Connect with us

Ειδήσεις

Ανάκληση μη ασφαλών κρεατοσκευασμάτων από τον ΕΦΕΤ

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:10

Ανάκληση μη ασφαλών κρεατοσκευασμάτων από τον ΕΦΕΤ

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό κατεψυγμένο και βόειο κιμά κατεψυγμένο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Α) «Ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «Βόειος κιμάς κατεψυγμένος, προέλευσης Βελγίου, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους περίπου 1 κιλού.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα να μην τα καταναλώσουν.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021, 12:16

Continue Reading

Ειδήσεις

Προκλητικά αυτάρεσκος ο Κουμουτσάκος, ποζάρει με φόντο τα χιόνια

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 11:05

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι φιλόδοξος. Κάποτε ήταν σίγουρος πως θα αναλάμβανε και υπουργός Εξωτερικών. Ανθρώπινη αδυναμία η φιλοδοξία. Το καταλαβαίνουμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι το πώς ένας τόσο φιλόδοξος πολιτικός δεν διαθέτει τη μίνιμουμ ευαισθησία που απαιτείται όταν η κοινωνία γύρω του αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ανήρτησε λοιπόν μια φωτογραφία στα social media. Κάθεται σε μια πολυθρόνα κήπου μέσα στο ειδυλλιακό και χιονισμένο τοπίο της αυλής του. Κοιτάζει αυτάρεσκα τον φακό με ένα μειδίαμα. Σαν να λέει στους συμπολίτες του: «Εγώ καλά περνάω. Απολαμβάνω το χιονάκι. Εσείς;».

Μόνο που οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται και από τους οποίους διεκδικεί την ψήφο τους είναι εγκλωβισμένοι είτε στην Αττική Οδό, είτε στην Κατεχάκη, είτε στου Ζωγράφου. Είτε έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η επιτομή της ασχετοσύνης. Δεν είναι μόνον απελπιστικά αμετροεπής. Είναι και επικοινωνιακά απαράδεκτος. Αγνοεί τις βασικές αρχές της πολιτικής επικοινωνίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 11:10

Continue Reading

Ειδήσεις

Απίστευτο: Χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι της Ραφήνας επί 37 ώρες

Published

on


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 10:39

Μέσα στον χιονιά και  με πολικές θερμοκρασίες η Ραφήνα βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 37 ώρες. Απίστευτο. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση. Ο ΔΕΔΔΗΕ, ως αρμόδιος φορέας για άλλη μία φορά πιάστηκε στον ύπνο. Δεν πήραν ούτε ένα μάθημα από την περυσινή «Μήδεια».

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Υπάρχει ωστόσο ένα βασικό πρόβλημα. Μεταξύ των κατοίκων της Ραφήνας που παγώνουν είναι και ασθενείς, άνθρωποι που πρέπει να λαμβάνουν οξυγόνο, άτομα που υποστηρίζονται από συσκευές και βεβαίως υπερήλικες.

Η κυρία Ιωάννα Ραϊση περιγράφει το τι συμβαίνει στην περιοχή της τις τελευταίες 37 ώρες. «Έχουμε αποκλειστεί, έχει πέσει το ρεύμα. Ενημερώσαμε το ΔΕΔΔΗΕ και έχουμε καταγγείλλει το γεγονός και με email  όπως μας προέτρεψαν. Έχουμε προσπαθήσει να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και δεν έχει βρεθεί κανένας να μας μιλήσει». 

Ακούστε την με προσοχή.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022, 10:39

Continue Reading

Ειδήσεις

Αυξάνονται και πληθύνονται οι προσφυγές για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Published

on

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Κατά 13% αυξήθηκε ο αριθμός των εκκρεμών προσφυγών, για προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου το 2021, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Robert Spano, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το 2021 το Δικαστήριο αποφάσισε για περισσότερες από 36.000 αιτήσεις. Ο αριθμός του Μεγάλου Επιμελητηρίου ή Οι δικαστικές αποφάσεις του Επιμελητηρίου αυξήθηκαν σε 428 (σχετικά με 1.037 αιτήσεις), σημειώνοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με 2020.

Στο τέλος του 2020 εκκρεμούσαν 62.000 αιτήσεις. Στο τέλος του 2021 ο αριθμός αυτός είχε αυξήθηκε κατά 13%, σε 70.150 αιτήσεις.

Το 70% των εκκρεμών υποθέσεων αφορούσε ακόμη τέσσερις χώρες: η Ρωσική Ομοσπονδία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Ρουμανία.

Μια νέα στρατηγική για τη διεκπεραίωση των «υποθέσεων αντίκτυπου» εισήχθη το 2021, επιπλέον της πολιτική ιεράρχησης προτεραιοτήτων που λειτουργεί από το 2009 για την επιτάχυνση της επεξεργασίας και επίλυση των πιο σημαντικών, σοβαρών και επειγουσών υποθέσεων.

Αυτές οι «υποθέσεις επιπτώσεων» έθεσαν ζητήματα μεγάλης σημασία για τον αιτούντα και το εναγόμενο κράτος.

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, περισσότερες από 500 περιπτώσεις ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία και αφορούσαν την ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, τις υποκλοπές και τη μυστική παρακολούθηση δημοσιογράφων, κρούσματα πανδημίας, διακρίσεις κατά των σεξουαλικών μειονοτήτων, το δικαίωμα στην ενημέρωση και περιβαλλοντική ενόχληση.

Διαφημιστική πρόταση για όλες τις γυναίκες Μεγάλη ποικιλία αρωμάτων με ένα CLIK

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός το 2021 ήταν η έναρξη ισχύος του Πρωτοκόλλου αριθ. 15, το οποίο πρόσθεσε μια αναφορά στις αρχές της επικουρικότητας και του περιθωρίου εκτίμησης του Προοιμίου της Σύμβασης. Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατεβαίνει στου τέσσερις μήνες.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι λίγοι τομείς της ζωής έχουν μείνει ανέγγιχτοι από την πανδημία του κορωνοϊού 2021. Το Δικαστήριο είχε επεξεργαστεί 80 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχε υποβληθεί από κρατούμενους.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος τόνισε ότι, παρά τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Δικαστήριο, το οποίο ήταν εμβληματικά γεγονότα στον ευρύτερο ευρωπαϊκό νομικό χώρο και στον κόσμο γενικότερα, «η Ο βασικός σκοπός της Συνέλευσης είναι και ήταν πάντα να ανταποκρίνεται ακριβώς στη δοκιμασία επισφαλών καιρών Η διατήρηση πάση θυσία των αρχών της δημοκρατικής διακυβέρνησης και του κράτους δικαίου έχει πλέον γίνει πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ. Ας μην ξεχνάμε ποτέ: Ένας κόσμος χωρίς αυτές τις θεμελιώδεις αρχές είναι α κόσμος που δεν είναι πια ελεύθερος».

Πηγή zougla.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

flashstars.gr