Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από αυτή την Μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς

spot_imgspot_img

Η κυβέρνηση της ΝΔ, υπακούοντας τυφλά και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις εντολές-οδηγίες του ΣΕΒ και των Εργοδοτικών Οργανώσεων, επαναφέρει τη χώρα στο 2010, τότε που οι απαιτήσεις των δανειστών εφαρμόζονταν «με τη μία» και χωρίς αντίδραση, υπό τη διαρκή τρομοκρατική απειλή της χρεοκοπίας.

Σήμερα, στη μετά-μνημονιακή εποχή, η ίδια, με ελάχιστες παραλλαγές, Κυβέρνηση έρχεται να κονιορτοποιήσει εμπεδωμένες εργασιακές σχέσεις και βαθιά ριζωμένα δημοκρατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα. Αυτή τη φορά χωρίς καμία απειλή. Υπηρετώντας τυφλά τις απαιτήσεις αυτών που την έφεραν στην εξουσία.

-Καταργεί το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, τον δημοκρατικότερο Συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 που καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τόλμησε καν και ποτέ να αγγίξει,

-Βαφτίζει, με <κουμπάρο>τον οδοστρωτήρα υπουργό Κώστα Χατζηδάκη, και χωρίς αντίλογο στα ΜΜΕ,  το άσπρο μαύρο και κάνει τη νύχτα μέρα, επιχειρώντας να εμφανίσει την καρατόμηση εργασιακών δικαιωμάτων ως ρύθμιση υπέρ των εργαζομένων.

Είναι πασιφανές ότι οι ρυθμίσεις αυτές θα απορρυθμίσουν τελείως τα εργατικά δικαιώματα, γιατί απειλούν την εργασία, τον μισθό, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, ενώ παράλληλα ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο στην αδικαιολόγητη απόλυση και νομιμοποιούν την εργασιακή ζούγκλα σε μια χώρα που κυριαρχεί η ανεργία.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, μετά και από αυτή την κίνηση, ότι η κυβέρνηση, απροκάλυπτα, εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία διακαώς επιθυμούν, ο εργαζόμενος να γίνει απολύτως εξαρτώμενος από τον εργοδότη του, με μοχλό τον κουτσουρεμένο μισθό του.

Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελαστεί από το ψευδεπίγραφο τρικ των ρεπό, γιατί οι ατελείωτες ώρες εργασίας δεν θα μετατρέπονται ποτέ σε ρεπό.

Οι εργαζόμενοι, μπροστά σε αυτή την ολομέτωπη και ανεξέλεγκτη επίθεση, οφείλουν να αντιδράσουν δυναμικά, μαζικά, οργανωμένα, και να μη δειλιάσουν.

Ας μην δώσουμε τη χαρά στον λαλίστατο υπουργό Εργασίας να βγαίνει καμαρωτός τις επόμενες μέρες και να διατρανώνει στα ΜΜΕ την πεποίθησή του ότι η μικρή συμμετοχή στη Γενική Απεργία αποδεικνύει έμμεσα την σιωπηρή συναίνεση των εργαζομένων στα σχέδια της κυβέρνησης.

Δεν πρέπει να λείψει κανείς…

Αυτή η μάχη αφορά τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, την ύπαρξή μας.

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρόεδρος Συλλογου Εργαζομένων τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΑΧΑΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ ΖΑΚΎΝΘΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΊΑΣ

τ. Πρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜLatest Posts

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κουζίνα

Τελευταια news