη περιουσία της, αφήνοντας να την «κλέβουν» Αλεξόπουλος, Αϊβαλής κλπ .Υπό αυτό το σκεπτικό, αμέσως μετά τις κάλπες της άνοιξης είναι διατεθειμένος να ζητήσει το χρίσμα από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη, αφού μόνο αυτός μπορεί να πολώσει τα πράγματα και να βάλει για τα καλά στο εκλογικό παιχνίδι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και να το παλέψει, χαλώντας τα σχέδια Πελετίδη, όπως τουλάχιστον πιστεύει.  Ο κ. Νικολόπουλος βλέπει το βήμα του αυτό ως μια «ύστατη υπηρεσία» προς τον χώρο του (ΝΔ). Αν όμως η ΝΔ του πει όχι…αυτός θα κατέβει, εκτός κι αν έχει δώσει αλλού το χρίσμα, οπότε θα τον βοηθήσει για να βρεθεί στον β’ γύρο.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ… ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΨΩΜΑΣ

Κώστας Πελετίδης

Ο Πέτρος Ψωμάς

Στη δημοτική παράταξη «σπιράλ», του Πέτρου Ψωμά, η κινητικότητα είναι η μεγαλύτερη από όλες τις παρατάξεις, υπάρχει μεγάλη συσπείρωση αλλά και προσθήκες νέων στελεχών. Η αισιοδοξία, για «εκτίναξη» των ποσοστών της είναι ευδιάκριτη…ενώ δεν αποκλείει καμία κομματική στήριξη και κυρίως αυτή της ΝΔ…, όχι όμως με χρίσμα, αλλά ερχόμενη να βάλει «πλάτες» σε μια ήδη υπάρχουσα ομάδα, που δεν ξεκινά  από το μηδέν, διευρύνοντας την παρουσία της και διεκδικώντας επάξια την Δημαρχία της Πάτρας!

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην Πηγή Θέματος PELOP.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle4 λεπτά ago

Νίκος Μουτσινάς: «Έφυγαν οι διευθυντές; Άδικα τα λέω»

Ειδήσεις14 λεπτά ago

Εβδομάδα προσφορών στην online αγορά, από 3 έως 9 Απριλίου 

Ειδήσεις15 λεπτά ago

Με επιτυχία το τουρνουά παλαιμάχων, το «σήκωσε» η Δάφνη

Ειδήσεις25 λεπτά ago

Εξαφανίστηκε ιερέας στην Ξάνθη

Ειδήσεις32 λεπτά ago

Καιρός – ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες, πέφτει κι άλλο η θερμοκρασίας – Η πρόγνωση

Ειδήσεις33 λεπτά ago

Δυτική Ελλάδα: 35 συλλήψεις για χαλκό και 8 τόνους σίδηρου σε 7 μήνες!

Lifestyle37 λεπτά ago

Πάνος Μουζουράκης – Μαριλού Κοζάρη: Ο γάμος στο πολυτελές κτήμα του πρωθυπουργού Ζαΐμη και ο ερχομός του μωρού τους

Ειδήσεις49 λεπτά ago

Ανδρέας Λοβέρδος από Πάτρα: Θα είμαστε όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή στις εκλογές του Μάϊου

Ειδήσεις50 λεπτά ago

Γαλλία: Συνεχίζονται τα σοβαρά επεισόδια στις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό

Ειδήσεις53 λεπτά ago

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο δεύτερος σταθμάρχης

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις9 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου