Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι, ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού               

 

Υλικά (για 5 άτομα)

1 χοιρινό καρέ γαλλική κοπή, με 5 κόκαλα (5 μερίδες)

10-15 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

4-5 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους

3 μικρά καρότα, κομμένα σε πάχος περίπου 3εκ.

20 κρεμμυδάκια κοκκάρια, καθαρισμένα

3 φλιτζάνια φασολάκια στρογγυλά

2 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών

1 μεσαίο ροδάκινο, κομμένο σε 12 κομμάτια

1 κεφάλι σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

½ φλιτζάνι ξίδι με ρόδι

1/3 φλιτζανιού ζωμό λαχανικών ή νερό

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας μέλι

½ ροδάκινο

Εκτέλεση:

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε μικρό σκεύος και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία, έως ότου πάρει μια βράση. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά, έως ότου μειωθεί ο όγκος της κατά το 50% και στη συνέχεια αδειάζετε τα 2/3 της σάλτσας σε μπολ και την κρατάτε. Συνεχίζετε το βράσιμο για το υπόλοιπο 1/3 της σάλτσας, έως ότου αρχίσει να γίνεται ένα πηχτό γλάσο, που μπορεί να αλειφθεί με πινέλο στο κρέας. Κόβετε το κρέας ενδιάμεσα στα κόκαλα, σε βάθος περίπου 1/4 και αλατοπιπερώνετε πολύ καλά παντού. Τοποθετείτε από 2 κλωναράκια θυμάρι και 1 σκελίδα σκόρδο ενδιάμεσα σε κάθε κοπή, δένετε το κρέας περιφερικά με σπάγκο μαγειρικής και το βάζετε σε σχάρα που ακουμπάει σε ταψί με λίγο νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC στον αέρα και ψήνετε για περίπου 2,5 ώρες. Περίπου 45 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, βάζετε όλα τα λαχανικά, το ροδάκινο και το ολόκληρο σκόρδο ολόκληρο σε ταψί. Ραντίζετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με θυμάρι και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζετε το κρέας με τη σχάρα από το φούρνο και δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 220οC. Με πινέλο αλείφετε το κρέας με το γλάσο και στη συνέχεια βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία της επάλειψης για τουλάχιστον 5 φορές ακόμη, ανά 3 λεπτά ή μέχρι να πάρει το κρέας χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρετε το κρέας με τα λαχανικά και τη σάλτσα που κρατήσατε.

gnomip.gr

Latest Posts

Κουζίνα

Τελευταια news