Connect with us

Πάτρα NEWS

Ξεκινούν οι εκπτώσεις με τις Κυριακές να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Published

on

Στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από 11:00 έως 18:00.

Προσοχή στις εκπτώσεις
H Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης συμβουλεύει τους καταναλωτές, τι πρέπει να προσέχουν στις εκπτώσεις ώστε να κάνουν έξυπνες αγορές.

Υιοθετούμε συνετή καταναλωτική συμπεριφορά
Αγοράζουμε έχοντας υπόψη τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας και τις οικονομικές δυνατότητές μας. Καταρτίζουμε λίστα με τα απαραίτητα είδη.
Δεν αγοράζουμε υπό πίεση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28-2-2022, οπότε καλό είναι να κάνουμε έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών και ποιότητας, σε συνάρτηση, βέβαια με τις ανάγκες μας.
Στην περίπτωση της αγοράς με πίστωση (πιστωτική κάρτα με δόσεις ή καταναλωτικό δάνειο), ελέγχουμε προσεκτικά τους επιμέρους όρους και λαμβάνουμε υπόψη τις χρεώσεις που συνεπάγεται και κυρίως τους τόκους, τον αριθμό των δόσεων κ.λπ. σε σχέση με το οικογενειακό εισόδημά μας.
Οι κανονισμοί των εκπτώσεων
Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την επιβεβλημένη αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Εφόσον η μειωμένη τιμή αφορά σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή στους καταναλωτές, πρέπει να είναι απόλυτα ακριβής.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερη προσοχή, απαιτείται στα υπό έκπτωση προϊόντα, η αναγραφή διπλών τιμών, ανεξάρτητα από τη χρήση του γενικευμένου ποσοστού έκπτωσης.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Continue Reading

Πάτρα NEWS

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Κόλλησαν αφίσες της πορείας του Δήμου… και στον Καρνάβαλο

Published

on

Κόλλησαν αφίσες για την πορεία του Δήμου μέχρι την Αθήνα ακόμη και στο “,μπούτι” του μπάστακα έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας. Το παρατήρησε ο φωτογράφος Οδυσσέας Ξεριζωτής και… δημοσίευσε τις φωτό του. Μπορεί να μην γέμισαν την πρόσοψη του φρεσκοβαμμένου Δημαρχείου με αφίσες αλλά… τις έβαλαν στους μπάστακες.

 

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Το άρθρο ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Κόλλησαν αφίσες της πορείας του Δήμου… και στον Καρνάβαλο εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

ΠΑΤΡΑ: Η απάντηση της ΔΕΥΑΠ στο εξώδικο για τις διακοπές ύδρευσης

Published

on

Απαντήσεις στο χθεσινό ρεπορτάζ   για τα εξώδικα και της μηνύσεις προς την ΔΕΥΑΠ από κατοίκους συνοικιών στις οποίες παρατηρούνται διακοπές στην ύδρευση, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανδρέας Παπανικήτας.

Όπως δήλωσε στην συγκεκριμένη πολυκατοικία των Συχαινών, ιδιοκτήτες της οποίας απέστειλαν εξώδικο στον Δήμο, δεν τίθεται ζήτημα βλάβης δικτύου. Αλλά προβλήματος από το τέλος του δικτύου μέχρι τα κολέκτερ της πολυκατοικίας. «Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη η ΔΕΥΑΠ είναι αρμόδια μέχρι το πεζοδρόμιο όπου βρίσκεται η βάνα σύνδεσης. Από εκεί και πέρα είναι υπεύθυνοι οι ιδιοκτήτες. Και επειδή αυτό μπορεί να συμβαίνει σε πολλά συγκροτήματα κατοικιών το επισημαίνουμε» δηλώνει ο κ. Παπανικήτας. Θεωρεί δηλαδή ότι για τις βλάβες σε ορισμένες περιοχές, υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτλητες διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών και όχι η ΔΕΥΑΠ. «Κάποιες φορές παρεμβαίνουμε ως υπηρεσία, αλλά παράτυπα, μόνο και μόνο για να μην μείνουν χωρίς νερό οι οικογένειες» καταλήγει ο κ. Παπανικήτας!

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Το άρθρο ΠΑΤΡΑ: Η απάντηση της ΔΕΥΑΠ στο εξώδικο για τις διακοπές ύδρευσης εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

(ΗΧΗΤΙΚΟ) – ΑΧΑΪΑ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα Καλάβρυτα – Κλειστά τα σχολεία αύριο

Published

on

Σε σταδιακή ύφεση βρίσκεται  η κακοκαιρία που πέρασε και από τα Καλάβρυτα  αφού από χθες έχει ηλιοφάνεια με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο χωρίς να αφήσει ιδιαίτερα προβλήματα όπως τόνισε στον ΣΚΑΙ 89,4 ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος.

Βέβαια τα σχολεία στα Καλάβρυτα με απόφαση του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο λόγω παγετού.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Το άρθρο (ΗΧΗΤΙΚΟ) – ΑΧΑΪΑ: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα Καλάβρυτα – Κλειστά τα σχολεία αύριο εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Trending

flashstars.gr