Connect with us

Πάτρα NEWS

Νέα εξέλιξη για κορονοιό : Τα μέτρα που ισχύουν έως τις 23/1

Published

on

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (KN95 ή FFP2) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική ή υφασμάτινη) για την είσοδο σε υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το προσωπικό των χώρων εστίασης.
– Σύσταση για μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
– Στη διασκέδαση και την εστίαση, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τελειώνει στις 12 τα μεσάνυχτα. Απαγορεύεται η μουσική και η διασκέδαση για ορθίους, ενώ στα τραπέζια θα μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
– Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων μόνο σε ποσοστό 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
– Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί PCR 48 ωρών.
– Επίσης, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύουν αυστηροί όροι για το επισκεπτήριο και απαγορεύεται και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
– Τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες, που φτάνει έως και το 50%, αλλά και κυλιόμενο ωράριο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

πηγή

Continue Reading

Πάτρα NEWS

Αχαΐα: Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους «Σχεδίων Βελτίωσης» – Καταβλήθηκαν συνολικά 10,8 εκατ.

Published

on

Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους «Σχεδίων Βελτίωσης» – Καταβλήθηκαν συνολικά 10,8 εκατ. στη Δυτική Ελλάδα

Στη διάθεση νέας πίστωσης ύψους 2,9 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς υπέγραψε την 5η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πληρωμής των δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 47.764.236,13 €.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο στόχος των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 για το έτος 2021, που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε, αφού το συνολικό ποσό πληρωμών ανέρχεται στα 10.818.113 ευρώ.
Με αφορμή τη νέα έγκριση πίστωσης για την πληρωμή των δικαιούχων ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Με τη νέα πίστωση που υπογράψαμε, ξεπερνάμε τον ετήσιο στόχο πληρωμών του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020 που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρειά μας. Οι επενδύσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών μας εκμεταλλεύσεων ενισχύουν την περιφερειακή μας οικονομία και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου και εισοδήματος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας που υλοποιούν του Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) και συμβάλλουν τα μέγιστα ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες (covid-19, έλλειψη προσωπικού κ.α.), ώστε η πληρωμή των δικαιούχων να πραγματοποιείται με αμείωτο ρυθμό».

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Το άρθρο Αχαΐα: Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους «Σχεδίων Βελτίωσης» – Καταβλήθηκαν συνολικά 10,8 εκατ. εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

(Φωτο)-Πάτρα: Στους εκπροσώπους των φορέων της Μεσσάτιδας η δημοτική αρχή – «Είναι κοροϊδία να μιλούν οι κυβερνώντες για Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Published

on

Εξηγώντας, στους εκπροσώπους των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας, στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση, την κατάσταση ασφυξίας στην οποία έχει φέρει η κυβερνητική πολιτική τους Δήμους της χώρας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε: «Μας κλέβουν! Η κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά από το λαό με την άμεση κι έμμεση φορολογία και αντί να επιστρέψει ένα μέρος αυτών στους Δήμους, όπως αναφέρει ο νόμος, τον οποίο οι κυβερνήσεις ψήφισαν, τα στέλνουν στις τσέπες αυτών που κατέχουν τον πλούτο.

Το πολιτικό  προσωπικό του συστήματος κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και το λαό ακόμη φτωχότερο!

Από το Δήμο μας παρακρατούν κάθε χρόνο 65 εκατ. ευρώ! Από τα 91 εκατ. που δικαιούμαστε, μας δίνουν μόνο 26 εκατ. ευρώ περίπου και μόνο για τη μισθοδοσία και τις εισφορές των εργαζομένων μας πληρώνουμε 32 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Με τα χρήματα που μας κλέβουν θα είχαμε δεκαπλάσιους ασφαλτοστρωμένους και έργα. Είναι κοροϊδία να μιλούν οι κυβερνώντες για «Τοπική Αυτοδιοίκηση» όταν αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα που αφορούν στους Δήμους. Κρατικοί μηχανισμοί είναι στην ουσία οι Δήμοι σήμερα και στοχεύουν να τους μετατρέψουν σε νέους φορομπήχτες και μάνατζερς που θα ελέγχουν τους ιδιώτες, στους οποίους σκοπεύουν να εκχωρήσουν όλο το δημοτικό έργο!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν έτσι και όπου βγει ή να χαρατσώσουμε τους δημότες και να πάρουμε από αυτούς τα λεφτά που λείπουν αυξάνοντας τα τέλη, βάζοντας και δεύτερη και τρίτη φορολογία.

Σε αυτά εμείς, είμαστε πλήρως αντίθετοι.

Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του αγώνα, για να πάρουμε πίσω τα χρήματά μας, τα χρήματα που πλήρωσαν οι δημότες στο κράτος κι έπρεπε να επιστρέψουν στο Δήμο για έργα.

Κανείς να μην λείψει το Σάββατο 29 Γενάρη, από την μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αγωνιζόμαστε:

-Για να γίνει η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο ως το νέο λιμάνι.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

-Για να πάρουμε το Ριγανόκαμπο από το ΤΑΙΠΕΔ και να κάνουμε μεγάλο νέο πάρκο.

Πριν την τοποθέτηση του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, μιλώντας στους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των Γονέων και Κηδεμόνων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Αθλητικών Σωματείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσσσάτιδας, ανέλυσε πλήρως την σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Για το θέμα των Δημοτικών Τελών υπενθύμισε ότι το 2014 τα δημοτικά τέλη στην Μεσσάτιδα ήταν 0,90 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και σήμερα είναι 0,73 ευρώ το τετραγωνικό. «Όχι μόνο δεν αυξήσαμε τα τέλη, όπως μας έδειχνε να κάνουμε η Κυβέρνηση, αλλά τα μειώσαμε. Μάλιστα το 2021, με αφορμή την πανδημία κάναμε δύο μειώσεις. Και φέτος δεν θα γίνει καμία αύξηση» είπε η Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Για το Τεχνικό Πρόγραμμα ό,τι έχουμε συζητήσει κι έχουμε συμφωνήσει με κάθε Πρόεδρο Κοινότητας, θα το «τρέξουμε». Θα υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε βάλει ως στόχο.

Σήμερα και παρά τα όσα λένε οι κυβερνώντες, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Το κράτος είναι απόν. Απουσίαζε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, στις πλημμύρες και τώρα στα χιόνια. Με την τακτική της «ατομικής ευθύνης» αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν εμείς λέμε: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Γι’ αυτό και καλούμε όλους σας, στην κινητοποίηση του Σαββάτου για να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα της περιοχής μας και του Δήμου μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο άδικο που συμβαίνει σε βάρος μας, σε βάρος του λαού και να απαιτήσουμε λύσεις από την Κυβέρνηση.

Μας αξίζει να ζούμε με αξιοπρέπεια, έχοντας κερδίσει όσα δικαιούμαστε. Το πρωί του Σαββάτου ξεκινάμε από τον Άγιο Ανδρέα και πάμε στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται κατά της μετάδοσης του covid-19».

Το άρθρο (Φωτο)-Πάτρα: Στους εκπροσώπους των φορέων της Μεσσάτιδας η δημοτική αρχή – «Είναι κοροϊδία να μιλούν οι κυβερνώντες για Τοπική Αυτοδιοίκηση» εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading

Πάτρα NEWS

Πάτρα: Η Τροχαία για το θανατηφόρο στα Αραχωβίτικα – Προανάκριση για τη διακρίβωση αιτιών και συνθηκών

Published

on

 

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το πρωί, στη Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου, στο ύψος των Αραχωβίτικων.

Ειδικότερα, ημεδαπός άνδρας οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με έτερο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός άνδρας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Διενεργείται προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Το άρθρο Πάτρα: Η Τροχαία για το θανατηφόρο στα Αραχωβίτικα – Προανάκριση για τη διακρίβωση αιτιών και συνθηκών εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.

skaipatras.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

flashstars.gr