Δευτέρα, Απρίλιος 12, 2021

Αγρίνιο: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πέντε κατηγορούμενοι για τη «βιομηχανία» λαθραίων τσιγάρων στα Καλύβια

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τα 5 μέλη της  εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για παράνομη βιομηχανική παραγωγή λαθραίων τσιγάρων στα Καλύβια Αγρινίου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο υπερβαίνουν τα (150.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2019, είχε εγκαταστήσει παράνομο εργοστάσιο, σε αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων του δήμου Αγρινίου.

Στην αποθήκη – εργοστάσιο, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων, στην οποία εργάζονταν τα (12) μη συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι εντός του παράνομου εργοστασίου υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη διαμονή και σίτιση των εργαζόμενων, ώστε να μην μετακινούνται καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνταν οι πιθανότητες εντοπισμού τους. Από τις κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων προκύπτει ότι οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το δημόσιο ανέρχονται στα (3.823.259) ευρώ.

agriniosite.gr

aerasnews.gr

Latest Posts

Κουζίνα

Τελευταια news