Connect with us

Πάτρα NEWS

Ημερίδα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: το Παρόν και το Μέλλον»  || Πάτρα

Published

on

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: το Παρόν και το Μέλλον» που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 25/11/2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των Πράξεων «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν στην αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών και την ισότιμη συμμετοχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των φοιτητών ΑμεΑ, των φοιτητών που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις των AEI της χώρας, μέσω της ενίσχυσης σχετικών υποστηρικτικών δομών για το διάστημα από 1/10/2017 έως 30/9/2023.

Την Ημερίδα συντόνισε ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής κ. Μάρκος Μαραγκός και ο Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης, ενώ χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, και εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση». Με κεντρική ομιλία συμμετείχε η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.

Με προφορικές εισηγήσεις/παρουσιάσεις συμμετείχαν στην Ημερίδα τα παρακάτω Πανεπιστήμια: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Πρώην ΤΕΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι από μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη διδακτικού και λοιπού προσωπικού, αλλά και  εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης Περιφέρειας. Συγκεκριμένα πλαισίωσαν με ενημερωτικό περίπτερο οι κάτωθι φορείς: ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας, Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας ΕΕΑΣΚΠ, Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, Σύλλογος Κωφών Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Πατρών/ Εθελοντές Σαμαρείτες, Τοπικό Δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης Πάτρας και Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου ΟΚΑΝΑ.

Η Ημερίδα αυτή αποτέλεσε την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση των έργων Κοινωνικής Μέριμνας σε μία ολιστική προσέγγιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με στόχο  αφενός τον απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και αφετέρου τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με τη διαμόρφωση και προώθηση προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, μιας κοινά αποδεκτής πρότασης για το μέλλον και την εξέλιξη των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας στα Πανεπιστήμια.

πηγή DETE.GR

#Ημερίδα #Οι #Υπηρεσίες #Κοινωνικής #Μέριμνας #στην #Τριτοβάθμια #Εκπαίδευση #το #Παρόν #και #το #Μέλλον #Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις13 λεπτά ago

Νεκρή ηλικιωμένη ύστερα από πτώση σε πηγάδι

Lifestyle30 λεπτά ago

Survivor All Star: Παιχνίδι δημοπρασίας με τον Ατζούν!

Ειδήσεις44 λεπτά ago

Εξαφάνιση 16χρονης από τη Ν. Σμύρνη

Ειδήσεις48 λεπτά ago

Γαλλία: Νέο κύμα διαδηλώσεων την Πέμπτη – «Φούντωσε» πιο πολύ την οργή των πολιτών ο Μακρόν

Ειδήσεις49 λεπτά ago

Φίλης για Μητσοτάκη: «Ντροπή για τους φοιτητές των Τεμπών να ανοίγει θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων»

Πάτρα NEWS60 λεπτά ago

Πάτρα: Επωλήθη 1.000.000€ σε ιδιώτη ο Έσπερος” που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου

Lifestyle1 ώρα ago

Bασάλος για Καραγκούνια: «Αν παραμείνει στο παιχνίδι δεν θα τον κάνω παρέα όπως τον έκανα παλιά»

Ειδήσεις1 ώρα ago

Μπαίνει «κόφτης» στο νοικοκυριό των Ελλήνων – Μειώνουν ακόμα και βασικά τρόφιμα και… το μπάνιο!,

Ειδήσεις1 ώρα ago

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κεφαλονιά

Lifestyle1 ώρα ago

Ρεκόρ Guinness: Aυτός είναι τελικά ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης στον κόσμο

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου