Connect with us

Επιλεγμένη Ενημέρωση

Καρναβαλική Ακαδημία Πατρών: “Ένας νέος θεσμός γεννιέται”

Published

on

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Και ξαφνικά, μία …βόμβα μεγατόνων σκάει στο πατρινό στερέωμα. Βόμβα όμως, κέρινη, που μέσα έχει μόνο κομφετί, σερπαντίνες κι απέραντη αγάπη για το Καρναβάλι.

Μετά από δέκα χρόνια αργής ωρίμανσης, αλλά και εννέα φρενήρεις μήνες κυοφορίας με μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συγκεντρώσεις και διαδοχικές ψηφοφορίες, η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝ, με την έγκριση του Πρωτοδικείου και την ανάδειξη Προεδρείου, ολοκλήρωσε και επίσημα τον ιδρυτικό της κύκλο, και πλέον, συστήνεται στο κοινό της πόλης.

Η Καρναβαλική Ακαδημία είναι η ένωση των καρναβαλιστών της Πάτρας, όπως αυτοί εκπροσωπούνται από τους αρχηγούς και τους πυρήνες των πληρωμάτων. Πρόκειται για ένα πραγματικά καινοφανές Σωματείο, εφόσον, ποτέ στο παρελθόν δεν ολοκληρώθηκε κάποιο εγχείρημα αντίστοιχης φιλοσοφίας, ή βεληνεκούς.

Την ίδρυση της Ακαδημίας, συνυπογράφουν δεκάδες πληρώματα, στην πλειονότητά τους, από τα πολυβραβευμένα, τα λεγόμενα ιστορικά, με τρεις και τέσσερεις δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στη διαδρομή τους, αλλά και πάρα πολλά, από τα νεότερα, πληρώματα αξιώσεων. Εκπροσωπεί ήδη, χιλιάδες καρναβαλιστές, «…τη μισή σχεδόν παρέλαση…», όπως λένε μέλη της, «…αλλά δεν σταματάμε εκεί. Ο στόχος μας είναι η συμμετοχή και εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων πληρωμάτων, τα οποία είναι σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές και τις αξίες μας. Η φωνή μας τώρα, έχει υπόσταση, ακούγεται δυνατά…».

Η Καρναβαλική Ακαδημία, βάσει καταστατικού, είναι ένα διαχρονικό, οικουμενικό όργανο εκπροσώπησης πληρωμάτων και καρναβαλιστών υπεράνω προσώπων, και πολιτικής. Αποκλειστικός της σκοπός είναι η διαφύλαξη, η ανάδειξη, η ανάπτυξη και η προαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, μέσω των κοινών επιδιώξεων των Καρναβαλιστών. Να προάγει, να ενθαρρύνει, να σχεδιάζει, να συντονίζει και να προστατεύει τις δράσεις τους και να τους εκπροσωπεί στο διάλογο με θεσμικούς, κοινωνικούς και άλλους εταίρους.

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Επίκεντρο, σε αρχαιρεσίες με εφορευτική επιτροπή και κάλπη, η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝ, με συμμετοχή του 100% των μελών της – σαράντα πληρώματα τον αριθμό, έως, 10 Οκτωβρίου, εξέλεξε εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας, το οποίο, την επομένη, 24/10, συνεδρίασε, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε Προεδρείο.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (πλήρωμα 222) Πρόεδρος.
ΚΟΥΡΜΠΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (πλ. 159) Αντιπρόεδρος.
ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ (πλ. 128) Γ. Γραμματέας.
ΡΑΝΙΟ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ (πλ. 49) Ταμίας.
Μέλη: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (πλ. 106), ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πλ. 90), ΒΑΣΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (πλ. 16), ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ (πλ. 31), ΦΟΙΒΟΣ ΡΑΓΚΟΣ (πλ. 17).

Η Καρναβαλική Ακαδημία, απευθύνει από σήμερα, πανκαρναβαλικό κάλεσμα:

Σε όλο το «σώμα» του Πατρινού Καρναβαλιού, στο σύνολο των πληρωμάτων, να ρωτήσει χωρίς δισταγμούς, να μάθει, να κινητοποιηθεί, να εγγραφεί, να αγκαλιάσει πλατιά με τη συμμετοχή του το συλλογικό όραμα για ένα καλύτερο Πατρινό Καρναβάλι …για πάντα!.

