Connect with us

Πάτρα NEWS

Άμεση επανένταξη της Πάτρας στις «Υγιείς Πόλεις»

Published

on

Ο επικεφαλής του σπιράλ επισκέφτηκε τον φορέα και ενημερώθηκε πλήρως
Τα γραφεία του «Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων» στην Αθήνα επισκέφτηκε ο Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του, τις ευκαιρίες που προσφέρει στους δήμους-μέλη και τη δυνατότητα επανένταξης σε αυτό του Δήμου Πατρέων. Ο λόγος για το Δίκτυο των ελληνικών δήμων που είναι πιστοποιημένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Η Πάτρα υπήρξε πρωτεργάτης και ενεργό μέλος κατά την αρχική σύσταση του φορέα, ενώ σήμερα είναι εντελώς αμέτοχη, με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Τον επικεφαλής του σπιράλ υποδέχτηκε και ξενάγησε στα γραφεία και στα προγράμματα του δικτύου η -πατρινής καταγωγής- κοινωνιολόγος και κοινωνική λειτουργός, κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου. Πρόκειται για την συντονίστρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον Π.Ο.Υ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα. Η ενημέρωση που παρασχέθηκε στον Πέτρο Ψωμά και το σπιράλ δημιούργησε ενθουσιασμό για τις ποικίλες δράσεις και τις τεράστιες προοπτικές, αλλά και απογοήτευση για την απουσία της Πάτρας από τις εξελίξεις και τις χαμένες ευκαιρίες για την πόλη και τους δημότες της.
Το Δίκτυο –που αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία του από το 2005- συνδράμει ουσιαστικά τους δήμους-μέλη του σε προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής ενώ παράλληλα έχει υιοθετήσει το καινοτόμο πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., το οποίο φέρνει τον τομέα της υγείας στο κέντρο της πολιτικής, του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων των πόλεων, μέσα από την ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων που άπτονται όλων των τομέων της ζωής και της λειτουργίας μιας πόλης.
Στη χώρα μας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας είναι ένα δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο Δίκτυο που έχει σκοπό την εφαρμογή καλοσχεδιασμένων δράσεων και προγραμμάτων για την υγεία, που θα αντέχουν στο χρόνο και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, σύμφωνα και με τα κριτήρια του Π.Ο.Υ. Η προσπάθεια που καταβάλλεται έχει ως στόχο οι δήμοι-μέλη να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και να υιοθετήσουν έναν τρόπο λειτουργίας, σχεδιασμού και καλών πρακτικών ώστε να αναδειχθούν πρωτοπόροι στη διαφύλαξη της υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού τους.
Το σπιράλ προτείνει την άμεση επανασύνδεση του Δήμου Πατρέων με το Δίκτυο Υγειών Πόλεων και την πλήρη συμμετοχή της πόλης στις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες. Από τη δικτύωση, τον διαμοιρασμό γνώσης και τη συμμετοχή σε προγράμματα η πόλη και οι Πατρινοί θα βγουν πολλαπλά ωφελημένοι, όπως χιλιάδες Έλληνες πολίτες, που οι δήμοι τους έχουν έγκαιρα συμβληθεί και δραστηριοποιηθεί. Ανάμεσα στους δραστήριους δήμους με απτά αποτελέσματα για τους δημότες του είναι το Ξυλόκατσρο, η Ηγουμενίτσα, το Παλαιό Φάληρο και η Ορεστιάδα.

skaipatras.gr

#Άμεση #επανένταξη #της #Πάτρας #στις #Υγιείς #Πόλεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ . .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Την “έσκισαν” σε μπινελίκια οι συγκρατούμενος της Πισπιριγκου. Χαμός στον Κορυδαλλό

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αινιγματικό σημείωμα, γραμμένο σε γάζα , βρέθηκε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Αποκάλυψη : Το βίντεο από την κηδεία της Ίριδας με τα λευκά μπαλόνια

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Βίντεο : Ξέσπασε ο Λιάγκας για τη νονά της Τζωρτζίνας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα … Η ζωγραφιά που πρόδιδε την Ρουλα

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Έξαλλος ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Γιάννης Σαμιώτης για την υπόθεση “Ρούλα”

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Ξανά ο Ρουγκάλας «βλέπει» Κι άλλες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας

Πάτρα NEWS10 μήνες ago

Δεν την θέλει ούτε ο δεύτερος δικηγόρος “Νίκος Ιωάννου”

Gossip #Τάσεις6 μήνες ago

Η glam βάπτιση της κόρης τους που έγινε στην Αχαϊα. Εύα Μαυρομάτη κ Αντρέας Πετρόπουλος έκλεψαν την παρασταση

Gossip #Τάσεις6 μήνες ago

Ο Ιδιαίτερος γάμος της Νικολίτσας και του Νώντα στο Σαραβάλι Πατρών – Φωτος Γάμου