Connect with us

Ειδήσεις

Έτσι αποκαλύφθηκε ο ψευτογιατρός με τα μαντζούνια

Published

on

Πηγή zougla.gr


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, 16:14

Zougla Newsroom 

Μπροστά σε μια υπόθεση που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους και έχει να κάνει με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου βρίσκονται οι Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές της χώρας. Μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας εξαπατήθηκαν από έναν 66χρονο «ψευτογιατρό» ο οποίος τους υποσχόταν θεραπεία ή βελτίωση της υγείας τους με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να χάσουν τη ζωή τους ενώ άλλοι να απωλέσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Την υπόθεση ανέδειξαν οι  Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από έρευνα η οποία διήρκησε πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα, διατηρούσε χώρο στην Αττική όπου έκανε φυσιοθεραπείες και σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε αυτούς λοιπόν τους ασθενείς στόχευε κυρίως προκειμένου να τους «αρμέξει» οικονομικά χωρίς να τον ενδιαφέρει προφανώς το αποτέλεσμα. Με την σχέση που είχε αναπτύξει μαζί τους, τους έπειθε πως θα έπρεπε να δοκιμάσουν μια εναλλακτική θεραπεία προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία τους ή ακόμα και να θεραπευτούν οριστικά. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως κάποιες περιπτώσεις ασθενών που έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου «γιατρού» βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της ασθένειας αυτής.

Τα θύματα που έπεφταν στην παγίδα, έπειτα από υπόδειξη του «ψευτογιατρού» ταξίδευαν αρχικά στη Γερμανία προκειμένου να κάνουν κάποιες εξετάσεις εκεί και να τους εξετάσει κάποιος συνεργός του και στη συνέχεια επέστρεφαν στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν τη θεραπεία. Μάλιστα ο συνεργός αυτός ο οποίος ήταν 72 ετών δεν ήταν καν νευρολόγος αλλά γενικός ιατρός… βεβαίως όμως στο κόλπο.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο αδελφός ενός ασθενή ο οποίος απεβίωσε ενώ εφάρμοζε τη θεραπεία αυτή επισκέφθηκε τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αναφέρει το περιστατικό. Οι έμπειροι αστυνομικοί αμέσως σχημάτισαν φάκελο και ξεκίνησαν τις έρευνες διακριτικά.

Προσπαθώντας λοιπόν τα ταυτοποιήσουν κάποια στοιχεία και πληροφορίες διαπίστωσαν πως για τον «ψευτογιατρό» υπήρξε παρόμοια καταγγελία από το 2016. Και τότε ήταν που σήμανε το «καμπανάκι» ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Η καταγγελία του 2016 ανέφερε σχεδόν τα ίδια με αυτήν του 2020 ενώ είχε υποβληθεί και μήνυση. 

Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με την καταγγέλλουσα του 2016 και στη συνέχεια προέκυψε και η εμπλοκή του Γερμανού.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως και σήμερα οι Αρχές κατάφεραν και ταυτοποίησαν συνολικά 15 περιπτώσεις. Από αυτά τα θύματα, πέντε ασθενείς έχουν πεθάνει.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στη «Ζούγκλα» πως η δράση του «ψευτογιατρού» είχε αρχίσει από το 2009 ενώ από την έρευνα μέχρι στιγμής προκύπτει πως εξαπατούσε ασθενείς τουλάχιστον μέχρι και το 2017. Μετά το 2017 τον χώρο που λειτουργούσε στην Αττική τον έκλεισε και από εκεί και πέρα εξετάζεται η δράση του.

Συγγενείς των θυμάτων αλλά και εξαπατημένοι ασθενείς είπαν στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών πως ο «ψευτογιατρός» πολλές φορές προκειμένου να τους πείσει για τις θεραπείες υποστήριζε πως έχει πελάτες διάσημους, καλλιτέχνες, αθλητές ακόμα και πολιτικούς. Άλλοι τόνισαν πως έμαθαν για αυτόν από άλλους ασθενείς. Δηλαδή γινόταν κάποιου είδους «διαφήμιση» από στόμα σε στόμα. Όσον αφορά στα θύματα ήταν διαφόρων ηλικιών.