Τις προσεχείς ημέρες η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΩΝ, θα ανακοινώσει ημέρα και τόπο διεξαγωγής Ημερίδας Τύπου, με σκοπό την πλήρη και σε βάθος, ενημέρωση όλης της Καρναβαλικής κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Πάτρας για το νέο θεσμό, σε κάθε του διάσταση.

Continue Reading
Επιλεγμένη Ενημέρωση5 ώρες ago

Φωτός : Άναψε ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στην Πάτρα

Επιλεγμένη Ενημέρωση6 ώρες ago

Έφερε νέα γυναικεία σχέδια για τον χειμώνα “MIRROR ACCESSORIES FASHION”

Επιλεγμένη Ενημέρωση7 ώρες ago

Με νεά φωτογράφιση παρουσιάζεται η Lily Vtyurina απο το τμήμα μποξ του Παναθηναϊκού

Επιλεγμένη Ενημέρωση9 ώρες ago

Ξεχείλισαν οι αποχετεύσεις στην Ακρωτηρίου Και Ευκλείδου

Επιλεγμένη Ενημέρωση10 ώρες ago

Η Βιβλιογραφία του Ασημάκη Παπαδάτου Μεντη . Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους

Επιλεγμένη Ενημέρωση1 ημέρα ago

Ανάβει την Τρίτη το απόγευμα ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της Πάτρας

Επιλεγμένη Ενημέρωση1 ημέρα ago

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ: 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Επιλεγμένη Ενημέρωση1 ημέρα ago

Κρούσματα στην Πάτρα – Νόσησαν παιδιά δημοτικού σχολείου

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση: Στον 29χρονο Άγγελο ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στην Κυλλήνη

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Πού αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι και βροχές

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Πάτρα: Ανοίγει το Υπνωτήριο για τους άστεγους ενοψει της κακοκαιρίας

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες σε Αμερική και Ευρώπη έρχεται στο ΠΑΝΘΕΟΝ | Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Η Δημοτική Αρχή στο PATRAS IQ

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 ημέρες ago

Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας Ρεφενέ: Η συμμορία του “μαύρου γάτου” αποκαλύφθηκε

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

ΣΟΚ! Νεκρή 36χρονη ιδιοκτήτρια καφέ στην Αγυιά – Μητέρα ενός παιδιού

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Η Απίστευτη περιγραφή της Δασκάλας για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων. “Δηλώνω περήφανη”

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Πατρα: Στην εκκλησία με το … θηρίο ! Έτριβαν τα μάτια τους οι περαστικοί

Επιλεγμένη Ενημέρωση1 εβδομάδα ago

Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο του Νίκου Κοτσοκολου. « Δακρύζουν τα παιδιά του»

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Ενας υπέροχος γάμος στην Πάτρα με τον Νίκο και την Λέτα κ αρκετη “βαλβολίνη” στις φλέβες τους

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Πρεμιέρα την Δευτέρα για Κωνσταντίνο Φλαμή και Χριστίνα Βάγγαλη – ΒΙΝΤΕΟ

STUDIO PEFANIS - photography2 έτη ago

Λαμπερός ο γάμος της Γεωργίας και του Νίκου στην Μιτόπολη Αχαϊας . Στιγμές ευτυχίας για το λαμπερό ζευγάρι !

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Μεγάλη και επιτυχημένη η συγκέντρωση της Δήμητρας Πανίτσα στο κέντρο της Πάτρας

Επιλεγμένη Ενημέρωση2 εβδομάδες ago

Στο κέντρο των Πατρών, χιλιάδες πολίτες για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Κατάμεστη η Κεντρική ομιλία του Σπυρου Μυλωνα στην Κάτω Αχαια

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Πάτρα: Πλύσιμο Πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, παρά την μείωση εργαζομένων στην καθαριότητα

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Οι μεγάλες αλήθειες για τον τομέα πολιτισμού στον Δήμο Πατρέων , απο την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Επιλεγμένη Ενημέρωση3 μήνες ago

Σε λίγες μέρες τα μεγάλα σκηνικά που θα ακουστούν ξανά σε όλη την Ελλάδα απο το ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ

Επιλεγμένη Ενημέρωση1 εβδομάδα ago

Έγινε το έλα να δείς στα εγκαίνια του κομμωτηρίου της Αντζελα Δακολα . Θα τους μείνουν αξέχαστα – φωτος