Connect with us

Ειδήσεις

Αιγιάλεια: Κίνηση γενναιότητας και μεγάλου ρίσκου η συζήτηση για την πλατεία Αγίας Λαύρας στο δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Με μεγάλο ενδιαφέρον κι ακόμα μεγαλύτερη αγωνία αναμένεται η αυριανή (Τρίτη, 17/1) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, όπου κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι η σύμβαση που έχει στα σκαριά προς υπογραφή με την ΑΤΕΣΕ ΑΕ η δημοτική αρχή, για την ανάληψη από την εταιρεία του έργου της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.

Ο Δημ. Καλογερόπουλος, μετά από ασφυκτικό πρεσάρισμα που δέχθηκε και από Χρήστο Γούτο και από Βασιλική Ψυχράμη και από Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, πήρε τη γενναία, όσο και ρισκαδόρικη, απόφαση να φέρει το θέμα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ενώ θα μπορούσε να το περάσει από την Οικονομική Επιτροπή!

Η κίνησή του, αντικειμενικά, χαρακτηρίζεται ορθή μεν, αλλά και κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, επειδή ενδέχεται η συνεδρίαση αύριο το μεσημέρι (2μ.μ.) να εξελιχθεί σε… πολεμική, με απρόβλεπτες διαστάσεις και, σε ακραία περίπτωση, το έργο να τιναχτεί στον αέρα!

Ομως, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, αποδεχόμενος την πρόταση σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αποδέχεται ουσιαστικά το όποιο ρίσκο, δίνει βήμα σε όλες τις παρατάξεις καθώς και σε φορείς της πόλης που θα παρευρεθούν και αναλαμβάνει την ευθύνη! Θα έχει ήσυχη τη συνείδησή του, πάντως, ότι τήρησε τη νομιμότητα, ηθικά και πολιτικά.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡ. ΓΟΥΤΟΥ

Πιθανότατα, ο κ. Καλογερόπουλος πιστεύει μέσα του ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και κυρίως αυτή του Χρ. Γούτου, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και, έστω και με μικρές διαφωνίες, θα υπερψηφίσουν, οι περισσότερες, τη συμφωνία που έχει ήδη γίνει με τη συγκεκριμένη εταιρεία ν’ αναλάβει ανάδοχος του έργου, οπότε το ντιλ θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία.

Στη δήλωσή του ο κ. Καλογερόπουλος, την Παρασκευή, προσπάθησε, έμμεσα έστω, να εκμαιεύσει το πράσινο φως από τις παρατάξεις Γούτου-Ψυχράμη-Παπακωνσταντινόπουλου, αναφέροντας ότι αυτός τους έκανε το χατίρι και φέρνει το θέμα, λόγω και της σοβαρότητάς του, στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά έχει συμφωνηθεί να εισηγηθούν από κοινού την έγκριση του πρακτικού της υπηρεσίας και την ανάδειξη αναδόχου! Δηλαδή, ότι είναι προσυμφωνημένο να γίνει δεκτή η υπογραφή σύμβασης με την ΑΤΕΣΕ!

Στο επιχείρημα μερίδας της αντιπολίτευσης ότι δεν μπήκαν στη μάχη της διεκδίκησης αιγιώτικες εταιρείες, κύκλοι της δημοτικής αρχής απαντούν πως η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει σε πρόσωπο με βαθιές ρίζες στην Αιγιάλεια, αφού η μητέρα του είναι η Ιζαμπέλα Αρβανίτη, μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία για την περιοχή.

Ακόμα και η τοποθέτηση για το θέμα του νομικού συμβούλου του δήμου, Γ. Μπέσκου, φανερώνει πως μάλλον πάμε για ευρεία συναίνεση, έστω και μέσα από σαράντα κύματα.

«Η τυπική έγκριση των διαδικασιών από το δημοτικό συμβούλιο εξασφαλίζει πλέον και νομικά τη σιγουριά για το τέλος αυτού του σίριαλ που πόνεσε τόσο πολύ την κοινωνία μας και τους καταστηματάρχες. Οταν υπάρχει σύμπνοια στις δημοτικές παρατάξεις, όπως στο ζήτημα της εισαγωγής του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ένα βήμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα δημοτικά όργανα».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ!

