Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Κόντρα Πολάκη με Τσακαλώτο για το ποιος «πή@@@ε» τη μεσαία τάξη

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη που πριν λίγες ημέρες είπε σε βίντεο που ανέβασαν στον αέρα οι σύντροφοί του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πή@@ξε τη μεσαία τάξη και γι’ αυτό έχασε τις εκλογές έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανεβάζοντας και άλλο το θερμόμετρο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη» αποκρούοντας και τις εσωκομματικές αιχμές περί υπερφορολόγησης των πολιτών επί των ημερών του.

Η ήπιων τόνων απάντηση του κ. Τσακαλώτου στον κ. Πολάκη και μέσω αυτού στον κ. Τσίπρα και τους υποστηρικτές του- ανοίγει και επί της ουσίας την εσωκομματική αναμέτρηση για την τελική επικράτηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσακαλώτος, όταν ερωτάται για την «ομπρέλα», τη νέα τάση του ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη των 53 + με ιστορικά και κορυφαία στελέχη του κόμματος, απαντά ότι δεν αμφισβητεί τον κ. Τσίπρα και δεν έχουν βάση σενάρια φέρουν την «ομπρέλα» να βολιδοσκοπεί ήδη πιθανούς διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, ανοίγοντας επί της ουσίας την κούρσα της διαδοχής.

«Τα σενάρια περί διασπάσεων δεν έχουν καμία βάση. Είναι λογικό να υπάρξουν παρεμβάσεις από ομάδες στελεχών που καταθέτουν τον προβληματισμό τους. Δεν πρόκειται όμως για εσωκομματικά χτυπήματα και μαχαιρώματα, ούτε ο επικεφαλής και η ηγεσία αμφισβητείται. Ούτε κανείς θέλει να επανέλθουμε στο 3%», σημείωσε και από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό North. Τσακαλώτος και Ξανθός προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να απαντήσουν στην κατηγορία των «τσιπροφυλάκων» ότι η «ομπρέλα» δημιουργήθηκε για να αμφισβητήσει επί της ουσίας τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στις διαρροές της Κουμουνδούρου ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 36% και όσοι τον αμφισβητούν ή διαφωνούν μαζί του το κάνουν επειδή θέλουν να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3%.

Το δεύτερο θέμα σύγκρουσης των «προεδρικών», με όλες τις οργανωτικές εκφάνσεις τους και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι η λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση». Ο κ. Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στο Capital.gr μιλά για αριστερή διακυβέρνηση στο όνομα της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να προσαρμόσει την πολιτική συνεργασιών, δηλαδή να κοιτάξει την προσέγγιση του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 και όχι του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Παππάς, από την άλλη, επαναφέρει με κάθε ευκαιρία το θέμα της προσέγγισης του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι αυτό θέλει η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των πολιτών που αυτοτοποθετούνται στο Κέντρο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπουskaipatras.gr

Latest Posts

Κουζίνα

Τελευταια news