Πάτρα NEWS
Αχαΐα: Με θετικό πρόσημο το 2022 η επιχειρηματικότητα – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γ.Ε.ΜΗ. || Πάτρα

Ανάκαμψη στην επιχειρηματικότητα δείχνουν τα στοιχεία του Γ.Ε.ΜΗ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για την χρονιά που έκλεισε, το 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς έφτασαν τις 1.325, με βάση τις εγγραφές μητρώων που έγιναν στο Επιμελητήριο Αχαΐας.
Οι διαγραφές για το ίδιο διάστημα, δηλαδή, οι επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά, έφτασαν τις 370. Το πρόσημο οπότε μεταξύ των εγγραφών και των διαγραφών είναι θετικό και φτάνει το +955.
Στους τρεις επιμέρους τομείς της οικονομίας οι περισσότερες εγγραφές έγιναν στον κλάδο των υπηρεσιών και της εστίασης. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που άνοιξαν έφτασαν τις 845, ενώ έκλεισαν 185, με το πρόσημο να είναι θετικό στο +660.
Στο εμπόριο οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν κατά τη διάρκεια του 2022 έφτασαν τις 335, ενώ την αντίθετη πορεία ακολούθησαν 126 που έκλεισαν, με την απόκλιση να είναι στο +209.
Στον τρίτο τομέα, αυτόν της μεταποίησης άνοιξαν 145 νέες επιχειρήσεις μέσα στο 2002 και κατέβασαν ρολά 56, με το πρόσημο να είναι και εδώ θετικό, στο +86.
πηγή DETE.GR
#Αχαΐα #Με #θετικό #πρόσημο #το #επιχειρηματικότητα #Τι #δείχνουν #τα #στοιχεία #του #Γ.Ε.ΜΗ #Πάτρα