Connect with us

Ειδήσεις

Κάνναβη 1 εκατ. ευρώ διέθεταν οι συλληφθέντες της Πάτρας

Published

on

Πηγή zougla.gr


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, 13:32

«Πόσο καιρό μας παρακολουθείτε; Γιατί δεν μας πιάσατε μετά τις ληστείες;». Αυτές ήταν οι απορίες που είχαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προς τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών όταν τους πέρασαν χειροπέδες την περασμένη Τετάρτη.

Κατηγορούνται για «επτά ένοπλες ληστείες και δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα». Η αξία της κάνναβης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι περίπου 1.000.000 ευρώ.

Τις πρώτες ώρες που ήταν κρατούμενοι στο κτήριο της Ασφάλειας Πατρών στην οδό Ερμού είχαν αρνητική στάση αλλά μετά την συνάντηση τους με τον συνήγορο υπεράσπισης τους κατάλαβαν την δύσκολη θέση που βρίσκονταν. 

Το ζευγάρι των ληστών ήταν ο γιος του καταδικασμένου μέλους της «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να είναι δίπλα στο παιδί του. Το δεύτερο μέλος που είχε συμμετοχή στις ληστείες ήταν ένας 25χρονος. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, ο νεαρός παρά την προσεκτική μεταμφίεση του σε κάθε χτύπημα, προδόθηκε από ένα χαρακτηριστικό του το οποίο εντόπισαν οι αρχές μελετώντας ξανά και ξανά τα βίντεο από τις ληστείες. «Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσπαθούσε να το κρύβει είτε με τις περούκες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο αλλά ήταν πολύ χαρακτηριστικό και κάποιες φορές του ξέφευγε» λέει αστυνομικός που είδε εκατοντάδες φορές τα βίντεο των ληστειών.

Τις περούκες, τα μούσια και τα άλλα είδη μεταμφίεσης το «δίδυμο των ληστών» τα άλλαζε ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και διαφορετικούς ρόλους. «Πότε ο ένας ακινητοποιούσε τους πελάτες και ο άλλος άρπαζε τα χρήματα από τα ταμεία, πότε ο άλλος» λέει αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Οι μηδενικές επικοινωνίες και οι συναντήσεις από κοντά ήταν ένα στοιχείο που δυσκόλεψαν τις αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν πολύ προσεκτικά και τηρούσαν αυστηρούς κανόνες συνωμοτικότητας. Επίσης, ένα συγκεκριμένο στέκι αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, τους έδινε την καλύτερη προστασία από τις αστυνομικές αρχές που δύσκολα μπορούσαν να πλησιάσουν και να κάνουν φυσική παρακολούθηση.

Την ίδια στιγμή όμως, ήταν και ένας χώρος όπου σύμφωνα με την έρευνα, διοχέτευαν τις ποσότητες υδροπονικής κάνναβης που καλλιεργούσαν. «Σύμφωνα και με το  ενδεικτικό πίνακα  τιμών του ΣΟΔΝ  από την πώληση της συνολικής ποσότητας των ναρκωτικών  θα αποκόμιζαν συνολικά 3000 ευρώ το κιλό στη περίπτωση πώλησης αυτής  ανά κιλό και  20  στη περίπτωση πώλησης ανά γραμμάριο. Το συνολικό όφελος που  θα αποκόμιζε από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών θα ανερχόταν στο ποσό των 169.500 ευρώ και σε περίπτωση  που πουλιόταν ως γραμμάριο 1.129.800  ευρώ» αναφέρει το σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη. 

Την Δευτέρα και την Τρίτη οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.  


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, 13:53

Πηγή zougla.gr

#Κάνναβη #εκατ #ευρώ #διέθεταν #οι #συλληφθέντες #της #Πάτρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις17 λεπτά ago

Η σημαία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ στο μουσείο της Πάτρας

Ειδήσεις18 λεπτά ago

Ο Νίκος Βετούλας τα είπε όλα στον Peloponnisos FM 104,1 – Ακούστε τον!

Ειδήσεις21 λεπτά ago

«Γάζωσαν» αυτοκίνητο στο Ασήμι Ηρακλείου στην Κρήτη

Lifestyle31 λεπτά ago

Σύντροφος Πιλίδη: «Το θεωρώ δίκαιο που απέβαλαν τον Γιωρίκα»

Ειδήσεις39 λεπτά ago

Τσίπρας – Εκλογές 2023: «Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» – Το σχόλιο για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας ΝΔ

Ειδήσεις40 λεπτά ago

Στο νοσοκομείο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ειδήσεις49 λεπτά ago

Δίκη για το Μάτι – Δημ. Λιότσιος: «Επετράπη στον κ. Τόσκα να παρέμβει σε επιχειρησιακό επίπεδο; Δεν είχε καμία αρμοδιότητα»

Ειδήσεις56 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Το μήνυμα του μέσω TikTok – «Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023»

Ειδήσεις57 λεπτά ago

Την Κυριακή τελικά το ντέρμπι Προμηθέας-Περιστέρι!

Lifestyle1 ώρα ago

Νίκος Μουτσινάς: «Έφυγαν οι διευθυντές; Άδικα τα λέω»

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις9 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου