Connect with us

STUDIO PEFANIS - photography

Εντυπωσιακό το σκηνικό ακόμα και στην πρόβα | Η Όπερα “Μάρκος Μπότσαρης” στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρου του Πανεπιστημίου από τον Πολιτιστικό Οργανισμό

Published

on

Με την παρουσίαση της όπερας του Ζακυνθινού δημιουργού Παύλου Καρρέρ « Μάρκος Μπότσαρης», η διαδρομή της οποίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Πάτρα, ολοκληρώνονται την Δευτέρα 13 και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του ’21.

Η όπερα παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στις 30 Απριλίου του 1861 στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» και σημείωσε θριαμβευτική επιτυχία.

Φωτογραφίες | Γιάννης Πεφάνης

Studiopefanis.gr

Ήταν δε τέτοια η αποδοχή από το κοινό της πόλης, που όπως περιγράφει στα απομνημονεύματά του ο Καρρέρ στο τέλος της Α΄ πράξης «εις νεανίας κομψότατα ενδεδυμένος την Ελληνικήν ενδυμασίαν μοι προσέφερεν, επί βελούδινου μικρού προσκεφαλαίου, έναν αργυρούν στέφανον εκ μέρους του πατραϊκού κοινού, εις ένδειξην αγάπης και υπολήψεως. Αυτή η στιγμή είχε τύπον όλως εθνικόν και μεγίστης σημασίας».

Το έργο διέγραψε στη συνέχεια μια εντυπωσιακή πορεία σε σημαντικά Λυρικά Θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην πορεία, για αδιευκρίνιστους λόγους χάθηκε και στα τέλη του 1950 διασώζονταν μόνο λίγα μέρη.

Πρόκειται για μία όπερα που προσεγγίζει την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και συνδέεται με πολιτικά γεγονότα ξεχωριστής σημασίας, την οποία θα έχει την τύχη να απολαύσει το κοινό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις, μέσα από το οποίο εξιστορείται η πορεία και η δράση του Μάρκου Μπότσαρη κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής το 2013 και αυτή βρίσκεται εγγύτερα στο ύφος της γραφής του Καρρέρ και αναδεικνύει τη συγγένειά του με τις ιταλικές όπερες της εποχής.

Η όπερα θα παρουσιαστεί σε μορφή concertante με τη συμμετοχή κορυφαίων μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την 50μελή Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με τη σύμπραξη επαγγελματιών μουσικών εγνωσμένου κύρους, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, καθώς και τη συμμετοχή 55μελούς χορωδίας αποτελούμενης από μέλη της χορωδίας «Cantelena», μέλη της Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Δήμου Πατρέων και από ανδρικό χορωδιακό σύνολο από την Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Διευθυντή Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός για τις ανάγκες προβολής της παράστασης προχώρησε στην παραγωγή video το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του patrasculture.gr, στη σελίδα του Οργανισμού στο facebook, στο κανάλι του Οργανισμού στο you tube στη διεύθυνση https://youtu.be/_YxxodtzMTM καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δήμου και των Νομικών προσώπων του.

*Τη συναυλία μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό φυσικής ανοσίας. Η προμήθεια των εισιτηρίων για την είσοδο στην παράσταση γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr, στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ στην πλατεία Γεωργίου (Τρίτη με Κυριακή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ) και στο βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος». Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, πολύτεκνοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, 7.00€. Για συλλόγους – σωματεία και για προμήθεια από 10 εισιτήρια και πάνω, ισχύει η ειδική προσφορά των 5.00€ κατ’ άτομο. Για τα άτομα με αναπηρία και τον συνοδό τους η είσοδος είναι δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

STUDIO PEFANIS - photography

Χαμός στους γάμους : Ακούστε τι λέει για τις δεξιώσεις ο Ξηρομερίτης στο Χρώμα FM

Published

on

Όλα του γάμου δύσκολα ή εύκολα ? Όλα γίνονται αρκεί να εχεις σωστους συνεργάτες . Ο τελευταίος επιβιώσαντας κ γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός , ανάλυσε με τον δικό του τρόπο μια κατάσταση στους Γάμους , βάζοντας τον μοναδικό του χαρακτήρα . Αρκεί να ακούσετε το σύντομο ηχητικό απόσπασμα .

Το δίδυμο φωτιά πάντως σε έναν γάμο είναι ο Φωτογράφος Γιάννης Πεφάνης κ ο Dj Άγγελος Ξηρομερίτης 

Λίγο Γέλιο δεν βλάπτει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

STUDIO PEFANIS - photography

Εντυπωσιακές οι φωτογραφικές λήψεις από το Δημοτικό θέατρο Πατρών

Published

on

Μοναδικές φωτογραφικές λήψεις μέσα από το Δημοτικό θέατρο Πατρών αποθανάτισε ο φωτογράφος Γιάννης Πεφάνης , δείχνοντας ξεκάθαρα την αρχοντική πολυτέλεια που παρουσιάζει το θέατρο της Πολης .

Πρόκειται για συγκεκριμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αντίστοιχα δύσκολα θα εντοπίσετε.

Δείτε παρακάτω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

STUDIO PEFANIS - photography

Εντυπωσιακη η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων

Published

on

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, μάγεψε το βράδυ τηςΔευτέρας 9 Μαΐου το κοινό που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για να παρακολουθήσει τηνπρώτη από τις διήμερες εκδηλώσεις – αφιέρωμα στον μεγάλο μας λογοτέχνη Ιάκωβο Καμπανέλλη, ηοποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του. Η Ορχήστρα συνοδευόμενη από την «βελούδινη» φωνή της Δήμητρας Σελεμίδου, πρόσφερε μοναδικέςστιγμές, «ντύνοντας» μουσικά την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμούκαι διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Περιοχής Πατρών, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕΠάτρας. Το διήμερο – ολοκληρώνεται σήμερα στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» – αποτελείφόρο τιμής στον μεγάλο μας λογοτέχνη και πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός, ότι το 2022 έχεικηρυχθεί «Ετος Καμπανέλλη», με τα αντιπολεμικά μηνύματα να είναι κυρίαρχα στο ποιητικό του έργο,το οποίο σηματοδοτεί την μεταπολεμική γενιά λογοτεχνών, παραμένοντας επίκαιρο και διαχρονικό. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης μελοποιήθηκε από τους κυριότερους Ελληνες συνθέτες, Θεοδωράκη, Χατζιδάκικαι Ξαρχάκο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για το «ΕτοςΚαμπανέλλη 2022». Την εκδήλωση της πρώτης ημέρας παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΚατερίναΓεροπαναγιώτη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος.Την συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος Μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.Το φιλολογικό αφιέρωμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου ΦιλολόγωνΠεριοχής Πατρών Ανθή Ταμβάκη.Γενική είσοδος: 10€Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», 10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00.

Φωτογράφος Παράστασης | Γιάννης Πεφανης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις23 δευτερόλεπτα ago

Κ. Μπαμπασίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα : Ο Αμερικανός πολίτης χρεώνει την ύπαρξή του ως κράτος, έθνος και την ανεξαρτησία του στην κατοχή όπλων (audio)

Πάτρα NEWS5 λεπτά ago

Πάτρα: Κλοπή σε μίνι μάρκετ της οδού Ακρωτηρίου ||

Ειδήσεις6 λεπτά ago

Οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία αποτελούν σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικογένεια

Ειδήσεις8 λεπτά ago

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΕΒ

Ειδήσεις11 λεπτά ago

Βρετανία: To BBC σχεδιάζει να διακόψει τη μετάδοση των CBCC, BBC Four και Radio Four Extra

Music17 λεπτά ago

Βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών η ταινία «Στον Θρόνο του Ξέρξη» στην οποία πρωταγωνιστεί –

Ειδήσεις24 λεπτά ago

Ισπανία: Ερευνητές προσδιόρισαν την πλήρη αλληλουχία του ιού της ευλογιάς των πιθήκων – Στα 84 τα κρούσματα

Ειδήσεις26 λεπτά ago

Αιματηρή ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτριας καταστήματος στο Μενίδι

Lifestyle29 λεπτά ago

Βρέθηκα πολύ κοντά στο θάνατο-Ο κορωνοϊός έκανε τον καρκίνο μου να μοιάζει με ένα τίποτα

Ειδήσεις37 λεπτά ago

Οικονομικό πακέτο για την ενεργειακή κρίση στην Αγγλία

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ειδήσεις2 έτη ago

Όροι Χρήσης – Flashstars.gr

Ειδήσεις2 μήνες ago

Ραγδαίες εξελίξεις | Βίντεο : Ετσι έδεσε η υπόθεση με την Πισπιρίγκου . Ακούστε αναλυτικά πώς έχει όλη η υπόθεση

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Ειδήσεις2 μήνες ago

Δείτε γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα . Τι εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ?

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS2 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Trending