Connect with us

Πάτρα NEWS

Μεγάλο fund ενδιαφέρεται για το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας – Συνεχίζονται οι επαφές με επιχειρηματίες  || Πάτρα

Published

on

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

[email protected]

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της Κυβέρνησης βρίσκεται το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας συνεχίζουν με αποτελεσματικό τρόπο τις επαφές τους με υποψήφιους επενδυτές. Όπως έχει γράψει ο «Νεολόγος» των Πατρών, σε προηγούμενο ρεπορτάζ του, καταγράφονται προχωρημένες επαφές με Έλληνα και Καναδό επιχειρηματία, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα από τα Αραβικά Εμιράτα, αφού μεγάλο Fund, με υπεύθυνο στρατηγικής και ανάπτυξης Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα για συζητήσεις.Την Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε. εκπροσώπησαν στην εν λόγω συνάντηση, στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρός της, Πλάτωνας Μαρλαφέκας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τάκης Πουρναράκης. Το παρών έδωσε ο Γιάννης Σμυρλής, γραμματέας Διεθνών Επενδυτικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και την προώθηση του πλάνου για τη δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου. Για το fund, υπό την ονομασία IHC (International Holding Company), που είναι κολοσσός σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού διαχειρίζεται  40 εκατομμύρια δολάρια και έχει έδρα τα Εμιράτα, το ενδιαφέρον εκφράστηκε, μέσω σχεδιασμού και στόχευσης, από τον υπεύθυνο στρατηγικής και ανάπτυξης, Peter Abraam, ο οποίος δεσμεύτηκε για συνέχιση των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών και για άφιξή του στην Πάτρα, στην περιοχή της Χαλανδρίτσας.

Στα μεγάλα πρότζεκτ της Ελλάδας

Θυμίζουμε ότι, προσφάτως, το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας βρέθηκε στην ατζέντα με τα 18 μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ της Ελλάδας, που παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο συνόδευσε ο Γιάννης Σμυρλής. Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν από την Αχαΐα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και αντιπρόεδρος της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, καθώς και το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Παναγιώτης Χελάς.

«Είμαι αισιόδοξος – Άψογη η συνεργασία με Γ. Σμυρλή»

Σε δηλώσεις του στο «Νεολόγο» των Πατρών, ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρει πως είναι αισιόδοξος για την επιτυχή έκβαση των νέων προσπαθειών, «καθώς οι συνεργασίες με επενδυτές φαίνεται πως έχουν βάση και σχέδιο». «Επιπροσθέτως, αυτή τη φορά δίπλα μας είναι και η Ελληνική Κυβέρνηση, που συμμετέχει ενεργά στο όλο εγχείρημα, με τον κ. Σμυρλή που συνεργαζόμαστε άψογα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της Enterprise Greece και φιλοδοξούμε, με τη βοήθεια και του Επενδυτικού νόμου, να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο πρότζεκτ στην Αχαΐα με πολλαπλά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τη χώρα. Για να καταλάβουμε όλοι τι θα συμβεί σας λέω το εξής: Η διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας των υψηλότερων προδιαγραφών αφορά στο 40% των εσόδων. Το υπόλοιπο 60% θα καλύπτεται από πολλά και μεγάλα γεγονότα, όπως για παράδειγμα, οι παρουσιάσεις εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που προσελκύσει τουρισμό υψηλού και μικρότερου εισοδήματος», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.

«Αξιολόγηση των όρων»

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, «στο Ντουμπάι και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν  επαφές που είχαν προσυμφωνηθεί και τώρα βρισκόμαστε στη φάση της αξιολόγησης των καλύτερων όρων μιας συμφωνίας, που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας». Βέβαια, υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα για τη χρηματοδότηση μέσω του Επενδυτικού νόμου (τέλος του 2023), όμως αυτά μπορεί να παραταθούν εάν προκύψει μια θετική εξέλιξη που να έχει αυστηρή βάση προοπτικής.

«Υπερώριμο έργο»

Ακόμη, κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «το έργο είναι υπερώριμο και υπάρχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. Έχει γίνει στοχευμένη δουλειά και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι. Ήταν ένα ξεχασμένο πρότζεκτ». Όπως είχε δηλώσει προσφάτως από την Πάτρα, «ο κ. Μαρλαφέκας πιστώνεται όλες τις θετικές εξελίξεις που ξαναδίνουν ώθηση και ελπίδα υλοποίησης, μέσω επενδυτικών σχημάτων, που επί δεκαετίες επιδιώκουμε».Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνολική έκταση επιφάνειας 928,5 στρεμμάτων, κάτω από την επαρχιακή οδό Χαλανδρίτσας – Βαλμαντούρας, στη θέση Ρέντες, και απέχει 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας, με χρόνο υλοποίησης τα δυο χρόνια.Προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών και όλων των υποστηρικτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της επένδυσης. Το Αυτοκινητοδρόμιο θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες διαφόρων κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως επίσης να χρησιμοποιηθεί και για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Γιάννης Σμυρλής: Ολοκληρωμένο πρότζεκτ οικονομικής διπλωματίας

Για την επιχειρηματική και κυβερνητική αποστολή από τα HAE στην Αθήνα, την 22α και 23η Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece κ. Ιωάννης Σμυρλής ανέφερε: «Είναι ίσως το πρώτο τόσο ολοκληρωμένο πρότζεκτ αυτής της δομής οικονομικής διπλωματίας, καθώς έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι με τη συμμετοχή της χώρας στην Παγκόσμια Έκθεση Dubai Expo. Είχαμε μια ισχυρή παρουσία για έξι μήνες και πραγματοποιήσαμε πολλές συναντήσεις που με τη σειρά τους έφεραν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ πριν από δύο μήνες περίπου. Τότε υπογράφησαν διακρατικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών. Ως συνέχεια αυτής της επίσκεψης, μας επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες οι Εμιρατινοί, με πέντε μεγάλα επενδυτικά funds και 21 επιλεγμένες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής πραγματοποιήθηκαν Β2Βs με πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και της εμιρατινής ΙHC με εκπροσώπους της Racetrack Patras S.A. Η συνάντηση αυτή, για την οποία ασχολήθηκα προσωπικά, δείχνει το δρόμο για την αξιοποίηση και την προώθηση του συγκεκριμένου project».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

πηγή DETE.GR

#Μεγάλοfundενδιαφέρεται #για #το #Αυτοκινητοδρόμιο #της #Πάτρας #Συνεχίζονται #οι #επαφές #με #επιχειρηματίες #Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle3 λεπτά ago

Ετσι θα καταλάβετε ότι η σχέση σας είναι πλατωνική

Lifestyle6 λεπτά ago

Ελβετός καλλιτέχνης σμίλεψε μια ολόκληρη πόλη από πύργους σε αποξηραμένη όχθη ποταμού

Ειδήσεις7 λεπτά ago

Βρετανία: Αγορές πανικού για το νερό – Πρόβλεψη για καταστροφικές βροχές και πλημμύρες

Ειδήσεις20 λεπτά ago

Piero Angela: Το αντίο στον Ιταλό δάσκαλο της επιστημονικής διάδοσης

Lifestyle24 λεπτά ago

Μαρία Καβογιάννη: Η αλλαγή στην εμφάνισή της για τις ανάγκες του νέου της ρόλου

Ειδήσεις33 λεπτά ago

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για πλήγματα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ειδήσεις41 λεπτά ago

Φθινοπώριασε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο

Ειδήσεις43 λεπτά ago

Der Spiegel: «Ο Ερντογάν το παρακάνει»

Ειδήσεις45 λεπτά ago

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στον Σαλμάν Ρουσντί κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας 2ου βαθμού

Ειδήσεις1 ώρα ago

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 29χρονος δράστης

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ειδήσεις3 έτη ago

Όροι Χρήσης – Flashstars.gr

Ειδήσεις5 μήνες ago

Ραγδαίες εξελίξεις | Βίντεο : Ετσι έδεσε η υπόθεση με την Πισπιρίγκου . Ακούστε αναλυτικά πώς έχει όλη η υπόθεση

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS5 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Ειδήσεις5 μήνες ago

Δείτε γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα . Τι εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ?

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS4 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