Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ξεκίνησε η νέα δράση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της 6ης ΥΠΕ «Συμμαχία για την Υγεία»

spot_imgspot_img

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει η 6η ΥΠΕ και το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο διάστημα από 8:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι έμποροι και το προσωπικό των επιχειρήσεών τους (με σειρά προτεραιότητας).  Στη συνέχεια θα γίνεται ελεύθερη δειγματοληψία στους πολίτες.

«Συνεχίζουμε με την 6η ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ τις δειγματοληψίες με rapid test στους χώρους του Επιμελητηρίου Αχαΐας, προκειμένου να συνδράμουμε το ομαλό άνοιγμα της αγοράς από σήμερα. Τα rapid test διενεργούνται από δύο ομάδες και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να γίνεται έλεγχος στους καταστηματάρχες και το προσωπικό κάθε τοπικής επιχείρησης, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι και οι καταναλωτές» τόνισε ο κ. Μαρλαφέκας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέρχονται για rapid test μετά τις 11:00 π.μ., όταν θα ολοκληρώνονται οι δειγματοληψίες για τα μέλη του εμπορικού κόσμου και τους εμποροϋπάλληλους.

«Από σήμερα επεκτείναμε την συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Αχαΐας και προσωπικά με τον Πρόεδρό του, κ. Μαρλαφέκα, για τον έλεγχο των καταστηματαρχών και των εμποροϋπαλλήλων, έτσι ώστε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν ανάμεσά μας ασυμπτωματικά περιστατικά covid» δήλωσε ο κ. Καρβέλης και τόνισε ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας τόσο για τα καταστήματα και το προσωπικό τους όσο και για το αγοραστικό κοινό. «Θεωρούμε ότι είναι μία κίνηση πολύ σημαντική που θα βοηθήσει στον έλεγχο της αγοράς και θα κάνει τον κόσμο να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια. Ήταν μια δράση που την είχαμε σχεδιάσει από καιρό με το Επιμελητήριο Αχαΐας και εκτιμώ ότι συνέβαλε στην απόφαση που έλαβε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να ανοίξει η αγορά» επισήμανε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Ο κ. Καρβέλης πρόσθεσε ότι ο χώρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας έχει επιλεγεί ως κεντρική δομή (παράλληλα με όλες τις δημόσιες υγειονομικές δομές), ώστε σε περίπτωση που διαπιστώνεται θετικό κρούσμα από τα self test να προσέρχεται ο πολίτης για επιπλέον εξέταση από τα στελέχη του ΕΟΔΥ.

dytikanea.gr

Latest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news