Κάποια θύματα έχασαν πάνω από 100.000 ευρώ

Οι αστυνομικοί ερευνητές που χειρίζονται την υπόθεση εξηγούν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως προχώρησαν στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης διότι έκαναν αίτημα να δημοσιευθεί η φωτογραφία του έπειτα από εισαγγελική διάταξη προφανώς για να βρεθούν κι άλλα θύματα.

Όπως διευκρινίζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές είναι επαρκή με τη δικογραφία να έχει υποβληθεί στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε κύρια ανάκριση.

Τον Ιανουάριο του 2021 έγινε και έρευνα στο σπίτι του με τον ίδιο να είναι παρόν. Εκεί οι Αρχές βρήκαν αρκετά στοιχεία τα οποία «έδεσαν» την υπόθεση.

Ο «ψευτογιατρός» ο οποίος είναι πατέρας τριών παιδιών και μένει στα Καλύβια Αττικής ζητούσε 200 – 300 ευρώ για τη μια θεραπεία με τα πεπτίδια και 20.000 – 30.000 ευρώ για τη μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν πως ασθενείς – θύματα υποβάλλονταν σε πολλές θεραπείες με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώσουν και πάνω από 100.000 ευρώ. Σημαντικό είναι το γεγονός πως κάποια από αυτά τα φιαλίδια τα είχαν κρατήσει οι παθόντες με αποτέλεσμα να βοηθήσουν τους αστυνομικούς στην έρευνά τους.

Προς το παρόν ο «ψευτογιατρός» είναι ελεύθερος. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του. Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Nα σημειωθεί πως ο 66χρονος έκανε προσφυγή κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του και η εισαγγελία Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφανθεί μέσα σε διάστημα πέντε ημερών για το αν θα την αποδεχθεί ή θα την απορρίψει. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν, πάντως, ότι η προσφυγή του 66χρονου ψευτογιατρού θα απορριφθεί και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

Πηγή zougla.gr

#Έτσι #αποκαλύφθηκε #ψευτογιατρός #με #τα #μαντζούνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Lifestyle23 λεπτά ago

Eurovision 2023: Με αυτή τη σειρά θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος στον Β’ Ημιτελικό

Ειδήσεις38 λεπτά ago

Νεκρή ηλικιωμένη ύστερα από πτώση σε πηγάδι

Lifestyle55 λεπτά ago

Survivor All Star: Παιχνίδι δημοπρασίας με τον Ατζούν!

Ειδήσεις1 ώρα ago

Εξαφάνιση 16χρονης από τη Ν. Σμύρνη

Ειδήσεις1 ώρα ago

Γαλλία: Νέο κύμα διαδηλώσεων την Πέμπτη – «Φούντωσε» πιο πολύ την οργή των πολιτών ο Μακρόν

Ειδήσεις1 ώρα ago

Φίλης για Μητσοτάκη: «Ντροπή για τους φοιτητές των Τεμπών να ανοίγει θέμα ιδιωτικών πανεπιστημίων»

Πάτρα NEWS1 ώρα ago

Πάτρα: Επωλήθη 1.000.000€ σε ιδιώτη ο Έσπερος” που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου

Lifestyle1 ώρα ago

Bασάλος για Καραγκούνια: «Αν παραμείνει στο παιχνίδι δεν θα τον κάνω παρέα όπως τον έκανα παλιά»

Ειδήσεις1 ώρα ago

Μπαίνει «κόφτης» στο νοικοκυριό των Ελλήνων – Μειώνουν ακόμα και βασικά τρόφιμα και… το μπάνιο!,

Ειδήσεις1 ώρα ago

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κεφαλονιά

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS12 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις8 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου