Connect with us

Πάτρα NEWS

Δήμος Αιγιαλείας: Σε ετοιμότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, χιόνια και παγετό || Πάτρα

Published

on

Με κυρίαρχο θέμα τον σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, όπως και από χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει χειμώνα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η σχετική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) Δήμου Αιγιαλείας, στο Δημοτικό Κατάστημα Συμπολιτείας (πρώην Δημαρχείο) στη Ροδοδάφνη Αιγιαλείας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Καραΐσκου και ανάμεσα στα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν και ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2022 που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, με κοινή διαπίστωση ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η σωστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων υπήρξαν αποτελεσματικές ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν και οι οποίες στο σύνολό τους περιορίστηκαν χωρίς να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Εκ μέρους του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γιώργου Κολοκοτσά έγινε ιδιαίτερη επισήμανση στις υποχρεώσεις των πολιτών και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν στις υπαίθριες καύσεις στις οποίες προχωρούν, καθώς σε περίπτωση επέκτασής τους και πρόκλησης ζημιών προβλέπονται πρόστιμα και νομικές κυρώσεις για όσους δεν ακολουθούν την κείμενη νομοθεσία.

Κατά τα άλλα, έγινε ευρεία συζήτηση για την ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (συντήρηση εξοπλισμού και μηχανημάτων, ανάθεση και καταμερισμός αρμοδιοτήτων, εξουσιοδοτικές πράξεις κλπ.), όπως και για την ενημέρωση και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς, για την αντιμετώπιση των συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης έγινε μνεία στις αρμοδιότητες του Δήμου αναφορικά με τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς και στην κατάσταση του δικτύου όμβριων υδάτων και οδών και των αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Δήμου. Τέλος, προσδιορίστηκαν οι δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών, που προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και συζητήθηκε η αξιοποίηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο Δήμου, σε δράσεις για την υποστήριξη του έργου των αρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν ο διοικητής του Α.Τ. Αιγιαλείας κ. Βασίλειος Ροδόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Ακράτας κ. Μωυσής-Μάριος Σεραφειμίδης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγιαλείας η τμηματάρχης κα Χριστιάνα Πανευθυμιτάκη, εκ μέρους του ΚΕΤΧ Πάτρας ο υπολοχαγός κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος, εκ μέρους του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας η κα Κλεονίκη Τσιμά, εκ μέρους του Δασαρχείου Αιγίου ο κ. Εμμανουήλ Μωραΐτης, εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Αχαιός» ο κ. Βασίλης Σαμαρτζής, εκ μέρους της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο αναπληρωτής προϊστάμενος Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.

πηγή DETE.GR

#Δήμος #Αιγιαλείας #Σε #ετοιμότητα #για #πλημμυρικά #φαινόμενα #χιόνια #και #παγετό #Πάτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ . .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις6 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις6 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου