Παρασκευή, 25 Ιουνίου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Η Αυστρία παρήγγειλε 3,8 εκατ. επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Η ποσότητα θα παραδοθεί το β΄ και γ΄ τρίμηνο του 2021

Η Αυστρία έχει παραγγείλει αρκετά εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/Biontech, διεκδικώντας το πλήρες μερίδιό της από τη δεύτερη σύμβαση πώλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων στη Βιέννη. “Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε στην Αυστρία μία ποσότητα με επιπλέον 3,8 εκατ. δόσεις, η οποία θα χρησιμεύσει ως παράγοντας επιτάχυνσης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα αυτής της ποσότητας θα παραδοθεί μόνον κατά το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2021, όταν απαιτηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνολική ποσότητα”, ανέφερε σε δηλώσεις του το μεσημέρι ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Ρούντολφ ΄Ανσομπερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “εκτός αυτού, υπάρχει για την ΕΕ η δυνατότητα να ζητήσει, πέραν των 200 εκατ. δόσεων, επιπλέον 100 εκατ. δόσεις των εμβολίων των Biontech-Pfizer από μια περαιτέρω επιλογή, που σημαίνει στη συνέχεια επιπλέον 1,9 εκατ. δόσεις για την Αυστρία, το αργότερο στο τέταρτο τρίμηνο του 2021”.

Σχετικά Tags

κορονοϊός Αυστρία εμβόλιοLatest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news