Χθες βράδυ οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Γκίκας, Δημήτριος Καλαμίδας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος με επιστολή τους ανάβουν φωτιές ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, θεωρώντας πως ό,τι γίνει, πρέπει να γίνει από μηδενική βάση και όχι βάσει όσων έχει συμφωνήσει ο κ. Καλογερόπουλος με την ΑΤΕΣΕ. Θέτουν θέμα, μάλιστα, να μπουν στο διαγωνισμό και αιγιώτικες Εταιρείες! Ενα απόσπασμα: «Δεν υφίστανται οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής σχετικά με το θέμα αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για όλα τα σχετικά ζητήματα εξαρχής, ώστε η διαδικασία να είναι απόλυτα νόμιμη και να μην υπάρξει ουδεμία περίπτωση ενστάσεων και καθυστερήσεων στη συνέχεια.

Αν δεν γίνει αυτό, ελλοχεύει ο κίνδυνος, μετά από προσφυγή, οποιουδήποτε, όχι κατ’ ανάγκη, δημοτικού συμβούλου, να ακυρωθεί η απόφαση περί πρόσκλησης υποψηφίων ανάδοχων και επομένως όλη η σχετική διαδικασία.

Ο ασφαλής, σύντομος και απόλυτα διαφανής δρόμος που θα προστατεύει τα Δημοτικά συμφέροντα και θα ξεκαθαρίζει το τοπίο από οποιαδήποτε υποψία πρέπει να έχει τα ακόλουθα βήματα:

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει την πρόσκληση των τριών εταιρειών που έχει καλέσει ο Δήμαρχος και οποιονδήποτε άλλων θέλει και οπωσδήποτε των δύο (2) εταιρειών από το Αίγιο που έχουν τα νόμιμα προσόντα.

Διαπραγματεύεται η αρμόδια επιτροπή ώστε η έκπτωση που θα δοθεί να είναι απόλυτα λογική και σύμφωνα με τα δεδομένα του έργου. Π.χ. ούτε 55% που είχε η αρχική εργολαβία, διότι έχουν υπάρξει ανατιμήσεις, ούτε βέβαια το αστείο και προκλητικό 7%.
Το σχετικό πρακτικό της επιτροπής έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίνεται».

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην Πηγή Θέματος pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ειδήσεις4 λεπτά ago

Μεγάλες αγγαρείες τα παιχνίδια των Μικτών

Ειδήσεις5 λεπτά ago

Πατρινή πλήρωσε με βενζίνη τη διαδρομή με το ταξί – Δεν διέθετε κανένας POS

Lifestyle12 λεπτά ago

Νίκος Μουτσινάς σε Φαίη Σκορδά: «Επειδή βγαίνεις στην τηλεόραση μπορεί να σε ρωτήσει ο καθένας οτιδήποτε;»

Ειδήσεις21 λεπτά ago

Εξοργισμένος ο Κούγιας με τον Ευαγγελάτο για το χαρακτηρισμό «αρσενικός Πισπιρίγκος»

Ειδήσεις22 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: 55χρονη παρίστανε τη διευθύντρια ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς – Μπήκε στη φυλακή

Ειδήσεις31 λεπτά ago

Στη φυλακή 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς στην Εφορία

Πάτρα NEWS33 λεπτά ago

Πάτρα: Πήγαν να διαρρήξουν τον πολυχώρο στην Ιχθυόσκαλα – Αγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο –

Ειδήσεις37 λεπτά ago

Επέστρεψε στη δομή η 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας – Καταθέτει στις Αρχές

Ειδήσεις38 λεπτά ago

Εψαχνε να αγοράσει σπίτι στην Πελοπόννησο η Ρωσίδα κατάσκοπος

Lifestyle47 λεπτά ago

Οι σύμμαχοί μας για αποτελεσματικό αδυνάτισμα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις7 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου