Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κ. Κούβαρης: Κανένα θέμα με τα self test για τους υποψήφιους των Πανελληνίων – Καλυμμένοι όλοι μέχρι τις αρχές Ιουλίου (audio)

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη χορήγηση δωρεά self test στους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων, στους μαθητές και σε όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι καλυμμένοι έως τις αρχές Ιουλίου, έδωσε ο Κωνσταντίνος Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε», με τον Στέλιο Βραδέλη.

«Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, τα φαρμακεία θα χορηγούν δωρεάν self test για δυο μήνες. Εμείς δώσαμε και 2 εβδομάδες περαιτέρω χρόνο, προκειμένου να καλυφθούν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου. Επομένως όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, όσοι θα δώσουν ειδικά μαθήματα, οι μαθητές των δημοτικών θα είναι πλήρως καλυμμένοι, καθώς οι φαρμακοποιοί μέχρι και τις 19 Ιουνίου χορηγούν τρία δωρεάν self test. Δεν υπάρχει κανένα θέμα», είπε χαρακτηριστικά.


Πρόσθεσε, όμως, ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στο πλαίσιο της χορήγησης των self test. Όπως είπε, «πρέπει να δούμε γιατί πρέπει να παίρνουν τεστ οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει ή να μοιράσουμε 4 test για ένα μήνα».

« 5,5 εκατομμύρια ΑΜΚΑ πέρασαν από τα φαρμακεία για να προμηθευτούν δωρεάν self test . Πρέπει να δούμε πώς θα μορφοποιήσουμε το πλαίσιο, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα και να εξυπηρετείται ο κόσμος», σημείωσε.

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τις δηλώσεις περί χορήγησης των τεστ από τα φαρμακεία, εξαγριώνει τους φαρμακοποιούς οι οποίοι «βοήθησαν τον κόσμο μέσα στην πανδημία και με τα εμβόλια και τώρα εισπράττουν αχαριστία», όπως είπε.

«Κρίμα και ντροπή για αυτούς που λένε ότι το κάνουμε για να πάρουμε αμοιβή», υπογράμμισε ο κ. Κούβαρης.

ert.gr

Latest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news