Connect with us

Ειδήσεις

Είχε γίνει καταγγελία το 2016 σε βάρος του ψευτογιατρού

Published

on

Πηγή zougla.gr


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, 07:28

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του «ψευτογιατρού», ενώ ζήτημα χρόνου θεωρείται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου που πουλούσε για περισσότερα από δέκα χρόνια την ελπίδα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο ίδιος έκανε προσφυγή κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε διάστημα πέντε ημερών για το αν θα την αποδεχθεί ή θα την απορρίψει. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι η προσφυγή του 66χρονου ψευτογιατρού θα απορριφθεί και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Μπροστά σε μια υπόθεση που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου βρίσκονται οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από την έρευνα που διήρκησε πολλούς μήνες.

Μόλις χθες (20/1) έγινε γνωστό πως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας εξαπατήθηκαν από έναν 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος τους υποσχόταν θεραπεία ή βελτίωση της υγείας τους με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να χάσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι να απωλέσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Την ίδια μέρα, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής, βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών στο τμήμα της περιοχής του, προκειμένου να δώσει το παρών στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν στις 15 Μάϊου του 2019. Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του, απευθείας στις εισαγγελικές αρχές στην Αθήνα , το 2016, για απάτη. Συγκεκριμένα, όφειλε να εμφανίζεται στους αστυνομικούς τρεις φορές κάθε μήνα – 1η, 10 και 20. Ωστόσο δεν φαίνεται να τον είχε πτοήσει, καθώς συνέχιζε τη δράση του, διατηρώντας χώρο στην Αττική όπου έκανε φυσιοθεραπείες και σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» σε αυτούς λοιπόν τους ασθενείς στόχευε κυρίως προκειμένου να τους «αρμέξει» οικονομικά χωρίς να τον ενδιαφέρει προφανώς το αποτέλεσμα. Με την σχέση που είχε αναπτύξει μαζί τους, τους έπειθε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουν μια εναλλακτική θεραπεία προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία τους ή ακόμα και να θεραπευτούν οριστικά. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως κάποιες περιπτώσεις ασθενών που έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου «γιατρού» βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της ασθένειας αυτής.

Τα θύματα που έπεφταν στην παγίδα, έπειτα από υπόδειξη του «ψευτογιατρού» ταξίδευαν αρχικά στη Γερμανία προκειμένου να κάνουν κάποιες εξετάσεις εκεί και να τους εξετάσει κάποιος συνεργός του και στη συνέχεια επέστρεφαν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν τη θεραπεία. Μάλιστα ο συνεργός αυτός ο οποίος ήταν 72 ετών δεν ήταν καν νευρολόγος αλλά γενικός ιατρός… βεβαίως όμως στο κόλπο.

 

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο αδελφός ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε ενώ εφάρμοζε τη θεραπεία αυτή επισκέφθηκε τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό. Οι έμπειροι αστυνομικοί αμέσως σχημάτισαν φάκελο και ξεκίνησαν τις έρευνες διακριτικά.

Προσπαθώντας λοιπόν τα ταυτοποιήσουν κάποια στοιχεία και πληροφορίες διαπίστωσαν πως για τον «ψευτογιατρό» υπήρξε παρόμοια καταγγελία από το 2016. Και τότε ήταν που σήμανε το «καμπανάκι» ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Η καταγγελία του 2016 ανέφερε σχεδόν τα ίδια με αυτήν του 2020 ενώ είχε υποβληθεί και μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, κατέστη κατηγορούμενος και του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με την καταγγέλλουσα του 2016 και στη συνέχεια προέκυψε και η εμπλοκή του Γερμανού.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και σήμερα οι Αρχές κατάφεραν και ταυτοποίησαν συνολικά 15 περιπτώσεις. Από αυτά τα θύματα, πέντε ασθενείς έχουν πεθάνει.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στη «Ζούγκλα» πως η δράση του «ψευτογιατρού» είχε αρχίσει από το 2009 ενώ από την έρευνα μέχρι στιγμής προκύπτει πως συνέχισε την αναζήτηση θυμάτων μέχρι το τέλος του 2021 ενώ διατήρησε το φυσιοθεραπευτήριό του μέχρι και το 2022.

Συγγενείς των θυμάτων αλλά και εξαπατημένοι ασθενείς είπαν στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών πως ο «ψευτογιατρός» πολλές φορές προκειμένου να τους πείσει για τις θεραπείες υποστήριζε πως έχει πελάτες διάσημους, καλλιτέχνες, αθλητές ακόμα και πολιτικούς. Έλεγε πως ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ράφα Ναδάλ. Άλλοι τόνισαν πως έμαθαν για αυτόν από άλλους ασθενείς. Δηλαδή γινόταν κάποιου είδους «διαφήμιση» από στόμα σε στόμα. Όσον αφορά στα θύματα ήταν διαφόρων ηλικιών.

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, και μεταξύ αυτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Κάποια θύματα έχασαν πάνω από 100.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί ερευνητές που χειρίζονται την υπόθεση εξηγούν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως προχώρησαν στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης διότι έκαναν αίτημα να δημοσιευθεί η φωτογραφία του έπειτα από εισαγγελική διάταξη προφανώς για να βρεθούν κι άλλα θύματα.

Όπως διευκρινίζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές είναι επαρκή με τη δικογραφία να έχει υποβληθεί στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε κύρια ανάκριση.

Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε και έρευνα στο σπίτι του με τον ίδιο να είναι παρόν. Εκεί οι Αρχές βρήκαν αρκετά στοιχεία τα οποία «έδεσαν» την υπόθεση.

Ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών και μένει στα Καλύβια Αττικής ζητούσε 200 – 300 ευρώ για τη μια θεραπεία με τα πεπτίδια και 20.000 – 30.000 ευρώ για τη μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως ασθενείς – θύματα υποβάλλονταν σε πολλές θεραπείες με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώσουν και πάνω από 100.000 ευρώ. Σημαντικό είναι το γεγονός πως κάποια από αυτά τα φιαλίδια τα είχαν κρατήσει οι παθόντες με αποτέλεσμα να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους.

Στην πραγματικότητα έπειτα από αναλύσεις προέκυψε πως οι ενέσεις με τα πεπτίδια ήταν φιαλίδια με αμινοξέα ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων ήταν αμπούλες γλυκόζης.

Προς το παρόν ο «ψευτογιατρός» και ο συνεργός του είναι ελεύθεροι. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ’ εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια Ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης. Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

Πηγή zougla.gr

#Είχε #γίνει #καταγγελία #το #σε #βάρος #του #ψευτογιατρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle2 λεπτά ago

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα hot συλλογή Mugler x H&M;

Ειδήσεις4 λεπτά ago

Αγρίνιο – Ασέλγεια 4χρονου: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 29χρονο οι συγγενείς του παιδιού – Διεκόπη η δίκη

Ειδήσεις5 λεπτά ago

Ο καιρός στην Πάτρα: Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας – Η εκτίμηση για το Πάσχα

Ειδήσεις20 λεπτά ago

Πάτρα: Διακοπή νερού σήμερα σε τμήματα του Πράτσικα

Ειδήσεις21 λεπτά ago

Συνέλαβαν τον διαβόητο ληστή των «αδελφών Νάλτον» – Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Lifestyle34 λεπτά ago

Οι σέξι καλλονές που έχουν στο πλευρό τους οι πιο γοητευτικοί Έλληνες τραγουδιστές

Ειδήσεις36 λεπτά ago

Βραχνέικα: Αδυνατούν οι κάτοικοι να μπουν μέσα στα σπίτια τους – «Βγαίνουν» έξω από τη θάλασσα τα κύματα ΩΤΟ

Ειδήσεις37 λεπτά ago

Πάτρα: Νυχτερινός εφιάλτης για οδηγό ΙΧ με το «ρομποτικό» τρένο! ΦΩΤΟ

Ειδήσεις1 ώρα ago

Ποδαρικό από την Αγγλία στη φετινή τουριστική σεζόν

Lifestyle5 ώρες ago

Survivor all Star: Τα πρώτα λόγια του Ηλία Γκότση μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις9 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου